Zápasy - Junioři 19. 12. 2021, Šimon Kadeřávek

Brzký gól a ztracené dvoubrankové vedení. Junioři prohráli s Olomoucí 2:3

Po patnáctidenní pauze vyrazili severočeští hráči znovu do boje, v rámci 26. kola změřili síly s jedenáctou Olomoucí. Dlouho to vypadalo, že juniorka zvrátí nepříznivou bilanci, ale mladíci nakonec ztratili dvoubrankové vedení a prohráli.

26. kolo, 19.12.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
2 3
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 0:1
  • Střely na branku

    37:26
  • Vyloučení

    9:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    102

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 1. Stehlík (Slavík, Baláž), 34. Stehlík (Baláž)

    Branky a nahrávky HC Olomouc: 36. Tarnoczy (Handl, Panáček), 40. Ministr (Handl, Tichý), 48. Tarnoczy (Tichý, Zapletal)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:3

  • Rozhodčí

    Vyštejn, Domský – Tichý, Beneš

  • Sestava domácích

    Klika – Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Hynek, Háva – Postl, Danielčák, Adámek, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Iljuk, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Špunar – Kočí, Rajzík, Drábek, Přecechtěl, Panáček, Stratil, Poledna – Tichý, Ministr, Havel, Zapletal, Fasner, Matašovský, Fibigr, Handl, Mácha, Tarnoczy.


Reportáž

Utkání hrané o čtvrtou adventní neděli začalo zhurta, protože Litvínov slavil už po 12 vteřinách. Na počátku gólové akce stál obránce Baláž, který využil reprezentační pauzy a litvínovské áčko vyměnil za juniorku. Kotouč putoval přes Slavíka až k Lukáši Stehlíkovi. Útočník, jenž má na svém kontě několik extraligových startů, nedal brankáři šanci. Zaskočená Olomouc mohla vyrovnat zkraje 7. minuty, ale přesilovou hru hosté nevyužili.

Kohouti dostali další možnost, protože Severočeši faulovali znovu a dokonce dvakrát za sebou. Na trestnou lavici odbruslil Kadár s Balážem. Hra 5 na 3 ale trefu nepřinesla, oba týmy si následně připsaly další neproměněné přesilovky. V podobném stylu se pokračovalo i ve druhém dějství, fanoušci si tak museli na další branku počkat až do 34. minuty. Scénář z první třetiny se opakoval a na konci zvedal ruce nad hlavu Lukáš Stehlík. Severočeský forvard mířil přesně v přesilové hře.

Skóre se nakonec měnilo i na druhé straně, protože pět minut před druhou sirénou prostřelil domácího gólmana Patrik Tarnoczy. Laxnost domácích v podobě častých trestů potrestal Daniel Ministr a Olomouc byla rázem zpátky ve hře.

Chemici mohli misky vah překlopit začátkem třetí dvacetiminutovky, protože za hosty si musel na dvě minuty odpočinout Matašovský. Severočeši ale neudeřili, a tak se slova chopili kohouti. Litvínov sice oslabení zvládl, ale dvě vteřiny po návratu Vopata na led vsítil gól Patrik Tarnoczy. Domácí se sice snažili, ale vyrovnávací branku nevstřelili, a tak ztratili skvěle rozehrané utkání.