Zápasy - Dorost 11. 10. 2020, Šimon Kadeřávek

Čtvrtá prohra v řadě, dorost nestačil na Bílé Tygry a prohrál 2:8

Po plzeňském debaklu přivítali chemici na svém ledě Liberec. Jako první se radovali Bílí Tygři, kteří následně překonali Kokhanina ještě dvakrát, než se ozvali domácí. I další dění měli v rukou liberečtí, jelikož zaznamenali dalších pět branek. Litvínov sice jednou oponoval, ale na vysoké prohře už nic nezměnil.

9., 11.10.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo Bílí Tygři Liberec
Litvínov mládež Bílí Tygři Liberec
2 8
  • Třetiny

    0:1, 1:4, 1:3
  • Střely na branku

    33:27
  • Vyloučení

    5:2
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:1

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 29. Bednařík (Werner), 41. Kuchař (Bednařík)

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 6. Jobek (Fiala), 22. Vološín (Leden), 26. Hujer (Cibulka), 37. Leden (Kříž), 40. Plos (Culek, Dvořák), 52. Hujer (Jansa, Meisel), 58. Vološín (Pérez J., Plos), 59. Dvořák (Plos, Leden)

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:8

  • Rozhodčí

    Hlinka - Goltsch, Sýkora

  • Sestava domácích

    Kokhanin (Tuhý) – Vyhlídal, Dudáček, Hora, Kuchař, Zetek, Werner (C), Bystřický – Ščislák, Postl, Bár, Beran, Bednařík, Čech, Šprynar, Vlasenko, Pačan, Tůma

  • Sestava hostů

    Vopravil (Macourek) – Patzelt (C), Pérez D., Cibulka, Meisel, Dvořák, Várady, Culek – Jansa, Hujer, Vyhlídko, Pérez J., Fiala, Kříž, Leden, Riedel, Plos, Jobek, Vološín


Reportáž

Úvodní buly sice vyhráli hosté, ale díky nepovedené rozehrávce se kotouče ujal Šprynar. Jediný střelec z minulého utkání vyrazil do samostatného úniku, ale Vopravilou branku těsně minul. Podobnou hrubku vyrobila i obrana na druhé straně, ale gólman Kokhanin si se střelou poradil. Černožlutí měli především problém překonat útočnou třetinu.

Zkraje 5. minuty ale vycenili Tygři zuby, Fiala našel skvěle připraveného Milana Tadeáše Jobka, který poslal hosty do vedení. Litvínov ale nepřestal hrát, dostal dokonce možnost početní převahy po vyloučení Patzelta. Velmi vidět byl Šprynar, ale branku na své konto nepřipsal. Hosté oslabení zvládli. V závěru první části ještě litvínovského brankáře ohrozil Hujer, ale maskovaný muž byl pozorný.

Druhá dvacetiminutovka začala lépe pro Liberec, domácí sice měli k dispozici přesilovou hru, ale nedokázali ji využít. Do toho všeho přišlo nedorozumění mezi Kuchařem a Kokhaninem, kotouč se dostal na hole Tygrů. Leden rychle přistrčil puk Tadeáši Vološínovi a náskok už byl dvougólový.

O několik chvil později slavili hosté znovu, tentokrát vyrazil na zkušenou Jakub Hujer. Hráč Liberec byl úspěšný a osud zápasu zaváněl debaklem. V polovině zápasu ale domácí vymazali potupnou nulu. Jakub Bednařík, který se několikrát snažil překonat Vopravila, byl úspěšný. V přečíslení skóroval bekhendem.

Chemici se sice nadechli, ale nestačilo to na vyrovnání. Poslední minuty druhé třetiny si přivlastnil Liberec. Za hosty nejdříve pálil ostrými Matěj Leden, poté na sebe strhl pozornost Lukáš Plos. Druhý jmenovaný obdržel svižnou nahrávku od Culka.

Poslední dějství odstartovali chemici, aktivní Bednařík našel mezi kruhy Jakuba Kuchaře, a ten neminul. Hra poté přešla do aktivní části, oba týmy chtěly vstřelit branku. Podobně jako předtím Litvínov i Liberec ujel do přečíslení, Jakub Hujer pohodově překonal Kokhanina a osud zápasu byl zpečetěn.

Dvě minuty před koncem se síť rozvlnila ještě dvakrát. Prvním autorem se stal Tadeáš Vološín, jehož vybídl ke skórování Pérez. Druhým šťastlivcem byl Jakub Dvořák, který zakončil demolici severočeského celku.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Nosek

Druhé utkání po sobě, stejné výsledek a špatný výkon. Do těchto situací se dostáváme sami, protože hrajeme příliš laxně. Neplníme, co si řekneme na tréninku, a pak to tak dopadá. Doufejme, že nám pauza pomůže, protože rádi bychom předváděli lepší výkony.

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Richard Lobo

První třetina nebyla z naší strany úplně ideální, ale od druhé jsme se zvedli. Napadalo nám to tam a jsme za to rádi.