Zápasy - Junioři 29. 02. 2020, Martin Kamenik, Ondřej Mach

Juniorka v Praze prohrála 1:4 a klesla na poslední místo

P r a h a - Poslední venkovní utkání v aktuálním ročníku končí pro litvínovské juniory neúspěchem. Proti Slavii sice po první třetině vedli díky gólu Marka Berky, domácí však v prostřední části hry vyrovnali a ve třetím dějství strhli vedení třemi brankami na svoji stranu.

7., 29.02.2020, Praha
logo HC Slavia Praha
logo Litvínov mládež
HC Slavia Praha Litvínov mládež
4 1
  • Třetiny

    0:1, 1:0, 3:0
  • Střely na branku

    41:31
  • Vyloučení

    2:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    76

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 22. Havrda (Janča), 43. Petrák (Brož, Slavíček), 43. Němeček (Labuzík), 47. Štíbr (Hovorka, Havrda)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 15. Berka (Kroupa, Jouza)

  • Průběh zápasu

    0:1, 4:1

  • Rozhodčí

    Hucl – Svoboda, Šimán

  • Sestava domácích

    Pánek (Náhončík) – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Havrda, Hasil, Slavíček, Brož, Křenek, Labuzík, Janča (A), Petrák (C)

  • Sestava hostů

    Zelenka (Pejsar) – Bártek, Hocelík, Kroupa, Jonák, Háva, Miškovič – Berka, Stehlík, Kysela, Limanovský, Bartoš, Jouza, Kovačič, Fišer (A), Dufek (C)


Reportáž

Od samého počátku utkání byl aktivnější hostující Litvínov, který zásoboval sešívanou obranu četnými pokusy o ohrožení Pánkovy branky. Brankář Slavie se vytáhl proti kličce Berky. Na druhé straně zase hostující Zelenka proti dorážce Janči.

Aktivní podívaná pokračovala i nadále, když ujel Vojtěch Kysela. Zakončení litvínovského forvarda ale skončilo pouze na zadním mantinelu. V patnácté minutě už byli ale hosté úspěšnější a dostali se také do vedení. Pánek zasáhl u své bližší tyče nepřesvědčivě a kotouč se dostal po snaze Marka Berky až za jeho záda.

Odpovědět se pokusil Brož, jeho ránu mezi betony si ale brankář Zelenka pohlídal. O malý moment později vzhlíželo nadějně i zakončení Petráka, pokus slávistického kapitána ale skončila na břevně litvínovské branky. Vyrovnání tak vzal na svá bedra až Maxim Havrda, který v čase 21:30 zužitkoval efektivní přihrávku Janči zpoza branky.

Slavia mohla ve druhé třetině jít do vedení. Hasil si efektně posunul kotouč kolem litvínovského beka a mířil k Zelenkovi. Brankář Litvínova nakonec zasahovat nemusel, protože Hasil poslal svůj pokus pouze vedle branky.

Rozhodla třetí třetina, do které Slavia vstoupila jako uragán. Nejprve v čase 42:26 ujel litvínovské obraně Martin Petrák a povedeným forhendovým blafákem zavěsil puk do sítě. O šestadvacet sekund později poté vyhráli slávisté buly na obránce Dominika Němečka, který poslal od levého mantinelu skrytou, a také pro Zelenku nechytatelnou střelu – 3:1.

Poslední ránu zasadil Litvínovu v sedmačtyřicáté minutě Dominik Štíbr, jehož nahození od modré čáry skončilo až za brankářem Zelenkou. Na konečném výsledku nic nezměnila ani nerozhodná bitka Srdínka s Hávou.

Fanshop