Zápasy 07. 01. 2022, Kamila Stříteská Ströer

Litvínov ztratil zápas s Mladou Boleslaví v posledních dvou minutách

Chemici ztratili dobře rozehraný zápas v posledních dvou minutách. Začátek klání měla Verva pod kontrolou, Andrej Kudrna se zapsal na listinu střelců a otevřel skóre zápasu. Ve druhé třetině se Mladá Boleslav vzchopila a dostala se do jednobrankového vedení, které chemici dokázali dotáhnout. V posledních dvou minutách se ale šťastně trefil Jan Eberle a Litvínov se tak z Mladé Boleslavi vrací bez bodového zisku.

39. kolo, 07.01.2022, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    0:1, 3:1, 1:1
  • Střely na branku

    39:32
  • Vyloučení

    2:5
  • Využití

    4:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    994

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 24. P. Kousal (O. Najman), 31. Adam Raška I (D. Šťastný), 36. D. Šťastný (Ševc, Pospíšil), 59. Jan Eberle (P. Kousal, O. Najman)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 5. Kudrna (F. Lukeš, V. Hübl), 32. Balinskis (V. Hübl, Kudrna), 41. Estephan (M. Havelka, Irving)

  • Rozhodčí

    Kubičík, Šindel – Frodl, Komárek

  • Sestava domácích

    Růžička – Bernad, Ševc, Moravec, Pláněk, Šidlík, Lintuniemi – Kotala, Fořt, Šťastný – Kelemen, Raška, Pospíšil – Lunter, Najman, Kousal – Eberle, Bicevskis, Stránský.

  • Sestava hostů

    Godla – Kolář, Irving, Balinskis, Strejček, Demel, Stříteský, Hrbas – Straka, Estephan, Havelka – Kudrna, Hübl, Lukeš – Chalupa, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Fronk, Svoboda.


Reportáž

Do utkání 39. kola vstoupila Verva s větším herním nasazením. Denis Godla neměl od počátku prvního dějství moc práce, aktivnějším týmem na ledové ploše byl Litvínov. Chemici navíc byli první, kteří ohrozili brankoviště soupeře. Dva nebezpečné kotouče, které prověřily pozornost Jana Růžičky přiletěly z rohu ledové plochy. A právě v rohu se v 5. minutě zrodila gólová šance litvínovských hokejistů. Lukeš potáhl puk na zadní mantinel a našel připraveného snipera Andreje Kudrnu mezi kruhy, jenž přesnou střelou otevřel skóre zápasu - 0:1. V 9. minutě si dobrou střeleckou pozici vybojoval Petr Straka, jeho dělovku však zastavil pohotovým zákrokem mladoboleslavský gólman. Bruslaře trápily nepřesné rozehrávky, nakonec se jim však podařilo projít skrze litvínovskou obranu. Lintuniemi se pokusil překvapit Denise Godlu zvednutou střelou, ale brankář chemiků zareagoval lapačkou. Posléze byl opět pod palbou Jan Růžička. Nejprve čelil Stříteského střele od modré čáry, kterou ještě v předbrankovém prostoru tečoval hráč Litvínova. Posléze z vlastního pásma spěchal s kotoučem autor první branky chemiků Andrej Kudrna, v zakončení jednou rukou ale neuspěl proti domácímu maskovanému muži. V 15. minutě si na puk po delší pauze sáhl také litvínovský brankář, který uklidil do své rukavice střelu Davida Moravce od modré čáry. Poté ještě přidali šanci hosté, když Matěj Chalupa nahrál na Balinskise, jenž mohl zakončit do prázdné části mladoboleslavské branky. V první třetině byli úspěšnější Litvínovští, kteří po dvaceti minutách vedli 0:1.

