Zápasy 09. 02. 2021, Ondřej Mach

Tuhou bitvu rozhodovaly až nájezdy, Litvínov v Mladé Boleslavi získal bod

Poslední utkání před reprezentační pauzou odehráli chemici v Mladé Boleslavi. Na ledě středočeského celku dvakrát vedli, domácí se ale pokaždé dotáhli a zvítězili po samostatných nájezdech. Za Litvínov se gólově prosadili Aaron Irving a Jan Ščotka.

10. kolo, 09.02.2021, Ško-Energo aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
3sn 2
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 1:0 - 0:0
  • Střely na branku

    38:28
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 16. Bernad (Dlapa, J. Stránský), 46. Šťastný (Ševc, A. Zbořil)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Irving (Demel, P. Zdráhal), 35. Ščotka (M. Hanzl, P. Zdráhal)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2

  • Rozhodčí

    Hradil, Sýkora – Svoboda, Rožánek

  • Sestava domácích

    J. Růžička (Krošelj) – Allen, Ševc (C), Bernad, Dlapa, Šidlík, Moravec, Klikorka – Šťastný, A. Zbořil (A), Kotala – Jääskeläinen, Claireaux, G. Szturc – P. Kousal, Najman, Polák – J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad.

  • Sestava hostů

    Godla (Zajíček) – D. Zeman, Balinskis, Štich (A), Demel, Ščotka, Irving, Kudla – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Látal, Gerhát, Zygmunt – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – Helt, Žejdl, M. Havelka.


Reportáž

Vyrovnané první dějství

O první nebezpečnou situaci před Godlou se postaral obránce Moravec, hosté ale závar před svou brankou zvládli. Následoval krátký tlak Litvínova, do zakončení se dvakrát dostal Jarůšek. Bruslaři ale působili aktivnějším dojmem, z čehož pramenilo vyloučení Pospíšila. 

Domácí v početní výhodě zamkli chemiky v jejich třetině, nebezpečným pokusem se prezentoval Švec. Středočechům se však přesilovou hrou zužitkovat nepodařilo a po jejím skončení se navíc museli bránit – na trestnou lavici zamířil Najman.
 
Tato přesilová hra ještě černožlutým nevyšla, o chvíli později ale po faulu Bernada otevřeli skóre. Na využití přesilovky Vervě stačilo jen deset vteřin: přihrávku na kruh dostal Aaron Irving a svou střelu namířil přesně pod horní tyč. 

Boleslavské hokejisty nadále trápila nedisciplinovanost, tentokrát se sekáním provinil Kousal. V závěru přesilovky byl blízko druhé litvínovské branky Hübl, po jeho ráně zvonila tyč. Čtyři minuty před první sirénou se ale domácím podařilo srovnat. Nahození Davida Bernada se otřelo o některého z bránících hráčů a zapadlo za překvapeného Godlu.

Chemikům náskok vrátil Ščotka

Úvod druhé části nabídl vyrovnaný hokej, šance na obou stranách ale nepřicházely. Zajímavý pokus předvedl až Jarůšek, jeho střela z levého kruhu však mířila nad. Jenže o chvíli později stejný hráč podrazil Kousala a musel si odpykat dvouminutový trest. 

Hráči v zelených dresech sehráli přesilovou hru poměrně dobře, hosté se však ubránili. V útočné třetině se poté ke slovu dostali i Severočeši, brankáře Růžičku prověřil Látal. Další gól se ovšem snažili přidat i domácí, dravým průnikem zaujal Zbořil. 

V čase 34:21 si Litvínov vzal vedení zpátky. Hanzl si počkal na najíždějícího Jana Ščotku, který zblízka propálil Růžičku. Druhý zásah hostující celek nabudil, Látal ale z dobré pozice nedokázal trefit branku. Růžičku zaměstnal také Pospíšil, ani on však kotouč neprotlačil do klece. 

Necelou minutu před druhou sirénou si dvouminutový trest vysloužil Dlapa a chemici měli k dispozici už čtvrtou přesilovou hru. Těsně před koncem prostřední části ještě měli zajímavou příležitost domácí, skóre už se ale znovu neměnilo. 

Boleslavský obrat v nájezdech

Na začátku posledního dějství dohrávali Severočeši přesilovou hru z předchozí třetiny. Vyrovnávací branku měl na hokejce Bičevskis, po rychlém protiútoku ho ale vychytal Godla. Mladoboleslavští měli dál herně navrch a snažili se stáhnout jednogólovou ztrátu. Další příležitost dostali v početní výhodě po faulu Irvinga. 

Bruslaři dlouho nebezpečně kroužili kolem litvínovské klece. Nakonec to vzal na sebe David Šťastný a parádní dělovkou smazal hostující náskok. Boleslav si tlak přenesla i do následujících minut, směrem dopředu však přidali i hosté. Látal znovu ukázal, jak má rychlé nohy, Růžička ale znovu nemusel zasahovat. 

Hra se rychle přelévala ze strany na stranu, k vidění ovšem bylo také několik zakázaných uvolnění. V útočném pásmu se delší dobu držela Hüblova formace, střelecké pokusy si připsali Lukeš a Irving. Další akci Vervy pak přerušilo postavení mimo hru. 

Základní hrací doba se chýlila ke konci, puk na hokejkách měli převážně domácí hokejisté. Dvě minuty před koncem mohl rozhodnout Helt, tváří v tvář brankáři Bruslařů však neuspěl. V úplném závěru už oba celky na ofenzivní hru poněkud rezignovaly a šlo se do prodloužení. 

Na větší šanci se v nastaveném čase čekalo poměrně dlouho. Až po chybě Hübla se do samostatného úniku vydal Šidlík, po faulu litvínovského matadora se mu ale nepovedlo zakončit. Domácí v nařízené přesilovce notně ostřelovali Godlovu klec, Jääskeläinen dokonce trefil tyč!

Jenže Bruslaři o chvíli později zahráli v pěti a obdrželi trest za příliš mnoho hráčů. Ve vlastním oslabení ujel Najman, ani tentokrát ale na maskovaného muže Litvínova nevyzrál. V samostatných nájezdech druhý bod pro tým z města automobilů zařídil Pavel Kousal.

Sestřih

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Radim Rulík

Dvakrát jsme prohrávali, ale nakonec bereme dva body. Jsme rádi, že se nám podařilo vyrovnat. Byl to vyrovnaný zápas, každý z týmů měl pasáže, kdy měl více ze hry. Jsme rádi, že bereme bod navíc, protože v poslední době jsme pár prodloužení prohráli.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Viděli jsme dramatický zápas až do konce. Bylo to vyrovnané, oba týmy si ten bod zaslouží. Máme bod z ledu dobrého soupeře, to je plus. V některých fázích hry byla na obou týmech vidět únava.

Fanshop