Zápasy - Dorost 11. 09. 2021, Šimon Kadeřávek

Výprask od favorita. Dorostenci nestačili na Plzeň a prohráli 2:5

Mladíci doufali, že si po prohraném utkání s Mladou Boleslaví spraví chuť. O dělbě bodů se prakticky rozhodlo už během prvních deseti minut. Hosté z Plzně se dvakrát prosadili, chemici reagovali jedním gólem. Před koncem druhého dějství slavil v oslabení Kučera. Indiáni udeřili ještě dvakrát, poslední slovo ale řekli domácí. Na konečných 5:2 uzavřel Raichl.

2. kolo, 11.09.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
2 5
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 1:2
  • Střely na branku

    28:38
  • Diváků

    130

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 32. Šprynar (Bystřický, Prokeš), 58. Raichl (Šprynar, Prokeš)

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 4. Kučera (Lučan, Makovec), 10. Benák (Mazanec, Lučan), 37. Kučera (Bílek), 48. Hořejší (Benák), 50. Mazanec (Hořejší, Benák)

  • Průběh zápasu

    0:2, 1:2, 1:5, 2:5

  • Rozhodčí

    Folk – Janíček, Povová

  • Sestava domácích

    Kokhanin – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Koky.


Reportáž

Už po osmnácti vteřinách musel na trestnou lavici kapitán domácích Bystřický. Plzeň ale nedokázala brzkou přesilovou hru využít, a tak slavila až ve vyrovnaném počtu hráčů na ledě. Lučan vybídl ke skórování Jana Kučeru, který dělovkou prostřelil Kokhanina. Útočník navázal na povedené představení z minulého zápasu a prosadil se už potřetí v letošní sezoně.

Po dvou minutách si vyzkoušeli oslabení také indiáni, mezi časoměřiče odjel Bílek. Nicméně Severočeši podobně jako hosté nedokázali početní převahu využít. Když se netrefili chemici, zkusili to Západočeši. První formace Plzně si vyměnila kotouč, na konci povedené souhry stál Adam Benák, ten procedil kotouč za brankářova záda.

Druhé dějství začalo snažením domácích, ani jednu kombinaci ale nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Škoda jim dokonce nabídla příležitost na zlatém podnose, protože na dvě minuty si musel odpočinout Mazanec. Po uplynutí výhody se prosadil Jan Šprynar, litvínovský hráč vystřelil a poprvé v této sezoně překonal brankáře Plzně.

V dalším úseku hry se především vylučovalo, za zmínku stojí rozhodnutí ze 36. minuty, kdy Plzni chyběl Eichler. Hosté ale překvapili a v oslabení vstřelili branku. Kotouč do sítě dopravil Jan Kučera, jemuž sekundoval Bílek. Ještě v samotném závěru prostřední dvacetiminutovky musel za plexisklo Bednařík. Západočeši ale v početní výhodě nezahrozili.

Pokud někdo ve třetí části hry očekával drama, šeredně se spletl. Hosté potvrdili roli favorita a nenechali si vedení vzít. Naopak znovu udeřili, nejdříve si obranou proklestil cestu kapitán Marek Hořejší. O dvě minuty později přišla další branka, tentokrát slavil Aleš Mazanec. Během poslední desetiminutovky se Litvínov snažil alespoň kosmeticky upravit skóre.

Nakonec se to chemikům podařilo, gólu předcházelo vyloučení Bílka. O dvacet vteřin později mírnil porážku Václav Raichl. Po vstřelené brance to ale na hřišti jiskřilo, věci si vyjasňoval Skála s Bystřickým. Litvínovskou trestnou rovněž navštívil Vyhlídal. Plzeň už nedokázala přesilovou hru využít, přesto na severu Čech dokázala vyhrát.