Zápasy 31. 08. 2021, Šimon Kadeřávek, Foto: Pavel Pubal

Povedené třetí dějství výhru nepřineslo. Litvínov prohrál s Motorem 4:3

Po utkání s Litoměřicemi zavítali chemici na led Českých Budějovic. Poslední celek loňského ročníku ale mocně posílil, a tak se čekala vyrovnaná bitva. Motor se prosadil třikrát během šesti minut, naději vykřesal Kudrna. Na jeho ráno rychle reagoval ex-litvínovský útočník Martin Hanzl. Ani ne po deseti vteřinách zvedal ruce nad hlavu Hübl. V samotném závěru využil přesilovku Pospíšil a upravil na konečných 4:3.

přát., 31.08.2021, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    2:0, 1:0, 1:3
  • Diváků

    1894

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 17. Voženílek (Venkrbec, Allen), 20. Pech (Gulaš, Ondráček), 23. Valský (Toman), 49. Hanzl (Abdul, Vondrka)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 42. Kudrna (Zdráhal), 50. Hübl (Lukeš, Pospíšil), 56. Estephan (Zdráhal, Hrbas)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:1, 4:1, 4:3

  • Rozhodčí

    Květoň, Pražák – Jindra, Bělohlav

  • Sestava domácích

    Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Bučko, Bindulis, Allen, Vráblík, Slováček, Štencel – Ondráček, Pech (A), Gulaš (C), Vondrka, Hanzl, Abdul, Holec, Toman, Valský, Venkrbec, Voženílek, Karabáček

  • Sestava hostů

    Zajíček (Godla) – Demel, Irving, Hrbas, Stříteský, Kolář, Zeman, Baláž – Pospíšil, Hübl (C), Lukeš (A), Kudrna, Estephan, Zdráhal, Straka, Súkel, Jarůšek, Stehlík, Gerhát, Havelka, Svoboda


Reportáž

Verva vstoupila do utkání s Motorem vlažně. První polovinu třetiny měli více ze hry hráči Českých Budějovic. V 7. minutě se první přesilové hry dočkali domácí, ale Litvínov se dobře bránil a nepouštěl českobudějovické do výraznějších šancí. V 16. minutě brankář Zajíček poprvé kapituloval.

Českobudějovický uragán

Venkrbec využil nedůrazu před litvínovskou brankou a přistrčil puk na volného Daniela Voženílka, který překonal bekhendem ležícího Zajíčka. Dvacet jedna vteřin před koncem první periody odskočil Motor do dvoubrankového vedení. Gulaš našel na křídle volného Lukáše Pecha, a ten přesnou ranou navýšil vedení svého týmu.

Začátek druhého dějství se chemikům vůbec nepovedlo. Ve 22. minutě přesnou přihrávkou našel Toman Jakuba Valského, který v úniku tvrdou ranou golfovým úderem prostřelil brankáře Zajíčka. Motor v průběhu druhé třetiny dál dominoval, ale další branku se mu přidat nepodařilo.

Ve 36. minutě se dostal do velké šance Jarůšek, ale netrefil odkrytou branku Hrachoviny. V závěru prostřední periody měla Verva výhodu přesilové hry při vyloučení Pecha. Litvínovští ale nic nevymysleli a kontaktní branku se jim vstřelit nepodařilo.

Hektická poslední třetina

Do třetího dějství vstoupili lépe hosté, vyhráli totiž úvodní vhazování. Po uplynutí přesilové hry z předešlé třetiny konečně skórovali. Rychlou a přesnou nahrávku zpracoval Andrej Kudrna, který vymazal potupnou nulu. Chemici chtěli navázat na vstřelenou branku, jejich snažení ukončilo vyloučení Koláře.

V početní převaze Budějovice uzamkly Litvínov a počaly odstřelovat Zajíčka. Mladý brankář vytáhl dobrý zákrok proti tvrdé ráně Gulaše. Skóre se nakonec měnilo, podobně jako v případě Vervy i Motor propálil gólmana po konci přesilovky. Ve hře 2 na 1 zaváhal litvínovský brankář, zmatku využil Martin Hanzl a navýšil náskok domácích. V případě Hanzla se jednalo o rozpačité oslavy, protože ještě vloni oblékal dres Litvínova.

V Budvar aréně ale hokejový bůh naděloval i nadále. Před zraky zhruba dvou tisícovek diváků zvedal ruce nad hlavu Viktor Hübl. Nestárnoucí matador využil spolupráce s Lukešem a překonal domácího Hrachovinu ze středu hřiště. Pět minut před konce opustil kluziště Vondrka, jelikož se provinil hákováním. Hosté hodili za hlavu minulou sezonu, kdy přesilovky byly spíše strašákem než výhodou.

Prakticky ihned po vhazování putoval kotouč po ose Hrbas-Zdráhal- Estephan a právě Giorgio Estephan měl na svědomí gólovou tečku. V závěru zvolil trenér Vervy hru bez brankáře, ale ta už na výsledku nic nezměnil a Litvínov po dramatickém závěru prohrál.

Fanshop