Zápasy 10. 08. 2021, Kamila Stříteská

Litvínov ovládl led bruslařů, z Boleslavi veze první výhru

Chemici vyrazili na mladoboleslavký led v téměř kompletní sestavě. Silná skvadra vybojovala jednobrankový náskok v první třetině, který udržela až do samotnému závěru. V poslední minutě vystrčili bruslaři růžky, ale Litvínov si zbytek zápasu pohlídal a z Mladé Boleslavi si odváží první výhru v přípravě.

přát., 10.08.2021, Ško-Energo aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    1:2, 0:0, 1:1
  • Vyloučení

    6:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    353

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 4. Kelemen (Zbořil, Pýcha), 58. Stránský (Bernad)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 10. Stehlík (Svoboda, Stříteský), 15. Straka (Havelka), 54. Hrbas (Zdráhal)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3

  • Rozhodčí

    Hodek, Horák – Axman, Kajínek

  • Sestava domácích

    Růžička (Krošelj) – Jánošík, Šidlík, Pýcha, Pláněk, Bernad, Fillmann, Moravec – Lunter, Zbořil, Šťastný – Kelemen, Najman, Kousal – Flynn, Claireaux, Dufek – Závora, Bičevskis, Stránský.

  • Sestava hostů

    Godla (Zajíček) – Hrbas, Irving, Baliskis, Stříteský, Baláž, Zeman, Kolář – Pospíšil, Hübl, Jarůšek – Kudrna, Sukeľ, Zdráhal – Vopat, Slavík, Havelka – Straka, Svoboda, Stehlík


Reportáž

Do Mladé Boleslavi přijela už téměř kompletní sestava Litvínova. Chemici se zasloužili o první větší šanci, když se kotouče zmocnil Zdráhal, který projel přes domácí obranu, ale střelou ke vzdálenější tyči neuspěl. Ve 3. minutě si po Balážově faulu bruslaři vyzkoušeli početní převahu, kterou Miloš Kelemen využil poté, co se nejlépe zorientoval před litvínovskou bránou po sérii střel. V 10. minutě lovil puk ve své síti také Růžička, Matěj Stříteský odvedl dobrou práci za brankou, kotouč se dostal do mezikruží, kde si jej vyčíhal Lukáš Stehlík a jednoduchou střelou poslal puk do mladoboleslavské svatyně. Vzápětí se znovu ozval Zdráhal ránou z levého kruhu, ale jeho pokus brankář domácích vytěsnil betonem. Ve 14. minutě si vysloužila Verva další oslabení, ale ani menší počet hráčů ji nezastavil v navýšení skóre. Po Havelkově nahrávce se u puku ocitil Petr Straka, který nehlídaně vypálil z mezikruží přímo za Růžičkova záda.

Po začátku druhé třetiny fauloval Šidlík, ve vlastním oslabení se Mladé Boleslavi povedlo ohrozit Godlovu bránu, Mário Lunter tváří tvář litvínovskému brankáři ale neobstál. Ve 27. minutě byli bruslaři blízko srovnání, když poloprázdnou klec minul David Bernad. O chvíli později se už domácí fanoušci radovali po střele Adama Jánošíka, kterou ale tečoval Dufek za pomoci vysoké holi, gól tedy nemohl být uznán a po polovině druhé části Litvínov stále vedl o jednu branku. Ve 35. minutě vyslal dělovku od modré čáry Matěj Stříteský, ale jeho pokus zastavil pohotový Růžička betonem. Ve 38. minutě usedl na trestnou lavici Andrej Kudrna, o minutu později si na druhou stranu přisedl Najman. Ve hře čtyři na čtyři byla aktivnější Verva, ale gólu se nedočkala. Do kabin si hosté vzali jednobrankový náskok.

Závěrečnou dvacetiminutovku neodstartovala Boleslav dobře. Prezentovala se nepřesnou rozehrávkou a usazení v pásmu se jí nedařilo. Ve 43. minutě v početní převaze vyzkoušel Godlovu pozornost David Šťastný, ale rána prosvištěla kolem levého rohu hostující brány. Třetinu v polovině přerušila zastavená časomíra. V 52. minutě poslal dělovku z vrcholu kruhu Aaron Irving, ale betony domácího brankáře předvedly dobrou práci. Svou aktivitou si Litvínov v 54. minutě přidal branku Marek Hrbas. Minutu a čtyři vteřiny před závěrečnou sirénou došlo k dramatizaci zápasu. Byť byla Mladá Boleslav ve třetí třetině velmi unavená, nakonec se jí přeci jen podařilo vrátit do utkání, když před Godlou vznikl závar a Jan Stránský nasměroval kotouč do litvínovské klece. Litvínov si z mladoboleslavského ledu odvezl první výhru přípravy. 

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Pavel Patera

Byl to po dlouhé době první zápas a od nás tam bylo spoustu chyb. Kluci se potřebovali rozdýchat a chytit zase zápasové tempo. To se nám ze začátku vůbec nedařilo. Od druhé třetí to bylo trošku lepší, ale stále tam chybělo plno věcí, které jsme ještě ani do tréninků nezařadili, tudíž je to pochopitelné. Snahu klukům ale nelze upřít, máme na čem pracovat. Je toho hodně. 


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Myslím si, že to byl zápas s dobrým tempem z obou stran, i když s chybami, ale jedná se o začátek sezony pro obě mužstva. V zápase bylo spoustu dobrých věcí, ale také hodně chyb. Každé vítězství je ale důležité, ať už je v přípravě nebo v základní části. Jsme rádi, že jsme viděli další hráče v akci, jedeme podle plánu. Vítězství vždy potěší.