Zápasy - Junioři 11. 09. 2020, Ondřej Mach

Junioři další výhru nepřidali, proti Mladé Boleslavi padli 1:2 po prodloužení

L i t v í n o v - Pouze tři branky byly k vidění v pátečním duelu mezi juniory Litvínova a Mladé Boleslavi. Chemici se vedení ujali jako první zásluhou Marka Berky, hosté ale ve třetí třetině srovnali a v prodloužení získali druhý bod. Domácí brankář Šimon Zajíček se blýskl 55 úspěšnými zákroky.

33., 11.09.2020, Litvínov
logo Litvínov mládež
logo BK Mladá Boleslav
Litvínov mládež BK Mladá Boleslav
1 2p
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 0:1 - 0:1
  • Střely na branku

    28:57
  • Vyloučení

    9:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    87

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 18. Berka (Limanovský, Fišer)

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 52. Haas (Půček), 65. Závora (Jasečko, Půček)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2

  • Rozhodčí

    Jechoutek – Lhotský, Svoboda

  • Sestava domácích

    Zajíček (Zelenka) – Hocelík, Martínek, Kadár, Kroupa, Jonák, Miškovič – Skuhrovec, Berka, Kysela, Stehlík, Limanovský, Bartoš, Slavík, Jouza, Dej, Fišer, Čech, Brouček

  • Sestava hostů

    Šatný (Zeithaml) – Vacík, Moravec, Jasečko, Rajgl, Rudolph, Křepelka – Závora, Szturc, Snášel, Dlask, Baďura, Půček, Mežnar, Peca, Haas, Hašlar, Šíma, Plíšek


Reportáž

V úvodu první třetiny si oba celky vyzkoušely hru v početní převaze, ani jeden z nich ale přesilovku nezužitkoval. O výraznější vzrušení se tak postaral až Eric Mežnar, jenž v osmé minutě po mladoboleslavském tlaku rozezvučel tyč domácí klece. 

Jako nedisciplinovanější se nadále jevili chemici, Bruslaři v krátkém sledu odehráli další dvě přesilové hry. Paradoxně to byli hráči Litvínova, kteří se jako první radovali ze vstřeleného gólu. V přečíslení dvou na jednoho prokázal instinkt střelce Marek Berka, jeden ze zkušenějších hráčů domácích. 

Na startu druhé periody se ve střelecké permanenci znovu ocitl brankář Zajíček. Velký talent litvínovského brankoviště si poradil s nepříjemným pokusem Davida Moravce, se svými spoluhráči pak úspěšné zvládl i další oslabení. Sérii domácích vyloučení přerušil až Dominik Vacík, který v šanci fauloval Marka Slavíka. 

Jenže v závěru prostřední části hry se po dalším nedovoleném zákroku znovu museli bránit černožlutí. Ústřední postavou byl stále gólman Zajíček, maskovaný muž Litvínova deptal střelce Mladé Boleslavi a držel černožluté naděje. 

Na domácího brankáře v čase 40:42 nevyzrál ani Tomáš Dlask, boleslavský útočník mířil pouze do Zajíčkovy výstroje. Severočeši se do útoku dostali v ojedinělé přesilové hře, následně ale opět bránili hubený náskok. Odpor chemiků byl zlomen až necelých devět minut před koncem v přesilové hře pěti proti třem. 

Po rychlé kombinaci se z dorážky prosadil útočník Oskar Haas. Domácím mohl vedení rychle vrátit Bartoš, tahoun litvínovského výběru ale brankáře Šatného nepřekonal ani nadvakrát. Po šedesáti minutách panoval nerozhodný stav, vítěze tak muselo určit až prodloužení, potažmo samostatné nájezdy. 

A v nastaveném čase klíčovou roli sehrály znovu přesilovky, po faulu Kysely hráli hosté v početní převaze čtyř proti třem. Třináct vteřin před poslední sirénou dostal nabito Sebastian Jasečko, jehož střelu úspěšně tečoval Jan Závora. Litvínov tak Mladé Boleslavi na domácím ledě podlehl 1:2 po prodloužení. 

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Jindřich Kotrla

"Dnešní zápas byl vyrovnaný, ale bohužel jsme nebyli disciplinovaní. Měli jsme spoustu vyloučených hráčů, útočných faulů a tím jsme prohráli celý zápas."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Petr Haken

"První třetina byla vyrovnaná a zasloužila si, aby stav zůstal 0:0. My jsme ale dostali gól z přečíslení po chybě. Od druhé třetiny jsme se víc dostávali do šancí, víc jsme drželi kotouč, bylo to i podpořené přesilovkami, kdy jsme soupeře donutili k faulům. Jsme rádi, že se nám povedlo zápas v prodloužení otočit. Musím vyzdvihnout oba dva brankáře, litvínovský gólman chytal parádně a náš brankář také, takže to dnes bylo určitě utkání obou brankářů."

Fanshop