Zápasy 09. 01. 2022, Daniel Tichý

Verva nedokázala proti Kometě udržet dvoubrankové vedení a získává pouze bod

Litvínov v dalším kole přivítal na svém ledě Kometu Brno. Zápas nezačala Verva vůbec špatně, když zásluhou Uvise Balinskise a Petra Straky vedla po první třetině už 2:0. Kometa to ale nezabalila a díky brankám Zaťoviče a Tancleyho dostala zápas do prodloužení. V něm zápas po necelé minutě rozhodl americký forvard Peter Mueller, když po nahrávce od Martina Zaťoviče trefil odkrytou branku Litvínova. Chemiky čeká příští zápas doma proti Českým Budějovicím a ten se odehraje 14.1.2022.

40. kolo, 09.01.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
2 3p
  • Třetiny

    2:0, 0:1, 0:1 – 0:1
  • Střely na branku

    32:38
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1000

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Balinskis (Fronk), 14. Straka (Fronk, Strejček)

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 39 Zaťovič (Krištof, Ďaloga), 53. Tansey (Rákos, Vincour), 61. Mueller (Zaťovič)

  • Rozhodčí

    Pešina, Horák – Zíka, Šimánek

  • Sestava domácích

    Godla – Kolář, Irving, Balinskis, Strejček, Demel, Stříteský, Hrbas – Straka, Estephan, Fronk – Kudrna, Hübl, Lukeš – Chalupa, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Jícha, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Tomek – Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Holland, Gulaši, Tansey, Roth – Zaťovič, Holík, Mueller – Šik, Krištof, Horký – Pavlík, Rákos, Vincour – Dočekal, Ostřížek, Šoustal.


Reportáž

Kometa vstoupila do zápasu aktivněji a už ve třetí minutě mohla jít do vedení. Do obrovské šance se totiž dostal nejlepší střelec hostů Peter Mueller. Ten si vyměnil kotouč se svým spoluhráčem a měl před sebou prázdnou branku, ale byl v úhlu a tak naštěstí pro litvínovské trefil jen boční síť. O pár minut později se do šance dostali také chemici, když od modré nahodil Uvis Balinskis a jeho střelu tečoval před brankářem Tomkem Richard Jarůšek. Jeho pokus ale skončil nad brankou a stav byl stále vyrovnaný. Kometě se poté naskytla přesilová hra ve které znovu hrozil Peter Mueller. Nejdříve znovu rozvlnil jen boční síť z levé strany a poté dokonce rozezněl brankovou konstrukci branky Litvínova. Americký kanonýr to zkusil do třetice, ale tentokrát jeho střelu zastavil Denis Godla. Litvínovský stadion se mohl začít radovat v jedenácté minutě. Jiří Fronk nabil z levého kruhu na modrou, kde byl připravený Uvis Balinskis a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Puk zapadl přesně za levý beton brankáře Tomka. O necelých třicet sekund mohlo být ještě veseleji. Do šance se postupně dostali Chalupa a Hübl, ale ty zatím skóre zápasu nenavýšili. To co se nepovedlo Chalupovi s Hüblem se povedlo Petrovi Strakovi, který se trefil přesně z mezikruží po nahrávce Jiřího Fronka a ten si připsal druhou asistenci v zápase. Kometě se ještě ke konci první části naskytla přesilová hra, ale z té nic nevytěžila – 2:0.