Dvě minuty po začátku druhé třetiny okradl Jarůšek Bernada o kotouč před domácí brankou a vyslal střelu na Růžičkovu klec. Mladoboleslavský strážce si s pukem poradil a skóre se na začátku druhého dějství neměnilo. Ve 24. minutě se provinil nedovoleným zákrokem Strejček, Bruslařům stačily pouhé dvě vteřiny, aby přesilovou hru využili. Najman po vyhraném vhazování nabil Pavlu Kousalovi, který s pomocí tyčky rozvlnil litvínovskou síť - 1:1. Domácí mohli jít dokonce poprvé v zápase do vedení, ale Bičevskisova teč těsně minula klec chemiků. Mladoboleslavští nabrali druhý dech a Denis Godla byl pod velkou palbou Bruslařů. Ve 31. minutě tlak domácích vyústil v navyšovací gól. Před hostující brankou vzniklo několik skrumáží, ale nikomu z mladoboleslavských hráčů se nepodařilo uklidit puk do sítě. Až Adam Raška poslal puk do pravé části litvínovské klece, kam se Godla nestačil přesunout - 2:1. Jenomže Středočechům vedení nevydrželo dlouho. Už po 16 vteřinách překonal Růžičku v samostatném úniku Uvis Balinskis - 2:2. Ve 34. minutě následovala přesilovka domácích, jelikož se Godla provinil vyhozením puku mimo hrací plochu. Až ke konci se Mladé Boleslavi podařilo výhody využít. David Šťastný vypálil z pravého kruhu, puk se do záda litvínovského brankáře dostal po teči Balinskise - 3:2. V posledních pěti minutách se Verva ještě pokoušela dotáhnout gólové manko, ale Růžičku v závěru prostřední části už nikdo z chemiků neprostřelil. 

Závěrečná dvacetiminutovka začala pro svěřence Vladimíra Růžičky velmi dobře. Po 14 vteřinách našel Irving rozjetého Giorgia Estephana, který rychlým výpadem překonal mladoboleslavského gólmana - 3:3. Utkání okořenil Strejčkův hit, při kterém skončil mladoboleslavský hráč na střídačce Vervy. Ve 43. minutě inkasovala Verva čtvrtý trest v utkání, po necelé minutě se Bruslařům nepodařilo usadit v útočné třetině. Současně s koncem přesilové hry se prosadil Jakub Kotala, který do brány Litvínova dopravil puk pomocí kopnutí, a tak nemohl být gól po konzultaci s videorozhodčím uznán. Ve 46. minutě mohli Středočeši vstřelit regulérní branku, Najmanův pokus ovšem prosvištěl kolem Godlovy klece. Příležitost na tříbodový zisk měla Verva v početní převaze, která přišla v 53. minutě. Chemici sice hledali recept na Jana Růžičku, ale ten si se všemi střeleckými pokusy poradil. Když hlasatel oznámil poslední dvě minuty třetí třetiny, Jan Eberle dostal křižnou nahrávku od Kousala a nasměroval puk za brankovou čáru - 4:3. Na posledních 20 vteřin opustil Godla branku, skórovat přes celé hřiště se pokoušel Jan Růžička. Puk pro jistotu zastavil Balinskis, jenž poté zamířil na trestnou lavici za sevření kotouče. Dobře rozjetý zápas chemici ztratili v posledních minutách a z Mladé Boleslavi se vrací s prázdnou. 

Sestřih

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Pavel Patera

Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Litvínov byl v první třetině jasně lepší. Nás podržel gólman a byli jsme rádi, že to bylo po první třetině jen 0:1. Chyběl nám pohyb, osobní souboje, nebylo tam vůbec nic. Od druhé třetiny to byl úplně obrácený obraz a myslím si, že jsme v ní byli jasně lepší, ale bohužel vždy po gólu jsme zazmatkovali v obraně. Naštěstí nás podržel brankář a po brejcích Litvínov nesrovnal. Třetí třetina si myslím, že byla vyrovnaná. Rozhodl gól po krásné akci. Chtěli jsme dnes bodovat, prohráli jsme totiž dvakrát venku a pro klid do kabiny jsme potřebovali bodovat.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

První třetina byla výborná, ale bohužel skončila opět pouze 1:0 pro nás. Potvrdilo se to samé, co v posledních utkáních. Dvakrát jedeme sami na bránu, ale nedáme góly. Je to hlavně o gólech. Druhou třetinu jsme měli špatnou. Třikrát jsme inkasovali, ale vrátili jsme se rychle do hry na začátku třetí části. Věřil jsem, že to dohrajeme do konce a pak se pokusíme o druhý bod v prodloužení nebo na nájezdy. Ale místo toho propadneme, jdeme ve dvou na jednoho, prohodí si nás a do prázdné branky inkasujeme. Je to pořád stejné.