Zápasy - Junioři 19. 09. 2021, Jan Brůna, Ondřej Mach

Junioři na tripu další výhru nepřidali, těsně padli s Hradcem Králové

Litvínovská juniorka další body na východě Čech nezískala. V sobotu byl nad její síly Hradec Králové, který zvítězil fotbalovým výsledkem 1:0. O jedinou branku duelu se postaral Tomáš Perička.

4. kolo, 18.09.2021, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
1 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:0
  • Střely na branku

    25:38
  • Diváků

    72

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 26. Perička (Naar).

  • Průběh zápasu

    1:0

  • Rozhodčí

    Úlehla – Kajínek, Kis

  • Sestava hostů

    Klika – Kadár, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Háva – Postl, Danielčák, Beran, Vopat, Limanovský, Dej, Fišer, Krocker, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

První dějství gól nenabídlo

Úvodní minuty zápasu trávili v útočném pásmu domácí, kteří několikrát zaměstnali Lukáše Kliku. Zato hosté se dlouho nemohli vymanit z tlaku, což přerušila akce Prokopa Limanovského, jenž předložil kotouč Davidu Skuhrovci, ten však pálil jen do náruče Jakuba Tichého. Litvínovští převzali otěže utkání a ve svěráku se rázem ocitl Mountfield.

To se mohlo změnit při první přesilovce duelu, kterou dostali Hradečtí, se hrou v početní výhodě ale nenaložili podle svých představ, navíc jim při ní ujel Jan Vopat. Majitel puku se rychle měnil a rázem to byli zase Lvi, již zahrozili. Konkrétně Matěj Novotný, který se z mezikruží neúspěšně pokoušel o dorážku. Třetinu uzavřela teč Marka Slavíka – ta se ovšem neujala a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Domácí se dostali do vedení

Začátek prostřední dvacetiminutovky poznamenalo několik zakázaných uvolnění a hra se často kouskovala. V této fázi byl úspěšnější Hradec, který získal přesilovou hru a soupeřovo vyloučení potrestal. Tomáš Perička se opřel do kotouče na modré čáře a jeho pokus i díky dobré cloně Daniela Šedivého propadl až do sítě – 1:0. A poslední zmíněný hráč mohl skóre i navýšit, jeho následná střela ovšem skončila mimo bránu.

Šedivý byl v průběhu druhé periody u řady situací, nešťastně pro něj však i u té, kdy skončil mezi střídačkami na ledě, po chvíli se nicméně vrátil do hry. Ještě před koncem třetiny zahrozil Slavík, jenž svoji střelu otřel o konstrukci Tichého klece. Hra poté nabrala opravdu dobré tempo a přelévala se ze strany na stranu, další branka ale nepadla.

Hradec ubránil fotbalový výsledek

Start poslední části přinesl hru 4 na 4, během níž zahrozila obě mužstva, dále byla ale již lepší Verva. Její tlak nakonec vyústil až ve dvojnásobnou přesilovku a Mountfield se musel bránit ve třech. Litvínov ovšem tuto nabídku nezužitkoval a do brány dostal pouze Tichého. Avšak svěřenci Martina Tvrzníka byli i nadále lepším celkem a Hradečtí se museli bránit.

Ve druhé polovině třetí třetiny převzali iniciativu Lvi a rázem to byli oni, kdo ohrožoval soupeřovu svatyni. Nadějným únikem se prezentoval Adam Jirků, v rozhodující chvíli ale ztratil stabilitu. Severočeši stále prohrávali o jedinou branku, a proto trenéři logicky sáhli ke stáhnutí gólmana, navíc když se Východočeši nechali vyloučit. V závěru už byla ovšem k vidění jen mela před Tichým a hokejisté zpod Bílé věže ubránili těsnou výhru.

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Martin Vágner

Byl to velmi těžký zápas, který v sezóně, kdy se sestupuje, nebude jediný. Je dobře, že jsme si to mohli vyzkoušet. Kluci hráli velmi obětavě a podali výborný týmový výkon. Máme radost z vítězství.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

Myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Hradec je výborný soupeř, ale my jsme dokázali držet krok a hrát dobrý hokej. Paradoxně rozhodl jeden gól z přesilovky. My také měli pár početních výhod, ale na rozdíl od Hradce jsme je nedokázali využít. Rozhodně se nemáme za co stydět, minimálně druhou a třetí třetinu jsme tahali a bojovali. Je to škoda, věřili jsme, že alespoň bod si z Hradce odvezeme.