Zápasy - Junioři 11. 01. 2022, Lukáš Bolech

Junioři nenavázali na vítěznou vlnu a v domácím derby padli s Chomutovem 2:4

30. kolo juniorské Extraligy přineslo derby s chomutovskými Piráty na domácím ledě. Utkání lépe začali hosté, kteří již ve čtvrté minutě zvyšovali skóre na 0:2. Po zbytek utkání byli mnohem aktivnější mladí chemici, což dokazuje také poměr střel na branku (40:19). Hostům výrazně pomohl k výhře brankář Štěpán Suk, který pokryl 38 pokusů. Na bodování nestačil litvínovským ani závěrečný tlak při hře bez brankáře.

30. kolo, 11.01.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
2 4
  • Třetiny

    0:2, 0:1, 2:1
  • Střely na branku

    40:19
  • Vyloučení

    1:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    142

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 44. Stehlík, 53. Slavík

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 1. Svoboda (Vrhel), 4. Ekrt (Badinka Dominik, Šilar), 27. Černý (Vrhel), 52. Svoboda

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:4, 2:4

  • Rozhodčí

    Petružálek, Hlinka – Dědek, Klouček

  • Sestava domácích

    Čermák (Klika) – Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Werner – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Limanovský, Šprynar, Kočárek, Špaček, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Suk – Petrásek, Cestr, Janda, Pöschl, Rykl, Badinka – Ekrt, Šilar, Krasanovský, Cháb, Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal, Vrhel, Döring, Badinka.


Reportáž

Utkání začalo pro Lukáše Kliku nejhůře jak jen mohlo. Autorem první střely a zároveň branky Pirátů byl již v čase 00:55 Tadeáš Svoboda. Jeho střela se otřela o bránícího hráče a skončila za zády litvínovského brankáře. O 73 vteřin později byl za sekání vyloučen Jiří Špaček, čehož v čase 03:37 využil po rychlé kombinaci Jan Ekrt, který tak zvyšoval náskok Pirátů na rozdíl dvou branek. Domácí začali od druhé inkasované branky hrát mnohem aktivněji. Dokázali si vytvořit několik šancí. Naskytly se jim dvě přesilové hry, ve kterých mohli gólově na vývoj utkání zareagovat, ale Chomutovští se bránili úspěšně.

Do druhé části nastoupili domácí s jasným cílem. Utkání otočit. Herně si vedli velmi dobře, ale místo vstřelení, branku opět inkasovali. Byla to nešťastná náhoda. David Černý zavezl kotouč za Klikovu branku a chtěl přihrát najíždějícímu spoluhráči do prostoru mezikruží. Kotouč se odrazil od bruslí jednoho z litvínovských obránců mezi Klikovy betony a ten si jej omylem srazil za sebe. Tento moment se stal Klikovi osudným a v čase 26:41 byl nahrazen Davidem Čermákem. Hosté nabídli Černožlutým další dvě přesilové hry, ale obě s přehledem ubránili.

Ve třetí třetině se přeci jen podařilo domácím skórovat, a sice Lukáši Stehlíkovi. Po individuální akci přes celé hřiště schoval svou střelu za bránícího hráče a svižnou střelou nad levý beton Štěpána Suka překonal. O minutu a pár vteřin později šli však hosté zpět do tříbrankového vedení. Tadeáš Svoboda si našel ve středním pásmu odražený kotouč a střelou z pravého kruhu Čermáka prostřelil. V čase 52:38 následovalo současné vyloučení Jakuba Kroupy a Tomáše Šilara. Herní situace čtyř proti čtyřem využil Marek Slavík, který podobně jako jeho spoluhráč Lukáš Stehlík, vzal kotouč ve středním pásmu a zakončil svou individuální akci střelou pod horní tyč. Sníženo na 2:4.

Domácí zkoušeli v posledních dvou minutách hru bez brankáře, ale ani hráč navíc nepomohl utkání zvrátit. Největší šanci ke skórování nabídl domácím 20 vteřin před koncem základní hrací doby brankář hostů, který se pokoušel o přehození hřiště, ale místo toho nastal v jeho brankovišti velký závar. Naštěstí pro něj stihl kotouč včas zalehnout, čímž zneškodnil případné nebezpečí.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Šíp

„Měli jsme špatný vstup do utkání. Špatně jsme jej zachytili, přestože jsme upozorňovali kluky, že Chomutov má dobré začátky. To jsme nezvládli. Pak se nám nepodařilo dát gól, abychom byli v kontaktu. Dostali jsme smolný gól na 0:3. Dělali jsme co jsme mohli, ale dnes to bohužel na body nestačilo. V dalších utkáních budeme bojovat dále.”


Fanshop