Zápasy 03. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

Bláznivé utkání s hořkým koncem. Verva padla s Pardubicemi v prodloužení

Předehrávka 51. kola svedla dohromady dva týmu, kterým se v poslední době nedaří. Pardubice sice vedly, ale Verva dokázala skóre otočit ještě v prvním dějství. Další góly fanoušci viděli i ve druhé dvacetiminutovce, ale chemici udrželi jednogólový náskok. O něj chemici přišli v závěrečné třetině a o bodech muselo rozhodnout prodloužení. V tom měly více štěstí Pardubice.

51. kolo, 03.02.2022, Pardubice, enteria arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
6p 5
  • Třetiny

    1:2, 2:2, 2:1 – 1:0
  • Střely na branku

    37:19
  • Vyloučení

    2:3
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1000


Reportáž

Zahajovací buly sice získal Paulíček, přes hráče se ale prodral litvínovský Zygmunt a jal se zakončovat. Střelu z ostrého úhlu ale nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Na druhé straně mohl rozvlnit síť Musil, který se zčistajasna ocitl před Zajíčkem. Ani útočník domácích však neměl štěstí. Během úvodních minut měly více šancí Pardubice, vše ještě podpořil Fronk. Mladý forvard hákoval a musel na trestnou lavici.

Rychlá odpověď

Početní převaha ale Dynamu vůbec nevyšla, největší příležitost měl na svědomí Hecl. Jeho ránu ale vytěsnil pozorný Zajíček. Následoval litvínovský nádech v podobě Hüblova útoku, jenže kotouč se rychle přesunul na hole domácích. Poulíček odstavil bránícího hráče a Marek Hecl bekhendovou trefou poslal Dynamo do vedení. Jenže pardubický náskok dlouho nevydržel. Za chemiky odpověděl Giorgio Estephan, jenž po Zdráhalově nahrávce zamířil těsně nad Kloučkovu lapačku.

Svižný hokej pokračoval díky Heclovi, ten mohl vsítit už druhý gól, ale nedokázal kotouč propasírovat přes Zajíčka. I Severočeši se snažil zaměstnat Kloučka, avšak rána Irvinga skončila na jednom z hráčů Dynama. Užuž to vypadalo, že do kabin půjdou oba týmy za vyrovnaného stavu, to by se však kotouče nesměl dotknout Fronk. Zpoza brány totiž našel zcela osamoceného Petra Straku, a ten dělovkou vystřelil chemikům vedení.

Prolomení Irvingovy smůly

Začátek prostřední dvacetiminutovky byl v režii černožlutého komanda, kotouč totiž s velkou porcí štěstí skončil v Kloučkově brance. Stříteský napřáhl a do střely umně vložil hokejku Jiří Fronk. Domácí hráče jako by probudil pískot vlastního publika. Nenadálou situaci využil Jan Košťálek, jenž stál mezi kruhy. Jeho svižná rána nečekaně zaplula mezi betony litvínovského maskovaného muže.

V polovině utkání putoval mezi časoměřiče Mikuš a chemici měli v hlavách nevydařené a hlavně neproměněné přesilové hry. Smůlu dvojnásobně prolomil Aaron Irving, aktivní obránce vyslal razantní dělovku, která s asistencí tyčky zapadla do klece. Trefa jednoho z nejvytíženějších hráčů Extraligy znamenala konec pro pardubického Kloučka, toho nahradil Frodl.

Nového brankáře Litvínov uvedl do provozní teploty, protože Zygmunt vystřelil těsně nad břevno. Čtyři minuty před druhou sirénou se do sebe pustili hráči obou týmů, rozbuškou byl nepříjemný Fronkův úder loktem. Přesilovka domácích se však nekonala, protože za plexisklo usedl také Rohlík. Po návratu obou hráčů na led slavily Pardubice, Kousal vyhledal rozjetého Mateje Pauloviče. Východočech díky individuálním přednostem protlačil puk do branky.

Do poslední minuty

Do třetího dějství vykročila Verva s hubeným vedením, a tak Dynamo mělo jasnou motivaci ke vstřelení gólu. Jenže domácí hráče trápila nepřesnost. Za Vervu se připomněl Svoboda, který uháněl ku Frodlovi. Brankář však s jistotou povyjel a zasáhl. Hra se následně nepříjemně kouskovala, jedno zakázané uvolnění střídalo druhé a šancí bylo poskrovnu.

Jenže s ubývajícím časem se začaly příležitosti kupit. Nejdříve mohl skrumáže před Zajíčkem využít Kousal s Robertsonem, poté na druhé straně vymýšlel kulišárny Gerhát. Jeho nahrávka ale adresáta nenašla. Pardubice měly na hokejkách vyrovnání, radost ale přišla na druhé straně. Bezprostředně po vhazování vypálil Patrik Zdráhal.

Zmírnění strachu o vedení se nedostavilo, poněvadž Dynamo obratem reagovalo. Kousal přistrčil puk Mateji Paulovičovi, jenž si připsal druhou trefu v zápase. Prokletí třetích dvacetiminutovek se zhmotnilo o pár chvil později, protože Pardubice pálily přesně znovu. Tentokrát byl autorem Adam Musil, k němuž se šťastně odrazil kotouč a zakončoval do prázdné branky. Na ledě Enteria areny se tak začínalo od nuly a zápas dospěl až do prodloužení.

Do nastaveného času vyrazili hosté v oslabení, protože na konci zápasu fauloval Hübl. Výhodu nakonec domácí využili a zásluhou Roberta Kousala.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král

„S výsledkem jsme po průběhu utkání spokojení. Měli jsme dobrý vstup do utkání, prvních deset minut jsme si vypracovávali šance, hráli jsme velice slušně. Bohužel pak jsme dostali dva góly, což týmem trochu otřáslo. Ve druhé třetině nám tam bohužel spadly další góly. Za stavu 3:5, když už to vypadalo bledě, jsme to nezabalili a neskutečným nasazením jsme si došli pro vyrovnání a následně jsme rozhodli v přesilovce."


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Václav Sýkora

„Mně se to hodnotí velice špatně, je to pro nás veliké zklamání. Byť se z Pardubic body vozí těžko a jeden bod je určitě dobrý. Když v zápase třikrát vedeme o dva góly, z toho naposledy zhruba pět minut před koncem a nakonec v základní hrací době skončí zápas nerozhodně, potom v prodloužení vítězství ztratíme úplně, nejde mluvit o ničem jiném, než o zklamání."