Zápasy 12. 12. 2020, Vladislav Kollert

Další čisté konto pro Godlu! Litvínov dvěma góly dobyl Zlín

Litvínov zvládl utkání se Zlínem a po gólech Martina Hanzla a Richarda Jarůška získal tři body. Denis Godla si připsal druhé čisté konto za dva zápasy a Verva tak poskočila na průběžné osmé místo tabulky.

26. kolo, 12.12.2020, Zimní stadion Luďka Čajky
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
0 2
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:2
  • Střely na branku

    27:31
  • Vyloučení

    5:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 45. M. Hanzl (P. Zdráhal), 58. Jarůšek (Helt)

  • Průběh zápasu

    0:2

  • Rozhodčí

    Šír, Svoboda – Ganger, Klouček

  • Sestava domácích

    Huf (Kořének) – Nosek (A), Řezníček, Ferenc, Žižka (C), M. Novotný, Gazda, Hamrlík – Karafiát, Herman, Köhler – Šlahař, Honejsek, Okál (A) – Vopelka, P. Sedláček, J. Ondráček – Dobiáš, Poletín, Václavek

  • Sestava hostů

    Godla (Honzík) – Ščotka, Irving, Cibulskis, Balinskis, Demel, Kudla, Štich (A) – Jarůšek, M. Hanzl (A), P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Válek, Gerhát, Látal – M. Havelka, Helt, Zygmunt


Reportáž

Litvínov přijel do Zlína poprvé v letošní sezóně. Oba celky se již utkaly letos jednou na Zimním stadionu Ivana Hlinky, kde všechny tři body brali chemici po nejtěsnější možné výhře 1:0. Rozhodující branku tehdy vstřelil litvínovský matador Viktor Hübl.

Co se sestav týče, v litvínovském dresu se po delší době objevil lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis, který doléčil své zranění. Proti Zlínu tak mohl nastoupit ve druhé obranné formaci se svým kolegou a krajanem Cibulskisem. David Štich musel z tohoto důvodu zaujmout pozici sedmého beka. 

První třetina bez branek

V úvodních minutách první třetiny se oba celky přetahovaly o dominanci na kluzišti, hra se skládala převážně z nahazovaných kotoučů do útočných pásem, což s sebou neslo spoustu nepřesností. O něco lépe nicméně do utkání vstoupili domácí a Denis Godla musel v první desetiminutovce zasahovat hned několikrát.

Ve druhé polovině první třetiny dostal Litvínov velkou příležitost v podobě čtyřminutové přesilové hry 5 na 4, když se na trestnou lavici poroučel Martin Novotný za faul vysokou holí. Chemici dokázali domácí Berany dostat pod tlak, jejich obrana však náporu nepodlehla. Zlín podržel také brankář Huf, který vychytal největší litvínovskou šanci z hole Látala.

Ani velké šance druhé třetiny nezměnily bezbrankové skóre

I druhé dějství nabídlo podobný pasivní obrázek jako první třetina. První velkou příležitost Beranů měl Šlahař, který po vyloučení Zygmunta málem dokázal využít početní výhody. Jeho střela však pouze trefila Godlu, od kterého se odrazila a skončila pouze na břevně litvínovské branky. Nebezpečnou příležitost měl také Köhler, který však střelu Karafiáta tečoval těsně mimo litvínovské tři tyče.

Poté už hlavní slovo patřilo Litvínovu. Pěkná akce třetí útočné formace vedla k nebezpečné střele Látala, kterou Huf vyrazil nad sebe a padající kotouč ke smůle Litvínova spadl pouze na horní část brankářské konstrukce.

Tlak Chemiků eskaloval při přesilové hře po vyloučení Gazdy, nikdo z útočníků však nedokázal vyzrát na zataženou obranu Beranů či připraveného Hufa. Zbytek třetiny už poté nenabídl žádnou výraznější akci a gól tak k vidění nebyl opět celých 40 minut. 

Tři body vystřelil Hanzl

Litvínov započal závěrečnou dvacetiminutovku přesilovou hrou po vyloučení Noska, navzdory nadějným pokusům Jarůška a Cibulskise však nedokázal další početní výhodu využít.

Onen veledůležitý moment, na který všichni čekali, přišel necelých pět minut po startu posledního dějství. Skvěle hrající Patrik Zdráhal, který v posledních zápasech našel střeleckou slinu, tentokrát v roli nahrávače našel osamoceného Martina Hanzla, který přesně trefil mezeru mezi Hufovými betony – 0:1.

Vstřelená branka dokázala hráče v bíložlutých dresech nabudit a naopak měla negativní vliv na domácí Berany. Litvínov byl rázem na koni a mohl vzápětí zdvojnásobit své vedení, vyraženou tvrdou střelu Irvinga však nedokázal nikdo z hostujících útočníků zamést za Hufova záda. 

S blížícím se závěrem utkání museli domácí zapnout na plné obrátky, čemuž napomohlo i vyloučení Aarona Irvinga. Litvínovská obrana nicméně byla pozorná a nedovolila zlínských útočníkům naleznout klíč z dobytí žlutobílé pevnosti. 

Střelecké impotenci zlínských hráčů nepomohla ani hra bez brankáře se šesti hráči v poli, jelikož rovných 20 vteřin po odvolání Hufa našel kotouč ve středním pásmu Richard Jarůšek, který se od modré nemýlil a přes dva zlínské obránce trefil odkrytou branku domácích - 0:2.

Ve zbytku utkání už Litvínov naprosto dominoval. Ze Zlína tak vezou Chemici cenné tři body, další venkovní utkání je na plánu již v neděli s Vítkovicemi.

Sestřih

Ohlasy

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Martin Hamrlík

Bylo vidět, že zápas bude o prvním gólů. Nebyl to moc pohledný hokej, bohužel jsme udělali chybu, která nás stála zápas. Nenašli jsme žádnou odpověď, a bez gólu se prostě nevyhrává.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Odehráli jsme dnes velmi slušné utkání, podpořené dobrou obranou a výborným brankářem. Věděli jsme, že moc gólů nepadne, bylo to o prvním gólu, který jsme naštěstí vstřelili my, domácí poté hrozili, ale podržel nás brankář. Je to pro nás důležité vítězství, zvlášť s týmem, který je v tabulce okolo nás.

Fanshop