Zápasy - Junioři 30. 01. 2020, Ondřej Mach

DHL Superpohár odstartoval, juniorka na úvod padla se Spartou 1:3

L i t v í n o v - První utkání DHL Superpoháru končí pro litvínovské juniory porážkou. Sparta se dostala do vedení v první třetině zásluhou Dominika Arnošta, hostující náskok navýšil v prostředním dějství Josef Slavíček. O chvíli později sice snížil David Skuhrovec, na startu závěrečné periody ale přidal třetí branku Arnošt a Pražané už si vedení pohlídali.

1., 30.01.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC Sparta Praha
Litvínov mládež HC Sparta Praha
1 3
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 0:1
  • Střely na branku

    39:32
  • Vyloučení

    1:2
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    85

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 32. Skuhrovec (Fišer)

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 2. Arnošt (Prymula, Prchal), 27. Slavíček (Routa, Konečný), 42. Arnošt (Havlín, Prymula)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:3

  • Rozhodčí

    Sýkora – Brejcha, Jelínek

  • Sestava domácích

    Zajíček (Zelenka) – Bártek, Kadár, Baláž, Kroupa, Jonák, Háva – Jindra, Skuhrovec, Berka, Kysela, Vopat, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek

  • Sestava hostů

    Cichoň (Dlouhý) – Fiala, Guryevskiy, Bláha, Havlín, Prchal, Tomek, Chvátal – Prymula, Kulhánek, Klimo, Krchňák, Slavíček, Rubeš, Routa, Konečný, Vágner, Arnošt, Gluzman


Reportáž

Hosté z Prahy do zápasu vstoupili velmi aktivně a první branku slavili už po 65 vteřinách hry. Dominantního nástupu využil Dominik Arnošt, který se trefil z vrcholku kruhu. Chemici se vzápětí snažili o rychlou odpověď, většina střeleckých pokusů ale brankáři Cichoňovi nenadělala velké starosti. V polovině desáté minuty měli velkou šanci hosté, z přečíslení tří proti jednomu ale gól vytěžit nedokázali. 

Na druhé straně se individuální akcí blýskl Dufek, maskovaný muž Sparty ale jeho kličku do bekhendu vystihl. V této fázi měli zase více ze hry Pražané, na další gólovou radost se však prozatím čekalo. Změnit se to pokusil Prymula, jemuž ale střela z dobré pozice vůbec nesedla. V poslední minutě o sobě dal vědět Stehlík, když z mezikruží těsně přestřelil, po dvaceti minutách tak byli ve vedení hosté.
 
Stačilo devět vteřin prostředního dějství a první trest byl na světě. Provinilcem se stal Berka, Sparta si ale při hře v početní výhodě žádnou větší šanci nevytvořila. Přesilovou hru si následně zkusili i chemici po faulu Fialy, paradoxně v ní musel zasahovat Zajíček, jenž v samostatném úniku vychytal Slavíčka. 

Hosté se dočkali druhé trefy ve 27. minutě. Litvínovskému brankáři střela jednoho ze sparťanů vypadla a kotouč do sítě dorazil důrazný Josef Slavíček. Těsně před polovinou duelu se za pozdní dohrání nechal vyloučit Klimo a domácí Spartu potrestali. Rovněž z dorážky se prosadil David Skuhrovec, asistence byla připsána Fišerovi. Závěr druhé periody patřil Pražanům, kteří několikrát trefili brankovou konstrukci. 

A stejně jako na startu první třetiny i v té poslední se hosté prosadili hned v prvních minutách. Havlín našel osamoceného Dominika Arnošta, který se opřel do puku a vrátil Spartě dvoubrankový náskok. Černožlutí se mohli vrátit do zápasu o chvíli později, kapitán Dufek ale v přečíslení nedokázal zakončit do prázdné klece. 

Diváci na Zimním stadionu Ivana Hlinky sledovali velice kvalitní juniorský zápas s řadou šancí. Litvínov se postupem času nadechoval k závěrečnému tlaku, sparťané ale obětavě bránili a kontaktní branku nepřipustili. Dokonce sami mohli přidat rozhodující gól, nebýt skvělého Zajíčka, který předvedl, jak rychlou má lapačku. Domácí ještě v závěru zkusili powerplay, leč neúspěšně. Litvínov tak v prvním utkání Superpoháru DHL podlehl Spartě 1:3. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Ze zápasu jsme měli trochu strach, protože v týdnu jsme trénovali ve dvanácti lidech a měli jsme jen tři obránce. Musím říct, že to byl parádní juniorský zápas se vším všudy, ve vysokém tempu. Byl tam důraz, prostě se to muselo líbit. Až přestaneme soupeřům věnovat góly našimi hrubkami a trefíme alespoň fotbalovou branku, tak by to mohlo být dobré.

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Tobiáš Slavíček

Hodně těžké utkání. Hodně fyzické, byly tam tvrdé souboje. Myslím si, že první dvě třetiny jsme byli lepší, akorát jsme neproměnili spoustu gólových šancí. Ve třetí třetině byl Litvínov lepší, akorát nás podržel gólman. 

Fanshop