Zápasy - Junioři 17. 09. 2021, Kamila Stříteská Ströer

Junioři zvítězili, z Pardubic vezou plný počet bodů

Litvínovští junioři vyrazili k prvnímu venkovnímu utkání v letošní sezoně do Pardubic. Na ledě Dynama se chemikům podařilo v první třetině vstřelit tři branky. Gólový náskok sice domácí snížili, ale vyrovnat se jim nepoštěstilo. V závěru zápasu se o poslední branku postaral Tim Danielčák.

3. kolo, 17.09.2021, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
2 4
  • Třetiny

    0:3, 1:0, 1:1
  • Střely na branku

    39:27
  • Diváků

    50

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 26. Costa (Kaplan), 49. Hrádek (Formánek, Pavlata)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. Slavík (Stehlík, Danielčák), 8. Vopat (Hák, Skuhrovec), 10. Skuhrovec (Vopat), 59. Danielčák

  • Průběh zápasu

    0:1, 0:2, 0:3, 1:3. 2:3, 2:4

  • Rozhodčí

    Ondráček – Bohuněk, Roischel

  • Sestava domácích

    Borovička – Hebek, Hrádek, Tvrdík, Bárta – Štetka, Pavlata, Burda, Lichtag, Kubíček, Pavlík, Costa, Herčík, Paleček, Novotný, Šťastný, Kaplan, Formánek.

  • Sestava hostů

    Čermák – Baláž, Hocelík, Hák, Kroupa, Werner, Háva – Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Dej, Fišer, Krocker, Skuhrovec, Slavík.


Reportáž

Litvínovští junioři odehráli druhé utkání, tentokrát na ledě Pardubic. V první třetině si chemici vytvořili tříbrankový náskok. Skóre zápasu otevřel v 7. minutě Marek Slavík po přesné nahrávce od Lukáše Stehlíka. O chvilku později se hosté radovali znovu, když Borovičku překonal Jan Vopat. V 10. minutě lovil pardubický brankář již třetí kotouč ve své síti poté, co se střelecky prosadil David Skuhrovec. O dvě minuty později měla Verva ještě příležitost k navýšení skóre, když domácí Jakub Lichtat inkasoval od sudích 5 + 10 minut za vražení na hrazení. Dlouhou početní převahu ale hosté nevyužili a do druhé třetiny tak bral Litvínov náskok tří branek.

Pardubičtí se na začátku druhého dějství dočkali taktéž přesilové hry, ovšem dvouminutová přesilovka domácím nestačila na vstřelení branky. Ovšem chvíli po skončení početní převahy se podařilo snížit Kalu Costovi. Po inkasované brance měly oba týmy po dvou vyloučení, ovšem žádný z hráčů se neprosadit. Po čtyřiceti minutách hry tak Litvínov vedl 3:1.

V závěrečné dvacetiminutovce Dynamo zdramatizovalo zápas. Ve 49. minutě usedl na trestnou lavici Marek Slavík a Pardubicím stačilo patnáct vteřin, aby Michal Hrádek nasměroval kotouč za Borovičkova záda. O chvilku později byl David Dej přistižen při hákování a následovalo trestné střílení, ovšem litvínovský brankář si samostatný nájezd Dominika Pavlaty pohlídal. V 58. minutě si domácí vyžádali oddechový čas. Poté ovšem poslal kotouč do pardubické branky Tim Danielčák. Litvínovští junioři tak uspěli na ledě Dynama a odváží si plný počet bodů.  

Fanshop