Kometa mohla hned deset sekund po začátku druhé třetiny snížit. Martin Zatovič našel Petra Muellera, který už po druhé v utkání orazítkoval tyč. Litvínovu se po vyloučení Michala Krištofa snažil zvýšit skóre, ale marně. Irving nahrál Estephana, ale jeho pokus byl nepřesný. Hra se přelévala ze strany na stranu bez větších šancí. Až v pětadvacáté minutě zahrozil Uvis Balinskis, který po přihrávce od Irvinga nahodil puk na branku, před kterou ještě doráželi Jarůšek se Sukelem, ale dorazit puk za záda Tomka se jim nepovedlo. Obrovskou šanci měl pak hostující Martin Zaťovič, který se dostal do samostatného úniku. Na slovenského brankáře si ale nepřišel a ten stále držel Litvínov parádními zákroky. Kometa začala být v zápase aktivnější a hrozila. V osmadvacáté minutě se ke střele z vrcholku kruhu dostal Michal Křištof a po něm i Otakar Šik, ale Godla branku zavřel a nenechal puk projít za svá záda. Brnu se stejně jako v první třetině naskytla ke konci třetiny přesilová hra. Rozdíl byl ale v tom, že tuto brněnští dokázali využít dvě sekundy před vrácením Adama Hrbase z trestné lavice. Martin Zaťovič dostal přihrávku k brance a překvapil Godlu nečekanou střelou, která propadla až do sítě. Tři sekundy před koncem druhé části se ke střele dostal ještě Kevin Tansey, ale na Godlu nevyzrál a druhá perioda skončila s těsným vedením pro Vervu – 2:1.

Třetí část začala nepřesnostmi na obou stranách. Až po čtyřech minutách se ke střele dostal znovu dnes velmi aktivní Peter Mueller, který si z těsné blízkosti neporadil s dnes výborným Godlou. Poté se do šancí dostali i domácí, kteří chtěli navýšit svoje vedení. Nejdříve z mezikruží pálil Daniel Kolář, ale neúspěšně. Pak se po přihrávce od Chalupy dostal před brankovištěm do šance Richard Jarůšek, ale Tomek podržel Brno. V osmačtyřicáté minutě Litvínov obléhal branku hostů a od modré to párkrát zkoušel Irving, po jedné z jeho střel dorážel před brankou Jarůšek, ale stav byl nadále stejný. V třiapadesáté minutě bylo vyrovnáno. Godla nejdřív perfektně zasáhl proti střele Rákose, ale k dorážce v brankovišti se dostal Kevin Tansey a vyrovnal tak skóre dnešního utkání. Hned po buly mohla přijít pro litvínovské pohroma, když se ke střele dostal Michal Křištof, ale Godla podržel svůj tým. Vrátit vedení na litvínovskou stranu se snažil pět minut před koncem Kudrna jeho střelu z otočku pokryl Tomek lapačkou. Verva měla tři minuty před koncem zápasu přesilovou hru ve které Brnu pořádně zatopila. Dvakrát od modré pálil Irving, poté i Stříteský, ale ani jedna střela v brance neskončila. Nejblíže ke gólu měla určitě střela Uvise Balinskise, který skončila na tyči. Zápas se tak protáhl do prodloužení – 2:2.

Na začátku prodloužení se dostal do slibné příležitosti Kudrna, který z levého kruhu pálil mezi betony Tomka, ale ten si mezírku pohlídal. O dvacet sekund později rozesmutnil litvínovský stadion Peter Mueller, který po přihrávce od Martina Zaťoviče zakončil přesně do odkryté branky - 2:3.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Zápas byl hodně otevřený. Nahoru, dolů. Myslím si, že bylo poměrně dost šancí na obou stranách, ale brankáři chytali velice dobře. My jsme v první třetině dostali dvě tyčky, ale podařilo se nám dát dvě branky. Zápas se ale vyvíjel dál, tak jako naše všechny zápasy. Nezvládáme závěry zápasů, děláme hrubé chyby a soupeř má samozřejmě kvalitu a potrestal to. Zase jsme doma ztratili body.


logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jiří Kalous

Dnes to byl bruslivý hokej nahoru, dolů. Oba týmy chtěli vyhrát, což šlo vidět. Určitě to dnes nebylo nějaké zatahování se do obrany. Hodně se chodilo do útoků a byly šance na obou stranách. My jsme ten nepříznivý vývoj, který vznikl v první třetině, kdy jsme inkasovali dvě branky stáhli až v závěru zápasu. V prodloužení se to přiklonilo na naší stranu a jsme rádi za dva body.

Fanshop