Zápasy - Junioři 28. 01. 2022, Šimon Kadeřávek

Zaskočení favorita! Junioři překvapili Kometu a vyhráli 5:3

Litvínov, kterému se v poslední době příliš nedaří, čekala sedmá Kometa Brno. Hosté však překvapili, protože vstřelili první branku, Moravané se sice dotáhli, ale chemici znovu odskočili. Po mlčenlivé druhé třetině Kometa opět vyrovnala, jenže následně třikrát slavili hosté ze severu Čech. Nic na tom nezměnil ani brněnský gól v poslední minutě.

35. kolo, 28.01.2022, Brno, DRFG arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
3 5
  • Třetiny

    1:2, 0:0, 2:3
  • Střely na branku

    37:32
  • Vyloučení

    3:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0

  • Branky a nahrávky
  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.

  • Rozhodčí

    Kohoutek, Obadal – Smetková, Komínek

  • Sestava domácích

    Petržílka (Schnattinger) – Řehák, Fajmon, Holemý, Ulbricht, J. Sedláček (C), Němec, Horký, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, I. Sedláček, Bělohlav, Malý (A), Pigl, Boltvan, Nesvadba, Harmim.

  • Sestava hostů

    Čermák (Kokhanin) – Baláž, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Kuchař, Háva, Kočárek, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Maštalířský, Šprynar, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Výsledek se nerodil vůbec lehce, protože Brno bylo zpočátku utkání aktivnější, ale chemici se postupně zahřáli a začali útočit. Příležitost jim k tomu dal faulující brněnský útočník Hrnčíř, jenž si musel na dvě minuty odpočinout. Na počátku celé akce stál obránce Baláž, od něhož puk doputoval ke Skuhrovcovi. Litvínovský útočník vybídl ke skórování Jana Vopata, člen hokejové rodiny vypálil a svůj pokus otřel o břevno Petržílkovy branky. Hosté mohli náskok ještě zvýšit, ale Stehlíkův pokus gólman vytěsnil.

Slavilo se však na druhé straně, Ulbricht využil výhodného postavení Viktora Nesvadby, a ten zkušeně zametl kotouč za Čermákova záda. Severočeši nechtěli dát svou kůži lacino, protože po pár vteřinách zvedal ruce nad hlavu Matěj Maštalířský. Mladičký útočník využil pocukrované přihrávky a vystřelil nad vyrážečku Petržílka. Po vstřeleném gólu se ocitl ve velké příležitosti Stehlík, ale ani tentokrát nebyl úspěšný. Litvínov následně přežil oslabení a do kabin Severočeši odcházeli s těsným náskokem.

Druhá část hry nepřinesla žádnou branku, přestože Kometa měla nespočet šancí. Tu největší měl na svědomí Horký s Řehákem, oba hráči marně doráželi kotouč, nicméně Čermák výtečně zasáhl. Pokročilé minuty poznamenala vyloučení, Litvínov hrál dokonce ve třech. Brno ale výhody proměnit nedokázalo. Toto tvrzení neplatilo v závěrečné dvacetiminutovce, protože chemici poskytli domácím dvojnásobnou přesilovku. Tlak Komety proměnil ve vyrovnávací trefu Jakub Malý, který těžil ze snažení Šalého.

Černožluté komando nechtělo odjíždět z brněnského ledu s prázdnou a během několika vteřin strhlo vedení na svou stranu. Nejdříve se přesnou ránou zápěstím blýskl David Skuhrovec, poté překvapivým nahozením dostal kotouč za brankářova záda Jakub Hák. Zaskočená Kometa inkasovala popáté v čase 53:08, tentokrát prolomil smůlu Marek Slavík. Jeho pokus z mezikruží doplachtil až do sítě.

Domácí se sice snažili, ale prohru s papírově slabším soupeřem už odvrátit nedokázali. Když nezískali body, měli alespoň poslední slovo. Ze spolupráce dvou Sedláčků prosperoval Jakub Malý a svým druhým gólem uzavřel na konečných 5:3.

Ohlasy

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jan Zachrla

Dnešní výkon se hodnotí těžce. Absolutně nekoresponduje s naším postavením v tabulce. Chyběl náboj, šťáva, vůle vyhrát. Na rozdíl od soupeře, na němž bylo vidět, že hraje o všechno. My jsme hráli bohorovně a prohra je logickým vyústěním našeho představení.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek

Zvítězili jsme, takže se dnešní utkání hodnotí dobře a zvesela. Není ale čas se příliš chválit, protože hned v sobotu nás čeká další utkání a my musíme zůstat plně soustředění. Dnes své svěřence musím pochválit především za efektivitu v koncovce, protože výkony už podávají delší dobu dobré, ale koncovka vázla. Troufnu si říct, že tři body jsme urvali zaslouženě.