Zápasy 30. 12. 2020, Vladislav Kollert

Podkrušnohorské derby úspěšné, Litvínov veze z Karlových Varů dva body

Chemici to dokázali a loučí se s rokem 2020 vítězně. Po bleskové otočce ve třetí třetině dokázala Energie srovnat, v prodloužení však po 25 vteřinách rozhodl Patrik Zdráhal. Litvínov si tak domů odváží cenné dva body.

31. kolo, 30.12.2020, Realistic aréna
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
2 3p
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 1:2 - 0:1
  • Střely na branku

    39:39
  • Vyloučení

    3:6
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 26. Hladonik (Flek, D. Kaše), 60. Flek (D. Kaše)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 47. F. Lukeš (Štich, V. Hübl), 48. Jarůšek (Irving, Ščotka), 61. Zdráhal (Ščotka)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Hradil, Horák – Lhotský, Svoboda

  • Sestava domácích

    F. Novotný (Hamrla) – M. Rohan (A), Šenkeřík, Graňák, Weinhold, Pulpán (A), Zábranský, D. Mikyska – Hladonik, D. Kaše, Flek – O. Beránek, T. Mikúš, Lauko – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Skuhravý (C), Vondráček

  • Sestava hostů

    Godla (Zajíček) – Ščotka, Irving, D. Kolář, Balinskis, Demel, Štich (A), Kudla – Jarůšek, P. Svoboda, P. Zdráhal – F. Lukeš, V. Hübl (C), Pospíšil – Válek, M. Hanzl, Fronk – Zygmunt, Helt, Látal


Reportáž

Poslední utkání bylo na plánu v karlovarské KV Areně v rámci podkrušnohorského derby. Litvínov na severozápad Čech dorazil pouze s drobnými změnami v sestavě po neúspěšném duelu s Plzní: do třetí formace se vrátil Martin Látal, Lukáš Válek tak nahradil Josefa Jíchu ve čtvrté formaci. Mezi třemi tyčemi se opět ukázal Denis Godla, záda mu ze střídačky kryl Šimon Zajíček.

První třetina bez gólů

Do úvodního dějství vstoupili aktivněji domácí, první velkou šanci měl v první minutě Jakub Lauko. Karlovarský útočník však na Denise Godlu v příznivé situaci nevyzrál. Slovenského brankáře hned na to pozlobili také Černoch s Kohoutem, lapačka strážce litvínovské sítě však byla připravená.

Největší šanci Litvínova spálil ke konci první třetiny Viktor Hübl, který z nadějné pozice pouze nastřelil břevno branky Novotného. Staré otřepané „nedáš, dostaneš“ se tentokrát naštěstí pro Chemiky nepotvrdilo, jelikož vzápětí dokázala litvínovská defenziva překazit úprk dva na jednoho.

Karlovy Vary šly do vedení jako první

Energetici potvrdili svou aktivitu také ve druhé třetiny, do karet jim hrálo také brzké vyloučení Ščotky. Godla se musel několikrát vytáhnout: nejprve překazil samostatný úprk Mikúše, poté vychytal nebezpečnou střelu z továrny Vondráčka.

Ani slovenský brankář v barvách Litvínova však nestačil na vše a Energie tak šla do vedení jako první. Karlovarští útočníci se opět dostali do přečíslení dva na jednoho, Jakub Flek našel na druhé straně kluziště Jana Hladonika a ten bez sebemenšího zaváhání uklidil kotouč do litvínovské sítě – 1:0.

I poté měl Godla spoustu práce, strážce tří litvínovských tyčí vytáhl dva perfektní zákroky proti nebezpečnému Vondráčkovi. Oba brankáře zachránila také branková konstrukce, která zvonila nejdříve po střele Koblasy, stejně tak jako na druhé straně po střele Helta.

Rychlá otočka vrátila Litvínov do hry

Karlovarský brankář Novotný měl dnes brankovou konstrukci velmi dobře postavenou. Tyč ho zachránila také z kraje posledního dějství po střele Františka Lukeše, což znamenalo v konečném součtu již třetí litvínovský pokus, který rozezvučel jednu ze tří tyčí.

Litvínov pomalu začal utahovat šrouby a na hře to bylo znát. Po Štichově plachtivé střele od modré se k teči dostal smolař dnešního zápasu František Lukeš a po zásluze byl odměněn gólem – 1:1.

Za necelou minutu už bylo vše úplně jinak. Jako přes kopírku předvedl Litvínov další akci, tentokrát však od modré pálil kanadský obránce Aaron Irving a v roli tečujícího před brankou se objevil Richard Jarůšek. I tentokrát puk doplachtil za záda karlovarského brankáře a Chemici byli rázem ve vedení 1:2.

Zaskočená Energie nebyla ve své kůži, čehož mohl využít František Lukeš, který však nedokázal v samostatném úniku vyzrát na Novotného. Naopak na druhé straně ujel rychlík Flek, ani Godla nicméně nebyl donucen kapitulovat. 

Po velkém tlaku domácích se však domácí přeci jen vyrovnání dočkali. Godla v předcházejícím souboji přišel o lapačku i hokejku, neohroženě se však vrhl pod nohy Flekovi, který ale nezaváhal a vrátil Energetiky do hry. Litvínovu nepomohla ani trenérská výzva, jelikož hlavní rozhodčí nenašel v akci předcházející karlovarskému gólu žádné provinění proti pravidlům. 

V prodloužení rozhodl Zdráhal

Z prodloužení se odehrálo pouze 25 sekund a Litvínov se mohl radovat. Tentokrát byl videorozhodčí Litvínovu nakloněn, když po dlouhém přehrávání uznal přesnou trefu Patrika Zdráhala. Litvínov tak získal dva cenné body, další zápas je na plánu až v roce 2021 proti Olomouci.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Tomáš Mariška

Myslím si, že jsme odehráli skvělé utkání po ofenzivní stránce. Doplatili jsme nicméně na naší neefektivitu, zároveň hosty podržel skvělý brankář Godla. Věděli jsme, že Litvínov bude houževnatý a bude hrozit z přečíslení, což se nám potvrdilo. Bohužel jsme nedokázali odskočit na větší brankový rozdíl a nechali jsme soupeře dostat se zpět do hry. 

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Myslím, že jsme odehráli velmi solidní zápas proti dobrému soupeři. Hodně nás podržel brankář Denis Godla, který nás podržel několika skvělými zákroky. Namotivovala nás třetí třetina, šli jsme si zatím a dokázali jsme otočit. Mohli jsme sice mít tři body, ale byli jsme blízko i tomu, že bychom neměli body žádné, takže jsme se spokojení. 

Fanshop