Zápasy - Dorost 17. 10. 2021, Šimon Kadeřávek

Další těsná prohra v prodloužení. Litvínovští dorostenci nestačili na favorizovanou Plzeň

Po zaváhání s pražskou Hvězdou chtěli Severočeši prohru odčinit. V cestě jim však stála silná Plzeň. Chemici dokázali s indiány držet krok až do samého konce, o dělbě bodů nakonec muselo rozhodnout prodloužení. V něm se prosadil plzeňský Eichler, a tak Litvínov přijíždí z venkovního kluziště alespoň s jedním bodem.

10. kolo, 16.10.2021, Plzeň, LOGSPEED CZ Aréna
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4p 3
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 2:2 – 1:0
  • Střely na branku

    36:43
  • Diváků

    89

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 18. Benák (TS), 46. Jiříček (Makovec), 55. Mazanec (Kučera, Eichler), 64. Eichler (Benák, Mazanec)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 38. Bednařík (Prokeš), 55. Maštalířský (Šprynar, Peroutka), 59. Bystřický (Bednařík, Maštalířský)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Růžičková – Tvrdík, Deja

  • Sestava domácích

    Jansa – Jiříček, Lučan, Hromádka, Buzek, Prošek, Skala, Eichler – Beran, Mazanec, Řehoř, Hofrajtr, Pittr, Kučera, Benák, Makovec.

  • Sestava hostů

    Kokhanin – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Čech.


Reportáž

První dějství se neslo ve vlažném duchu, klíčový okamžik přišel dvě minuty před koncem. Řehoře zahákoval hostující Prokeš a sudí ohodnotil zákrok trestným střílením. K němu se rozjel Adam Benák, jenž zkušeně nachytal Kokhanina a bekhendovým blafákem poslal kotouč do sítě. Na rozdíl dvou branek mohla Plzeň odskočit začátkem druhé dvacetiminutovky, tentokrát měl více štěstí litvínovský maskovaný muž a Mazance vychytal.

Chemiky hnala touha po vyrovnání, domácí Jansa musel vytáhnout zákrok proti pokusu Tůmy. Litvínovský hráč zahrozil ve vlastním oslabení. Tlučení na indiánská vrata sílilo, tlak nakonec využil Jakub Bednařík. Mladý útočník si proklestil cestu napříč dvěma obránci a trefil skulinku mezi betony.

Třetí část hry slibovala přetahovanou, do třetiny lépe vstoupili domácí. Obránce Adam Jiříček zůstal nikým nehlídaný před brankovištěm, stačila přesná nahrávka od Makovce a domácí znovu vedli. Indiáni měli více ze hry, svou převahu potvrdil gólem Aleš Mazanec. Velkou práci ale odvedl Kučera, který vymíchal litvínovskou obranu, pomyslnou tečku ale přenechal spoluhráči.

Černožlutí ale zbraně nesložili, deset vteřin nato zvedal ruce nad hlavu Matěj Maštalířský. Forvard využil odraženého kotouče a zdramatizoval zápas. Minutu před koncem dokonce vyrovnal Jaroslav Bystřický, kapitán hostujícího celku vystřelil z mezikruží a jeho pokus si našel cestu do sítě. Zápas díky tomu zamířil do prodloužení.

V nastaveném čase byli aktivnější domácí, kteří v čase 63:26 rozhodli o výhře. Josef Eichler využil svého postavení u levé tyče a zařídil domácím bonusový bod navíc.

Fanshop