Zápasy 30. 12. 2021, Kamila Stříteská Ströer

Verva přetlačila Tygry a v posledním zápase letošního roku si připisuje tři body

Poslední utkání letošního roku odehrála Verva na ledě Liberce, se kterým se v základní části už nepotká. V první třetině si chemici vybojovali dvoubrankové vedení. Po Stříteského nahrávce otevřel skóre zápasu Marek Hrbas a v závěru prvního dějství našel cestu za Kváčova záda Viktor Hübl. Ve druhé periodě byla k vidění gólová smršť, přesto si Litvínovští dokázali udržet jednobrankové vedení. V závěrečné dvacetiminutovce se Tygrům nepodařilo skórovat a Verva si tak z Liberce odvezla plný bodový zisk.

47. kolo, 30.12.2021, Liberec, Home Credit Arena
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
2 3
  • Třetiny

    0:2, 2:1, 0:0
  • Střely na branku

    31:26
  • Vyloučení

    4:7
  • Využití

    1:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1000

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Bílí Tygři Liberec: 27. Ordoš (Filippi, Vitásek), 31. Birner (Filippi, Rychlovský)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 16. Hrbas (Stříteský, Jarůšek), 20. V. Hübl (Estephan, Irving), 30. J. Jícha (Irving, Kudrna)

  • Rozhodčí

    Horák, Pilný – Lhotský, Svoboda

  • Sestava domácích

    Kváča – Vitásek, Štibingr, Rosandič, Ivan, Derner, Kolmann – Birner, Filippi – Ordoš, Gríger, Faško-Rudáš – Vlach, Jelínek, Klapka – Zachar, Najman, Šír – Rychlovský.

  • Sestava hostů

    Godla – Kolář, Irving, Hrbas, Strejček, Demel, Stříteský, Baláž – Straka, Estephan, Havelka – Kudrna, Hübl, Lukeš – Chalupa, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Jícha, Svoboda.


Reportáž

Mírně aktivnějším celkem po začátku utkání byli liberečtí Tygři. Ve 2. minutě se strhla menší potyčka mezi Jarůškem a Lukášem Dernerem, za což si oba hráči odpykali dvouminutový trest. Brzy se však k Jarůškovi přidal ještě Chalupa, a tak měl Liberec k dispozici početní převahu. Z počátku se Vervě podařilo osvobodit, ale následně se musel Denis Godla připravit na Vlachovu střelu zpoza kruhů. Na litvínovského gólmana dělovkou nevyzrál. Ve vlastním oslabení zahrozili hosté, když se Aaron Irving dostal do samostatného úniku. Kličkou se pokusil překonat brankáře Tygrů, ten byl ale na jeho pokus připravený a o střelu se postaral betonem. V 8. minutě se Verva znovu dopustila nedisciplinovanosti a opakoval se scénář z předchozí přesilové hry domácích.

Nejprve se do zakončení dostal Jan Ordoš, posléze zahrozili hosté. Chemici vyrazili do přečíslení 2 na 1, na konci pohledné akce stál Andrej Kudrna, ale z ideální pozice rozezněl pouze horní tyč od liberecké branky. Šance se střídaly na obou stranách, ale maskovaní muži týmů drželi šance svých mužstev. Nakonec v početní převaze Vervy v 16. minutě poslal Stříteský puk na Marka Hrbase, jenž přesnou střelou do domácí klece otevřel skóre zápasu - 0:1. 30 vteřin před koncem první třetiny Estephan od modré čáry minul libereckou bránu, kotouč se ale odrazil od zadního mantinelu na čepel Viktora Hübla, proti jehož střele se Kváča nestačil přesunout - 0:2. Chemici využili druhou přesilovou hru a po první třetině vedli na půdě Liberce 0:2.

V úvodu druhé části si Liberečtí vypracovali zajímavou šanci. Klapka si vyměnil puk s Vlachem a natlačil se do litvínovské brany až před Denise Godlu. Jaroslav Vlach na gólmana Vervy bekhendovým zakončením nevyzrál. Ve 27. minutě Liberec využil přesilovou hru a snížil gólové manko. Vitásek vybojoval kotouč na modré čáře a Tygři spěchali do přečíslení 2 na 1. Filippi našel před bránou Jana Ordoše, který střelou z bezprostřední blízkosti nemýlil - 1:2. Následně se s góly roztrhl pytel. Ve 30. minutě si Verva vzala dvoubrankové vedení zpět. Dávid Gríger upadl na modré čáře v útočné třetině, chemici se vydali do přečíslení 4 na 2.

Kudrna předal puk Irvingovi, který nahrál na Josefa Jíchu, jenž pěknou souhru zakončil gólem - 1:3. Jenomže Verva se nestačila ani pořádně zaradovat a Godla už lovil druhý puk ve své síti. Filippi si obhodil Sukela a posunul puk na Michala Birnera, jenž střelou přes litvínovského obránce překonal litvínovské brankáře - 2:3. Ve 38. minutě Matěj Stříteský ztratil puk na modré čáře, zmocnil se jej Petr Jelínek a vyrazil sám n Denise Godlu. Z bezprostřední blízkosti ale nedokázal srovnat skóre zápasu. Druhá třetina byla gólově nabitá, Liberec dokázal snížit, ale Verva si nadále držela vedení 2:3.

Tygři do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili velmi aktivně a pokoušeli se srovnat. Ve 46. minutě byla domácím k dispozici přesilovka, když tým oslabil Stříteský. V oslabení se ale Litvínovu relativně dařilo a dokonce dokázal ohrozit domácí svatyni. Viktor Hübl se objevil s kotoučem v útočném pásmu a vyslal nebezpečnou střelu na libereckou branku, Kváča si s pukem poradil a Verva přežila oslabení bez gólové újmy. V zápase byl velmi aktivní kapitán Litvínova Hübl, kterého nechala volně proplout domácí obrana, ovšem ani tentokrát nedokázal překonat maskovaného muže v bráně Tygrů.

Následně se do velké šance dostali domácí, kteří měli na holi vyrovnávací gól. Klapka se zpoza brány natlačil před Godlu a zakončil. Litvínovský gólman vyrazil puk na Rosandiče, který z ideální pozice netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Posledních pět minut bylo pro svěřence Vladimíra Růžičky velmi krušných. Na trestné lavici seděli dva litvínovští hráči a Liberec měl k dispozici minutu a půl dlouhou dvojitou přesilovou hru a šance na vyrovnání byla velká. Po vhazování se Vervě podařilo ihned poslat puk do bezpečné vzdálenosti a chemici sbírali cenné vteřiny. Přesilovku 5 na 3 Tygři nedokázali využít, Vervě pomohl výborným výkonem Denis Godla. Byť Liberec v poslední 10 vteřinách zkoušel hru se šesti bruslaři v poli, už se nic nestalo a do nového roku vstoupí Litvínov s tříbodovou výhrou nad Tygry.

Sestřih

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Patrik Augusta

Jsme zklamaní. Myslím si, že rozhodly přesilovky. Hosté proměnily dvě, my jen jednu. Měli jsme šance zvrátit zápas v početních výhodách na naši stranu, ale bohužel jsme je nevyužily.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Věděli jsme, že potřebujeme bodovat, takže jsme chtěli dobře bránit a přecházet do rychlých protiútoků. Myslím, že jsme zápas odehráli velice dobře a hlavně s obrovským nasazením. Rozhodly přesilovky. Musím hráčům poděkovat, protože na ledě opravdu lezli po čtyřech.