Zápasy 11. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

Prokletí třetích dějství trvá. Litvínov ztratil vedení a padl s Českými Budějovicemi

Páteční hokejové setkání lépe odstartovali lépe domácí, kteří slavili zásluhou aktivního Svobody. Ve druhé třetině sice srovnal Percy, chemici však reagovali trefou Zdráhala. V závěru prostřední dvacetiminutovky viděli fanoušci po jednom gólu na obou stranách. Motor ve třetí třetině slavil dvakrát a odváží si ze severu Čech tři body.

41. kolo, 11.02.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
3 4
  • Třetiny

    1:0, 2:2, 0:2
  • Střely na branku

    25:20
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    2:4
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1000

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 9. P. Svoboda (Zygmunt), 30. P. Zdráhal (Estephan), 35. Strejček (V. Hübl, M. Chalupa)

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 24. Percy (Abdul, Pech), 36. Pech, 42. Bindulis (Vondrka), 48. Percy (Abdul, Pech)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:4

  • Rozhodčí

    Micka, Hradil – Lederer, Gerát

  • Sestava domácích

    Godla – Kolář, Irving, Demel, Stříteský, Hrbas, Strejček, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Straka, Sukeľ, Jarůšek – Chalupa, Hübl, Fronk – Zygmunt, Gerhát, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Strmeň – Percy, Piskáček, Šenkeřík, Bindulis, Štencel, Vráblík, Bučko – Voženílek, Pech, Valský – Vondrka, Koláček, Chlubna – Beránek, Holec, Karabáček – Abdul, Ondráček, Štich.


Reportáž

Litvínov vyjel do domácího zápasu s Denisem Godlou v zádech. A slovenský brankář zpovzdálí sledoval, jak jeho spoluhráči vyráží ke svatyni Motoru. Chemici byli aktivnější, napadali České Budějovice při rozehrávce, z čehož mohl těžit Svoboda. Jeho pokus ale Strmeň vytěsnil. Po třech minutách fauloval Strejček a Jihočeši měli k dispozici první výhodu. Jenže černožlutí zvládli oslabení na výbornou, dokonce mohli jít na vedení, protože Sukeľ využit zaváhání a ocitl se v samostatném úniku.

Úspěšný návrat do sestavy

Po vyrovnání sil na ledě okusili kouzlo přesilové hry také domácí, ale Severočeši se s výhodou popasovali podobně jako soupeř. Po zkompletování obou mužstev viděli diváci na ZS Ivana Hlinky první gól. Zygmunt vydoloval kotouč na pravé straně kluziště a rychle přihrál Přemyslu Svobodovi, který měl snadnou práci. Mladý útočník vypálil z první a nemýlil se. Motor se snažil reagovat, ale domácí ataky odvraceli.

I v dalších chvílích měla Verva více ze hry, Demel zkusil brankáře překvapit jedovkou od modré, ránu však zpacifikovali českobudějovičtí obránci. Motor se po dlouhé defenzivní pasáži nadechl minutu před první sirénou. V závaru před Godlou našel kotouč Abdul, ale jeho ránu pohltily betony litvínovského gólmana.

Gólové hody

Druhé dějství započalo v rychlém stylu, protože dvougólový náskok měl na hokejce Sukeľ. Na útočníka zívala prázdná brána, ale českobudějovický brankář pohotově zasáhl betonem. Motor mezitím nastoupil na cestu vyrovnávací trefy, předcházel jí faul Demla. Zprvu měli chemici oslabení pod kontrolou, ale pak do své třetiny pustili Abdula, jenž nejdříve orazítkoval tyč. Po pár vteřinách zvedal ruce nad hlavu Stuart Percy. Českobudějovický šikula zužitkoval Abdulovu nahrávku nejlepším možným způsobem.

Zaskočení Severočeši mohli inkasovat znovu, protože ke Godlovi se vydal Holec, který rovněž rozezvučil tyčku! Prostřední třetina byla velké příležitosti bohatá, protože se Verva snažila odskočit. Zdráhal vyslal přesný pas na Chalupu, a ten se ocitl v samostatném úniku. Tváří v tváři brankáři ale selhal. Na druhé straně předvedl výtečný zákrok Godla, který musel řešit přečíslení, ale ani budějovický Štencel neměl úspěch.

Rozjetou pasáž zpomalil faulující Vráblík. Zprvu se kotouč pohyboval na holích Motoru, ale poté přišla hokejová lahůdka. Estephan založil útok a několikrát si vyměnil kotouč s Patrikem Zdráhalem. A právě mladý útočník si na Strmeňovi pochutnal. Dvougólový náskok zajistil Vervě obránce Jan Strejček, ten si pro změnu vyzkoušel svůj projektil od modré. Jenže navýšené vedení nevydrželo ani minutu, protože Zygmunt zkazil rozehrávku, puku se okamžitě ujal Lukáš Pech a zkušeně zavěsil.

A zase ty závěry…

Závěrečná třetina slibovala pořádné drama, protože domácím poslední dvacetiminutovky dělají pořádný problém. K potvrzení těchto slov stačily 2 minuty. Před brankou Godly vznikla nepřehledná situace, odražený puk doputoval až k nohám Kristoferse Bindulise, jenž tvrdou ránou překonal bezmocného brankáře. Záhy Verva obdržela výhodu po nevybíravém faulu Šticha, tu však nedokázala proměnit v branku.

Po vyrovnání sil na ledě odjel pykat Zygmunt a hosté tuto troufalost tvrdě potrestali. Na začátku akce stál Pech, jenž přes Abdula nahrál na Stuarta Percyho a Motor poprvé v utkání vedl. Zásah vlil hostům krev do žil a byli mnohem více aktivní než chemici. Další trefu měl na holi Valský, který si s klidem obkroužil branku, ale Godla pohotově zakročil.

Růžička sáhl na konci zápasu ke hře bez brankáře, ale na výsledku se nic nezměnilo.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Děje se to každý zápas. Začali jsme dobře, ale sami jsme si ho prohráli. Myslím si, že by se měli především starší hráči probrat. Děláme hrubé a katastrofální chyby.


logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jaroslav Modrý

S výsledkem jsme spokojení. Tahali jsme za kratší konec, ale pomohli jsme si přesilovými hrami, ve kterých jsme dali dvě branky. Myslím si, že to rozhodlo celé utkání.

Fanshop