Zápasy 16. 01. 2022, Kamila Stříteská

Verva v oslabené sestavě rozdrtila Vítkovice. Straka zaznamenal hattrick

Před začátkem zápasu málokdo věřil, že by se chemici v omezené sestavě mohli vrátit s bodovým ziskem. Opak se stal pravdou. Už od začátku klání byla Verva dominantnějším mužstvem na ledové ploše. Ve třetí třetině zkompletoval hattrick Petr Straka. Ke třem bodům pomohl také Jakub Neužil, který zaznamenal premiérový start v litvínovském dresu.

42. kolo, 16.01.2022, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
1 6
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 1:4
  • Střely na branku

    26:22
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1000

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 54. J. Hruška (Lakatoš, Bernovský)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 17. Zygmunt (Demel, Berka), 38. P. Straka (Balinskis, V. Hübl), 45. P. Straka (Berka), 50. Strejček (J. Jícha), 53. P. Straka (V. Hübl, Fronk), 57. Zygmunt (Jurčík)

  • Průběh zápasu

    0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5, 1:5, 1:6

  • Rozhodčí

    Úlehla, Pražák – Gebauer, Hlavatý

  • Sestava domácích

    Stezka – Solovyev, Stehlík, Galvins, Plášil, Koch, Kovář, Prčík – Krenželok, Hruška, Lakatoš – Lednický, Lindberg, Fridrich – Bondra, Flick, Kalus – Dej, Chlán, Bernovský.

  • Sestava hostů

    Neužil – Balinskis, Irving, Hrbas, Strejček, Demel, Stříteský, Kolář – Chalupa, Estephan, Havelka – Straka, Hübl, Fronk – Slavík, Jícha, Jarůšek – Zygmunt, Jurčík, Berka.


Reportáž

Na nedělní klání vyjela družina Vladimíra Růžičky už v sobotu bez několika hráčů. Nejcitelnější ztráta byla na postu gólmana, kde s týmem neodcestoval Denis Godla. Úvod zápasu byl v podání obou celků velmi vyrovnaný, hráči se nehrnuli do šancí a drželi se spíše ve středním pásmu. Premiéru v litvínovském dresu zažil brankář Jakub Neužil, který musel hasit šanci Vítkovic ve 13. minutě. Fridrich dostal puk na modré čáře, protáhl se přes bránícího hráče až před branku. V tísni poslal puk pouze na Neužilovo tělo, ale z další vlny se kotouče ujal Lukáš Kovář, ale to už byl hostující gólman připravený k zákroku. Gólový účet otevřel v 17. minutě Pawel Zygmunt, který tečoval střelu Demla od modré čáry v předbrankovém prostoru, kde jej nechala volného vítkovická obrana - 0:1. V následujících minutách si týmy nedokázaly vytvořit další šanci a Vítkovice musely po dvaceti minutách hry dotahovat jednogólové manko.

Ve druhých třetinách se chemikům vůbec nedaří, ovšem tentokrát byl vstup Litvínova do prostřední části poměrně solidní. Velkou šanci měl Fronk, který si sjel do mezikruží a pokračoval až ke Stezkovi, jehož prověřil střelou zblízka. Brankář Ridery střeleckému pokusu odolal. Posléze ještě vybojoval Fronk kotouč za brankou a pokusil se poslat puk před bránu na Viktora Hübla. Jeho úmysly ale nevyšly. Ve 28. minutě se předvedla dobře postavená tyčka u Neužilovy klece, která zachránila chemiky před vyrovnávacím gólem. Od modré čáry pálil Jakub Stehlík, Flick si ještě říkal o teč, ale minul letící puk, který rozezněl pouze tyč. Vítkovice se do větší šance nedostaly, za to Richard Jarůšek se hrnul sám do úniku z vlastního pásma, ale Aleše Stezku nepřekonal. Posléze ve 38. minutě pospíchal s kotoučem do útočné třetiny Uvis Balisnkis společně s Petrem Strakou, který střelou z velkého úhlu vymetl pavučiny ve vítkovickém brankovišti - 0:2. Závěr třetiny si Verva pohlídala a do závěrečné dvacetiminutovky zamířila s dvoubrankovým vedením.

Na začátku třetí třetiny odešel zpytovat svědomí na dvě minuty Viktor Hübl. V přesilové hře hosté neuspěli, po návratu litvínovského kapitána zamířil do útoku Berka společně s Petrem Strakou, který se stal už dvougólovým střelcem zápasu - 0:3. Ještě před polovinou třetí třetiny se také Verva dočkala přesilové hry, ve které měl velkou šanci na skórování zadák Matěj Stříteský, jehož střelu vyrazil Stezka. V 50. minutě vyhrál vhazování Josef Jícha, okamžitě poslal puk na modrou čáru, kde se jej zhostil Jan Strejček a střelou z první propálil vítkovického brankáře pod lapačkou - 0:4. Vítkovice si prožily noční můru, protože po chvíli Petr Straka kompletoval hattcrik. Fronk poslal naslepo puk na Hübla, který jej pohotově poslal na útočníka s třiadvacítkou na zádech - 0:5. V 54. minutě zamířil autor hattricku na trestnou lavici. Přesilová hra Ridery netrvala ani minutu, kdy Lakatošovi nevyšla střela, která se přímo odrazila na Jana Hrušku, který se trefil pod víko litvínovské brány - 1:5. Pětigólové vedení si chemici vzali brzy zpět. Pawel Zygmunt sebral kotouč Prčíkovi a hbitou střelou překonal domácího brankáře - 6:1. Konec utkáni si chemici pohlídali a z Vítkovic se vrací s tříbodovým ziskem. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Miloš Holaň

Pro nás je to krutý výsledek, ale zasloužený. V první třetině jsme sice soupeře přehrávali, ale nebyli jsme produktivní. I když jsme zkoušeli i nemožné, míchali jsme sestavou, ničemu to nepomohlo. Litvínov potrestal každou šanci, kterou si vytvořil. Pak už jsme to pouze hrnuli před sebou a nemělo to žádný efekt. Musíme na utkání rychle zapomenout a dívat se dopředu.

 


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Myslím si, že utkání vypadalo úplně obráceně než zápas, co jsme hráli před měsícem s Vítkovicemi doma. Dnes jsme velice dobře bránili, soupeře jsme trochu přehráli a výborně nám chytal gólman. Podařilo se nám vstřelit góly a začali jsme pomalu odskakovat. Neustále jsme si šli za výsledkem. Rozhodla třetí třetina. Vítkovice do toho šláply, otevřely hru a my jsme začali dávat další branky. Většinou se v koncovce trápíme, ale tentokrát nám vyšla. Důležité je, že jsme vybojovali tři body. Chtěl bych poděkovat hráčům za odvedený výkon. Jakub Neužil chytal výborně. V první třetině, kdy nás soupeř přehrával, nás podržel. Pochytal hodně šancí a držel nás nad vodou.

Fanshop