Zápasy - Junioři 07. 01. 2022, Daniel Tichý

Junioři loupili na jihu Čech a vezou si domů tři body

Litvínovská juniorka zajížděla v 28. kole na led Českých Budějovic. Mladíci napravili nedávnou prohru na ledě Plzně a vezou si domů tři body za výhru 4:3. Rozhodující trefu si připsal Matěj Maštalířský. Tim Danielčák se blýskl jednou brankou a jednou asistencí. Už zítra junioři zajíždějí na led rakouského Salzburgu.

28. kolo, 07.01.2022, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    0:1, 2:1, 1:2
  • Vyloučení

    0:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    558

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 21. Chlubna (Masopust, Remta), 37. Chlubna (Masopust, Sakhno), 60. Turek

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 8. Danielčák, 26. Hocelík (Danielčák, Stehlík), 55. Šprynar (Špaček, Postl), 60. Maštalířský (Beran, Skuhrovec)

  • Rozhodčí

    Jílek, Šperl – Kreuzer, Kubíček

  • Sestava domácích

    Maleček – Remta, Fousek, Vaněk, Březina, Placek – Remeš, Turek, Sakhno, Kašpar, Schwartz, Petrásek, Putz, Pouzar, Masopust, Sochor, Chlubna, Janoch.

  • Sestava hostů

    Čermák – Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Hynek, Kroupa, Werner – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Limanovský, Maštalířský, Šprynar, Špaček, Skuhrovec.


Reportáž

Jihočeši mohli skórovat už pět a čtvrt minuty po startu. Po zápasení v rohu se uvolnil Nikita Sakhno, sjel si až těsně k pravé tyči a jal se zakončovat. Sice se mu podařilo jen nadvakrát trefit gólmana, puk si ale ještě vzal jeden ze spoluhráčům a bekhendem těsně minul prázdnou branku. Místo toho jako první udeřili hosté a dokonce dostali branku od Motoru při vlastním oslabení na stříbrném podnose. Ve snaze pomoci týmu z rozehrávkou se vydal gólman Maleček až k vlastní střídačce, jenomže následně namazal puk přímo na čepel Timu Danielčákovi který dovezl puk do opuštěné klece.

Na první branku si tak domácí museli počkat až do prvních vteřin druhého dějství. Konkrétně 18 vteřin po začátku se díky šťastnému odrazu v rohu kluziště puk dostal na hokejku Masopustovi, který u druhé tyčky okamžitě našel Tomáše Chlubnu a ten poslal čermákovi puk mezi beton a vyrážečku. Hosté si vedení vzali zpět o pět minut později. Po vyhraném buly dostal přihrávku nad pravý kruh Lukáš Hocelík nekompromisně čistým průstřelem poslal puk Malečkovi skrz podpaždí. Motor se ale nevzdal a v 37. minutě se Tomáš Chlubna prosadil po druhé.

Zápas se definitivně zlomil až v poslední desetiminutovce. Litvínov si nejprve opět vystřelil vedení, když v 55. minutě Malečka prostřelil Jan Šprynar. V poslední minutě pak vítěznou branku 14 vteřin před koncem zapsal Matěj Maštalířský při budějovické hře bez brankáře. Zdálo by se to jako poslední tečka do zápisu o utkání, to by ale dvě sekundy před sirénou nesměl od modré nachytat Davida Čermáka na švestkách Adam Turek. Motor tak nakonec prohrál o pouhý jeden gól.

Ohlasy

logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Karel Herr

„Je to těžká prohra. Od začátku bylo vidět, že je tým dobře naladěný a byla tam vidět bojovnost. Bohužel jsme si dali dva vlastní góly, na všechny naše jsme se nadřeli a pak jsme si nepohlídali jednoho hráče a to nás dostalo do kolen.“


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

.

.

Fanshop