Zápasy - Junioři 19. 11. 2021, Lukáš Bolech

Junioři padli v Jihlavě těsným rozdílem 3:4

V 18. kole Extraligy juniorů se vydaly černožluté naděje do Jihlavy. Domácí rozhodli zápas v suverénní druhé třetině, kterou ovládli 4:1. Litvínovským se podařilo ke konci utkání ještě zdramatizovat, ale na vyrovnání to nestačilo a vrací se domů bez bodu.

18. kolo, 19.11.2021, Jihlava, CZ LOKO ARÉNA
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    0:1, 4:1, 0:1
  • Střely na branku

    25:30
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    166

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dukla Jihlava: 22. Matějíček (Čermák, Vyvial), 24. Vyvial, 30. Pavelec (Peš), 33. Čermák (Melenovský)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. Kroupa (Slavík, Stehlík), 40. Stehlík (Slavík, Skuhrovec), 59. Skuhrovec (Slavík)

  • Průběh zápasu

    0:1, 4:1, 4:3

  • Rozhodčí

    Mejzlík – Polák, Berger

  • Sestava domácích

    Maláč – Kerber, Sapík, Vovsík, Matějíček, Chvátal, Šabatka, Číhal – Melenovský, Zdarsa, Vyvial, Jungwirth, Menšík, Pavelec, Rauš, Čermák, Peš, Doležal.

  • Sestava hostů

    Čermák – Hynek, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Dej, Fišer, Špaček, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Litvínovu se během prvních pěti minut naskytly dvě přesilové hry. První netrvala příliš dlouho, jelikož se po čtyřech vteřinách početní výhody nechal vyloučit Slavík, díky čemuž se síly na ledě vyrovnaly. Ta druhá byla z pohledu chemiků mnohem úspěšnější. Stehlík našel připraveného Jakuba Kroupu, který se svou dělovkou nemýlil a jako první propálil domácího brankáře Maláče. Jihlavští se pokoušeli rychle srovnat, ale litvínovská obrana do konce prvního dějství odolávala a nedovolila domácím potrestat ani druhé vyloučení Slavíka.

Druhá třetina však byla v režii jihlavských juniorů. Nejprve srovnal skóre Martin Matějíček po kombinaci s Čermákem. Zanedlouho poslal domácí do vedení Josef Vyvial, jenž po chybné rozehrávce litvínovských udeřil v oslabení. O šest minut později překonal šikovně Čermáka Daniel Pavelec a Jihlava šla do dvoubrankového vedení. Litvínovští mohli na produktivitu domácích rychle odpovědět, a to díky další přesilové hře, kterou jim nabídl Šabatka. Domácí Maláč svůj tým ale podržel a dvě vteřiny po ubráněném oslabení se dostal do šance Patrik Čermák, který přesnou střelou donutil Čermáka kapitulovat počtvrté. Naději vykřesal hostujícímu týmu Lukáš Stehlík, který svou trefou vrátil Litvínov zpět do dvougólového deficitu.

Černožlutí borci se ale rozhodně nevzdávali. Několikrát se jim podařilo dostat do zajímavých šancí, ale ani jednomu ze střelců se nedařilo najít na Maláče recept. To se podařilo až Davidovi Skuhrovcovi, který v čase 58:28 snižoval na rozdíl jediné branky. Při následné hře bez brankáře nedokázali spoluhráči Skuhrovce napodobit a tři body si tak ponechali jihlavští hokejisté.

Fanshop