Zápasy - Junioři 05. 11. 2021, Lukáš Bolech

Junioři si proti brněnské Kometě zastříleli a zaslouženě berou tři body

V 16. kole juniorské Extraligy přivítali černožlutí na svém ledě brněnskou Kometu. Utkání nabídlo spoustu pěkných šancí a také spoustu branek. Chemici rozhodli zápas až suverénní třetí třetinou, kterou vyhráli 3:0.

16. kolo, 05.11.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
7 4
  • Třetiny

    1:2, 3:2, 3:0
  • Střely na branku

    37:30
  • Vyloučení

    4:0
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    71

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 9. Skuhrovec, 25. Vopat (Danielčák), 33. Slavík (Baláž, Skuhrovec), 39. Danielčák (Stehlík, Slavík), 43. Skuhrovec (Slavík, Stehlík), 51. Limanovský (Kroupa, Vopat), 59. Slavík

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 9. Malý (Šalé, Sedláček J.), 14. Šalé (Běhůnek, Malý), 27. Malý (Horký), 35. Šalé (Malý, Nesvadba)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 7:4

  • Rozhodčí

    Vyštejn – Kokrment, Coubal

  • Sestava domácích

    Čermák (Klika) – Baláž, Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Kuchař – Postl, Danielčák, Stehlík, Vopat, Limanovský, Fišer, Špaček, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Schnattinger – Řehák, Fajmon, Holemý, Běhůnek, Sedláček, Svoboda – Horký, Cápay, Bartes, Hrnčíř, Šalé, Meluzin, Sedláček, Bělohlav, Malý, Otava, Nesvadba.


Reportáž

Začátek utkání začali aktivněji domácí. Avšak v rozmezí sedmé a 15. minuty přišlo náročnější období, ve kterém byli domácí třikrát vyloučeni. Pozitivem byla branka v prvním oslabení, o níž se postaral svým únikem David Skuhrovec. Během téhož oslabení však stihli domácí i inkasovat první branku hostů, tu zařídil Jakub Malý. Druhé oslabení sice dokázali domácí ubránit, ale za dalších 17 vteřin přišlo v krátkém sledu třetí vyloučení. To se Brňanům podařilo také využít, a díky skvěle hrajícímu Eduardovi Šalému šli poprvé v zápase do vedení.

Pětigólovou druhou třetinu začali lépe opět domácí, kteří ve 25. minutě vyrovnali po přesném pasu Tima Danielčáka na Jana Vopata, který střelou k levé tyči vrátil svůj tým do hry. O necelých 20 vteřin později se v gólové šanci objevil Marek Slavík, ale tento pokus mu dokázal Michael Schnattinger lapit. Ve 27. minutě se vyplatil důraz před brankou Jakubovi Malému, který pohotovou dorážku zvyšoval skóre pro Kometu Brno na 2:3. Ve vlastním oslabení zachytil chybnou přihrávku Erik Meluzín, ale jeho únik stihla zlikvidovat litvínovská obrana.

Ve 33. minutě se podařilo domácím opět srovnat, kdy nahození Ondřeje Baláže šikovně tečoval Marek Slavík. O necelé tři minuty později se však vedení opět ujala Kometa, o což se rychlým objetím branky postaral Eduard Šalé. Domácí stihli do konce třetiny ještě zareagovat. Lukáš Stehlík nahodil puk na Schnattingerovy betony, který jej vyrazil přesně před Tima Danielčáka, jehož zakončení nebylo příliš namáhavé.

Na počátku třetího dějství, se dočkali vedení domácí. Lukáš Stehlík vybojoval napadáním kotouč, který přes Marka Slavíka doputoval až na hůl Davida Skuhrovce, který dokázal Schnattingera prostřelit z mezikruží. Trio Skuhrovec, Slavík, Stehlík mohlo skórovat i ve 46. minutě, ale šance ztroskotala na chybné finální přihrávce. Vyrovnat se ve 49. minutě pokoušel Eduard Šalé, který se lehce prokličkoval přes domácí obranu a zastavit jej musel až brankář Klika. Odskočit na rozdíl dvou branek, se podařilo domácím v 51. minutě zásluhou Prokopa Limanovského. Eduard Šalé se opět řítil na branku v 54. minutě, ani tentokrát však na Kliku nevyzrál.

V závěru zápasu zkoušeli hosté hru v šesti, avšak marně, neboť Marek Slavík rozhodl utkání gólem na 7:4 po pouhých 13 vteřinách této početní výhody. Zbytek zápasu se dohrával v poklidu a kotouč měli domácí pod kontrolou.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

„Pro nás dneska tři zlaté body. Určitě jsme chtěli vyhrát. Měli jsme docela dobrý začátek, ale zastavila nás vyloučení, ve kterých jsme dostali dva góly. Soupeř nám tím trochu odskočil a my jsme v podstatě celý zápas dotahovali. Rozhodli jsme to až ve třetí třetině. Musím pochválit kluky. Byl to od nich odmakaný zápas a jak říkám, pro nás to jsou velmi důležité tři body.”


logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jan Zachrla

„Dneska z naší strany bláznivý hokej. Bylo to nahoru dolů. Hráli jsme bez nějaké zodpovědnosti a bohužel jsme trochu, neříkám, že úplně podcenili to utkání, ale byly tam věci, které nejsou v našem herním systému úplně obvyklé. Soupeř měl spoustu šancí, které využil a bohužel jsme si nějak mysleli, že ty góly také dáme, ale brankář domácích to zavřel a z naší strany jsme už nebyli schopni ten zápas otočit.”

Fanshop