Zápasy - Junioři 20. 11. 2021, Lukáš Bolech

Junioři neudrželi vedení a vrací se z Prahy s prázdnou

Na souboj 19. kola Extraligy juniorů vycestovali Litvínované do hlavního města, kde je vyzvala Slavia. Chemici se ujali vedení jako první, ale v polovině utkání udeřili dvakrát domácí. Černožlutí nedokázali na slepené branky zareagovat a vteřinu před koncem si Pražané pojistili výhru gólem na 3:1.

19. kolo, 20.11.2021, Praha, Zimní stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    0:1, 2:0, 1:0
  • Střely na branku

    30:28
  • Vyloučení

    2:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    58

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Slavia Praha: 30. Tichý (Němeček, Kvasnička), 32. Šíma (Slavíček), 60. Slavíček

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 13. Werner (Hák, Vopat)

  • Průběh zápasu

    0:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Bejček – Lhotský, Beneš

  • Sestava domácích

    Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Slavíček, Koblížek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Šíma, Jokl.

  • Sestava hostů

    Čermák – Hynek, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Fišer, Špaček, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Z počátku utkání se museli více bránit domácí. Litvínovský nápor vyústil ve čtvrté minutě vyloučením Jiřího Stejskala. Přesilovou hru ale hosté nevyužili a ještě hrozilo nebezpečí v podobě úniku kapitána Tomáše Labuzíka. Po vypršení početní nevýhody se dostali domácí k několika střelám, ale ani jedna nepřešla přes Davida Čermáka. Černožlutí se dostali do velké šance ve 13. minutě, kterou úspěšně zakončil Adam Werner. Jakub Hák našel svého spoluhráče osamoceného před brankářem Michalem Pittrem, který tak stěží mohl střele zabránit. Ke konci první třetiny měl více práce právě brankář Slavie, ale se všemi pokusy si poradil a do kabin šli hosté s pouze jednobrankovým náskokem.

Druhé dějství začalo stejně jako to první přesilovkou, ale tentokrát ji měli po vyloučení Jakuba Háka domácí. Hosté však svým napadáním nepouštěli Pražany do útočného pásma a bez větších problémů se ubránili. Prvního zásahu se dočkali domácí ve 30. minutě. Daniel Němeček našel šikovným pasem najetého Stanislava Tichého, který překonáním Davida Čermáka srovnal na 1:1. O minutu později byl za sekání vyloučen domácí Jan Matuška. Slávisté se opět vydali ve vlastním oslabení do úniku. Šimon Slavíček vyslal na Davida Čermáka Petra Šímu, který brankáře prostřelil a poslal tak svůj tým do vedení. Do třetí části hry se mohlo jít s vyrovnaným skóre. Jaroslav Fišer vystihl chybnou rozehrávku Michala Pittra, ale při svém zakončení branku přestřelil.

Třetí třetina moc akcí nenabídla. Domácí úspěšně bránili jednobrankový náskok a litvínovští se nemohli dostat do zakončení tak, jak by si představovali. Nejvíce ohrozil branku domácích David Skuhrovec, ale připraveného Michala Pittra nepřekonal. Poslední dvě minuty utkání zkoušeli svěřenci trenéra Martina Tvrzníka štěstí v šesti. Skórovat se jim ale nepodařilo a v čase 59:59 pečetil výhru domácích Šimon Slavíček trefou do prázdné branky.