Zápasy - Junioři 30. 10. 2021, Lukáš Bolech

Juniorům se proti Mladé Boleslavi nepodařilo skórovat a po výsledku 0:4 si připisují další porážku

Černožlutí se v 15. kole juniorské extraligy nedokázali proti Mladé Boleslavi střelecky prosadit. Hostům se po třech slepených brankách v první třetině podařilo zbytek utkání pohlídat a odvážejí si tak z litvínovského kluziště tři body.

15. kolo, 30.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
0 4
  • Třetiny

    0:3, 0:0, 0:1
  • Střely na branku

    23:27
  • Diváků

    88

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 10. Křepelka (Polák, Václavík), 13. Hrouda (Polák, Němec), 15. Hašlar (Vacík), 46. Vlasák (Křepelka, Polák)

  • Průběh zápasu

    0:4

  • Rozhodčí

    Micka – Janíček, Pěkný

  • Sestava domácích

    Čermák – Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Dej, Fišer, Skuhrovec, Slavík.

  • Sestava hostů

    Stuchlík – Moravec, Hron, Němec, Vacík, Křepelka, Hrouda, Vochvest – Simon, Závora, Polák, Půček, Dlask, Vlasák, Václavík, Hašlar, Šíma, Plíšek.


Reportáž

V první minutě utkání byl vyloučen hostující Křepelka, čehož ale domácí nedokázali využít. Hosté si zanedlouho přesilovou hru zahráli také, avšak ani jim se nepodařilo početní výhody využít a potrestat tak domácí tým. To se mladoboleslavským povedlo až v 10. minutě při druhé přesilové hře, kdy se dostal kotouč ke Karlovi Křepelkovi, který se od modré čáry dokázal prosadit střelou po ledě. Domácí dostali další šanci v 11. minutě při vyloučení Moravce. Hosté se však opět dokázali ubránit a ještě navíc ve 13. minutě, zásluhou Jakuba Hroudy, zvýšit na rozdíl dvou branek.

Za 99 vteřin se radovali hosté potřetí. Kotouč zavezl do útočného pásma Vacík, který se napřahoval ke střele na branku domácích, ale své rozhodnutí změnil a přihrál kotouč raději Janu Hašlarovi. Ten z prostoru mezi kruhy prostřelil litvínovského brankáře střelou zápěstím. Litvínovští se k dalšímu ohrožení branky dostali až v 17. minutě, kdy musel proti střele Háka zasahovat brankář Stuchlík. Do zajímavé pozice se ke konci první třetiny prokličkoval ještě hostující Závora. Tento pokus ale dokázal Čermák zlikvidovat.

Chemici na začátku druhé třetiny vlétli na hostující tým a zasypali Stuchlíka několika střelami, ten však dokázal čelit i tomuto náporu a svůj tým podržel. Zvyšovat skóre mohl ve 28. minutě Plíšek, který těsně před Čermákem tečoval nahození Hroudy, kotouč ale brankovou konstrukci přeletěl. Ve zbytku druhé třetiny se oběma týmům nedařilo zakládat útoky a několikrát hráči kazili jednoduché přihrávky. Až ve 39. minutě přišla šance Postla, který si ve středním pásmu našel odražený kotouč a ujížděl s ním na branku. Na jeho střelu ze stahovačky byl i tentokrát Stuchlík připraven. Deset vteřin před koncem druhého dějství se ve vlastním oslabení povedlo ohrozit mladoboleslavskou branku Danielčákovi se Stehlíkem, ani těm se ale skórovat nepodařilo.

Na začátku 42. minuty musel být po ošklivém natlačení na mantinel Werner doprovázen na střídačku svými spoluhráči. Ve 46. minutě se dostali domácí opět do velké šance a mohli tak se zápasem ještě něco udělat. Ani z této příležitosti nedokázali litvínovští nic vytěžit a na druhé straně se do protiútoku řítili hosté. Křepelka našel před brankou nehlídaného Marka Vlasáka, který svižnou kličkou překonal Čermáka. O korekci výsledku se ještě v 51. minutě pokoušel Postl, jehož pokus vytěsnil Stuchlík vyrážečkou.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

„Soupeř byl dnes lepší od začátku utkání. My jsme měli špatný vstup do zápasu a od té doby jsme ztráceli. Předvedli jsme špatný výkon a Mladá Boleslav si zaslouženě odváží tři body.”


logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Petr Haken

„Jsme rádi za vítězství. Pro nás to byl těžký zápas, i když to tak nemuselo vypadat. Na začátku jsme přestáli šance soupeře a tím, že jsme si pomohli v přesilovce a potom i dalšími dvěma rychlými góly, tak si myslím, že jsme kontrolovali hlavně tu druhou třetinu a zaslouženě vyhráli.”

Fanshop