Zápasy - Dorost 08. 10. 2020, Šimon Kadeřávek

Hořký zápas. Dorostenci doma prohráli s Plzní vysoko 1:8

Po návratu k hokeji přivítali dorostenci na svém ledě Plzeň. Hosté vykročili lépe, když přesilovku využil Pešek. O dvě minuty později slavili Západočeši znovu, tentokrát díky Šilerovi. Třetinu hrůzy uzavřel znovu Pešek. Druhé dějství začalo stylově dvěma brankami hostů. Litvínov sice smazal potupnou nulu, ale to bylo z litvínovské strany vše.

14., 08.10.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo HC ŠKODA PLZEŇ
Litvínov mládež HC ŠKODA PLZEŇ
1 8
  • Třetiny

    0:3, 1:3, 0:2
  • Střely na branku

    26:38
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 35. Šprynar (Čech, Kokhanin)

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 5. Pešek (Hodinář, Soukup), 8. Šiler (Pešek), 17. Pešek (Šiler, Beníšek), 21. Mazanec (Soukup, Šiler), 23. Soukup (Šiler), 38. Schindler (Beníšek, Kreuzman), 52. Soukup (Hořejší, Hodinář), 60. Kučera (Soukup, Dolhý)

  • Průběh zápasu

    0:5, 1:5, 1:8

  • Rozhodčí

    Folk – Kurtin, Goltsch

  • Sestava domácích

    Tuhý (Kokhanin) – Vyhlídal, Hora, Kuchař (A), Zetek, Werner (C), Bystřický, Síč – Ščislák, Bár, Postl, Beran, Bednařík, Čech, Šprynar, Vlasenko, Pačan, Tůma

  • Sestava hostů

    Vondraš (Lokajíček) – Houdek, Dolhý, Lučan, Bláha, Hodinář (C), Buzek – Pešek, Soukup, Šiler (A), Kreuzman (A), Beníšek, Schindler, Řehoř, Mazanec, Kučera, Hájek, Hořejší


Reportáž

Indiáni začali zostra, udržovali chemiky v obranném pásmu. Domácí se ale nenechali zastrašit a Vondrašovy betony prověřil Tůma. Záhy se ale provinil Bystřický a Severočeši hráli oslabení, mezi časoměřiče se odebral Bystřický. Litvínovští sice bránili, ale Plzeň potvrdila svou produktivitu v početních výhodách. Hodinář našel výtečně stojícího Ondřeje Peška, který poslal hosty do vedení.

Pokažený úvod ještě potvrdil další gól. Brankář Tuhý vyrazil Peškův pokus, ale na dorážku Jakuba Šilera už byl krátký. Plzeň byla očividně při chuti, protože ji nezastavilo ani vyloučení Dolhého. Hořejší získal kotouč a proklestil se obranou až k litvínovskému gólmanovi. Jen díky výtečnému zákroku celá akce neskončila gólem.

Chemici se snažili přejít pásmo, ale většinou jejich výpady končily na holích plzeňských hráčů. Ještě před odchodem do kabiny lovil Tuhý znovu kotouč ze sítě. Po gólech hladový Ondřej Pešek využil brejku a zajistil Plzni pohodové vedení. V závěru se provinil Postl a musel si na dvě minuty odpočinout, hosté si ale nevypracovali výraznější šanci.

Druhá dvacetiminutovka nezačala pro Litvínov dobře, protože vedle Postla usedl ještě Hora. Plzeň se sice prosadil až ve hře 5 na 4, ale znovu dokázala, jak je v početních převahách nebezpečná. Soukup převzal kotouč a nahrál Aleši Mazancovi, který tvrdou střelou zaznamenal další gól. O několik vteřin později přišel další zásah. Tentokrát se šťastlivcem stal právě Marek Soukup. U obou branek asistoval produktivní obránce Šiler.

Po dlouhé době se také připomněli domácí, Čech se snažil překvapit Vondraše, ale jeho plány mu zhatil obránce. Ve 25. minutě přišlo další černožluté vyloučení, ale Plzeň tentokrát výhodu nezužitkovala. V polovině utkání konečně přišla velká šance, Šprynar v samostatném úniku ale mířil nad.

Na ledě se děly i jiné věci, na střídačku zamířil Tuhý, jehož v brance nahradil Kokhanin. S novým brankářem v zádech se Litvínov konečně prosadil. Jan Šprynar dojel kotouč a překvapil brankáře z úhlu. Asistenci si připsal i brankář Kokhanin. Závěr druhé části hry ale patřil hostům, Nicolas Schindler využil zmatku před brankou a slavil gól.

Třetí úsek hry už velké drama nepřinesl, domácí sice měli k dispozici dvě přesilové hry, ale nedokázali je proměnit v úspěšné. Na to konto začala úřadovat Plzeň. Nejdříve se prosadil Marek Soukup, poté těsně před koncem zvedal ruce nad hlavu Jan Kučera.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek

Dostali jsme hokejovou lekci. Nemůžeme se vymlouvat na to, že jsme byli 14 dní v karanténě. Nedokázali jsem si nahrát a plnit to, co chceme hrát, tak se nikam neposuneme. Je jedno, jestli to je brankář nebo útočník, každý hráč musí začít u sebe.

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Petr Kořínek

Naši hráči k zápasu přistoupili svědomitě a zabrali už od první minuty. Plnili věci, co po nich chceme. Měli jsme samozřejmě štěstí, že nám tam napadalo tolik branek. Kluci hráli s chutí, protože tuší, že si asi moc zápasů nezahrají.

Fanshop