Zápasy 12. 08. 2021, Kamila Stříteská

Vítězství Vervy nad Kladnem vystříleli Stehlík s Estephanem

Rytíři dorazili na litvínovský stadion s plnou parádou, včetně legendy Jaromíra Jágra. Celé utkání bylo bohaté na osobní souboje a velké šance. Zlomovým momentem se stala druhá třetina, ve které otevřel skóre zápasu Lukáš Stehlík a svou první trefu v premiérovém zápase zaznamenal Giorgio Estephan. Verva zvítězila nad Kladnem 2:0.

přát., 12.08.2021, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
2 0
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 0:0
  • Vyloučení

    3:10
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1093

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Stehlík (Gerhát, Zygmunt), 32. Estephan (Straka, Demel)

  • Průběh zápasu

    0:0, 1:0, 2:0

  • Rozhodčí

    Svoboda, Šindel – Pešek, Votrubec

  • Sestava domácích

    Zajíček (Čermák) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Zeman, Kolář – Pospíšil, Hübl, Lukeš, Kudrna, Svoboda, Zdráhal, Straka, Estephan, Jarůšek, Stehlík, Gerhát, Zygmunt

  • Sestava hostů

    Bow (Stahl) – Wood, Baránek, Doneghey, Suchánek, Kehar, Dotchin, Ticháček – Ciampini, Plekanec, Kristo, Melka, Kubík, Račuk, Bílek, Pitule, Hlava, Jágr, Filip, Beran


Reportáž

První třetina sice nepřinesla žádnou branku, ale co do počtu osobních soubojů a zajímavých akcí, byla velmi bohatá. Kladno se prezentovalo zřejmě očekávanou hrou, která disponovala osobními souboji a tvrdostí. Litvínov však ukázal, že ani tato hra pro něj není cizí a s Rytíři drželi krok. Ihned po začátku prvního dějství se do akce pustilo Kladno, kdy Ciampini rozezněl tyč litvínovské branky. Ve 4. minutě se pokoušel o otevření skóre zápasu Přemysl Svoboda, jenž na dvakrát nedokázal překonat Landona Bowa. V polovině třetiny si pozornost zasloužil Tomáš Plekanec, když střelou z bezprostřední blízkosti minul horní roh Zajíčkovy svatyně. V závěru zápasu si chemici zahráli dvojitou přesilovou hru. Od modré čáry poslal tvrdou ránu Aaron Irving, ovšem střela měla takový ráz, že svou hůl zlomil. Vzápětí se přidal Pospíšil, jehož pokus ale Bow chytil do lapačky. Do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Druhé dějství bylo už gólově atraktivnější. Nejprve se ale o slovo přihlásilo Kladno, kdy se v souhře ukázal Tomáš Plekanec s Kubíkem, druhý jmenovaný prověřil litvínovského brankáře střelou, o kterou se Zajíček postaral s parádním zákrokem. Posléze se na stadionu slavilo, když Lukáš Stehlík využil příležitosti v předbrankovém prostoru. Ve 30. minutě si chemici zahráli přesilovou hru, ve které se představili velmi aktivně. O navýšení skóre se několikrát pokoušel Aaron Irving od modré čáry, ale Bow byl vždy připravený k zákroku. Pár vteřin po vypršení početní převahy byl kladenský brankář krátký na střelu Giorgio Estephana, jenž se ve svém premiérovém zápase v litvínovském dresu zapsal na listinu střelců. Ve 34. minutě okořenila utkání menší šarvátka mezi Danielem Kolářem a Danielem Ciampinim, do rvačky se zapojil ještě Jacob Dotchin a nakonec také Richard Jarůšek, který jako jediný neinkasoval od sudích dvouminutový trest. Setiny vteřin před sirénou signalizující konec druhé třetiny se pokoušel snížit gólové manko Kyle Wood, ale jeho pokus zastavil pohotový beton Šimona Zajíčka. Po čtyřiceti minutách hry vedla Verva nad Rytíři 2:0.

Poslední část započala velmi aktivně ze strany Kladna, které dychtivě toužilo po vyrovnání. Rytíři se sice dokázali dostat do útočné třetiny, ale Šimon Zajíček byl nepřekonatelný. Na druhé straně pálil Stříteský po Hüblově nabídce, ale trefil pouze lapačku hostujícího brankáře. Ve 46. minutě nedokázal využít obrovské příležitosti Přemysl Svoboda, když sebral volný kotouč v mezikruží, tváří tvář Bowovi neuspěl. Další velkou šanci měl na hokejce Marek Hrbas ve 48. minutě, když poslal dělovku od modré, jenž zpracoval Rytíř v kladenské brance lapačkou. V 51. minutě se do akce nejprve pustil Patrik Demel, ale rána od modré orazítkovala pouze plexisklo za bránou, posléze se do protiútoku dostal Tomáš Plekanec, ale Šimon Zajíček byl přesný jako švýcarské hodinky. Jaromír Jágr v 53. minutě pálil od modré čáry z otočky, letící kotouč zachytil před Zajíčkem Matěj Stříteský, který jej odpálil na Patrika Zdráhala, jenž zamířil do rychlého protiútoku. V koncovce ale zamířil vysoko nad hostující bránu. Třetí přípravné utkání chemiků skončilo výhrou nad Kladnem 2:0.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

V první řadě jsme rádi, že jsme si mohli zahrát před fanoušky a podařilo se nám zvítězit, protože to nebyl vůbec jednoduchý zápas. Byl hodně fyzicky náročný. Vyhráli jsme, to je pozitivní. Měli jsme hodně přesilových her, které nám nešli. Máme nové hráče, kteří spolu nastoupili poprvé. Budeme na tom nadále pracovat. Měli jsme šance, ve kterých jsme mohli gólově odskočit, velmi dobře nás podržel brankář Šimon Zajíček důležitými zákroky. Utkání bylo s chybami, ale vítězství se počítá. Uvidíme, co bude dál. Jsou věci, na kterých budeme muset více zapracovat. Čeká nás týdenní pauza od zápasů, kdy můžeme pracovat na dalších věcech, které si zhodnotíme na základě odehraných zápasů.


logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Jiří Burger

První polovinu zápasu hodně ovlivnila naše nedisciplinovanost. Za 30 minut jsme hráli 18 minut v oslabení, a to strašně ovlivnilo průběh zápasu. Hráči, kteří nehráli oslabení, dlouho seděli na střídačce a nedostali se dostatečně do hry. Litvínov vyhrál zaslouženě, byl na tom hlavně lépe bruslařsky. My si tam také pár šancí vytvořili, a i když byly vyložené, neskončily brankou.

Fanshop