Zápasy 26. 11. 2021, Šimon Kadeřávek

Aktivní výkon znamená tři body! Verva porazila Motor 3:2

Litvínov v rámci 26. kola přivítal na domácím ledě České Budějovice. Chemici šli zaslouženě do vedení, na konci první třetiny ho ale kvůli špatně rozehrávce ztratili. Verva ve druhém dějství Motor překvapila ve vlastním oslabení. Znovu se skóre měnilo až v závěrečné části hry, kdy se prosadil Jarůšek a hostující Hanzl.

26. kolo, 26.11.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
3 2
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 1:1
  • Střely na branku

    29:26
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    1000

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 8. P. Zdráhal (Demel, P. Straka), 30. Demel (P. Straka), 43. Jarůšek (P. Zdráhal, Estephan)

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 17. J. Ondráček, 60. M. Hanzl (Gulaš, Vondrka)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 3:1, 3:2

  • Rozhodčí

    Jeřábek, Horák – Zíka, Ganger

  • Sestava domácích

    Godla – Hrbas, Irving, Baláž, Balinskis, Demel, Stříteský, Strejček – Straka, Estephan, Zdráhal – Chalupa, Hübl, Lukeš – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Zygmunt, Gerhát, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Hrachovina – Piskáček, Šenkeřík, Vráblík, Jandus, Bindulis, Percy, Štich – Vondrka, Voženílek, Karabáček – Abdul, Hanzl, Ondráček – Holec, Pech, Gulaš – Beránek, Šoustal, Valský.


Reportáž

Do sestavy se po absenci vrátil ostrostřelec Jarůšek, který přihlížel jak jeho spoluhráč Estephan vyhrál úvodní vhazování. První minuty se nesly v opatrném stylu a brankáři neměli mnoho práce. Potlesk vyvolala rána Estephana z levého kruhu. Střela litvínovského útočníka ale letěla těsně vedle Hrachoviny.

Smolná nahrávka

Následovala pasáž, ve které Litvínov udržel útočnou třetinu, výraznější příležitost ale nepřišla. Paradoxně zahrozili hosté. Rozjetý Vondrka však trefil pouze připraveného Godlu. O dvě minuty později už zněla ZS Ivana Hlinky pověstná gólová fanfára! Obránce Demel našel křižnou přihrávkou Patrika Zdráhala. Mladý forvard z bezprostřední blízkosti neminul a poslal Vervu do vedení.

Nabuzení chemici větřili šanci, Hrbasovu dělovku zkušeně tečoval Hübl, ale Hrachovina vše viděl. O chvíli později mohl slavit produktivní Balinskis. Inkasování zabránili obránci českobudějovického Motoru. V druhé části úvodního dějství hosté na chvíli ožili. Karabáček chtěl tečovat nahození jednoho ze svých spoluhráčů, ale nebyl úspěšný.

Misky vah se postupně vyrovnávaly, nakonec se tak stalo i v případě skóre. Litvínovský obránce Balinskis se pokusil rozehrát na jednoho ze svých spoluhráčů. Přihrávku ale vystihl Jiří Vondráček, který se rázem ocitl sám před Godlou. Českobudějovický útočník nedal maskovanému muži šanci a využil zaváhání defenzivy. V posledních minutách dostala Verva příležitost přesilové hry.

Přesná muška Demla

Početní výhodu chemici vůbec nevyužili, ba naopak hrozili především hráči Motoru. Po vyrovnání sil na ledě zkusil Hrachovinu propálit Estephan, ale jeho příležitost mířila těsně nad brankářskou svatyni. Na Hrachovinu létaly puky z různých stran, musel například likvidovat dělovku Baláže. Mladému obránci to pokusem od modré ale nevyšlo.

Hosté na druhé straně překvapili nebezpečným výpadem. Branku odvrátil za cenu faulu Hrbas a Vervu čekalo oslabení. Motor měl několik příležitostí, ale většina z nich skončila mimo tři tyče. Pár vteřin před koncem výhody ujelo trio chemikům. A jedním z nich byl Patrik Demel, který z ostrého úhlu trefil růžek českobudějovické branky a vrátil Vervě vedení.

Po inkasovaném gólu přišla další rána, tentokrát v podobě vyloučení Valského. Litvínov se přestěhoval před Hrachovinu, nejblíže brance byl Zdráhal, který pálil z pravého kruhu. Hosté z jihu Čech se připomněli bojovým atakem Holce, ale hráč hostů si vylámal zuby na Godlovi.

Úspěšný Jarůškův návrat

Tempo závěrečné dvacetiminutovky pozastavila posunutá branka. Vervě čekání nevadilo, protože ji čekala početní výhoda. Pouhých 14 vteřin domácí potřebovali na využití přesilové hry. Navrátivší Richard Jarůšek se nejlépe zorientoval v brankovišti a pohotově zasunul kotouč za Hrachovinu. Po dalším vhazování mohli chemici náskok ještě navýšit a znovu u toho byl Jarůšek. Usměvavý forvard ale neprostřelil ležícího gólmana.

Motor dostal stejnou příležitost po faulu Hübla. Domácí však zvládli oslabení na výbornou. Hosté se snažili o vstřelení kontaktní branky, ale chemici výtečně napadali. Díky tomu mohl jít dopředu Lukeš, ten ale tváří v tvář Hrachovinovi selhal. V posledních minutách měl Motor další výhodu, ale i tentokrát ji nedokázal zužitkovat.

Dvě minuty před koncem odvolal českobudějovický trenér gólmana a strategie začala nést ovoce. Gulaš našel stranou stojícího Martina Hanzla, který zakončil do odkryté branky. Vzhledem jeho předešlému angažmá svou trefil neslavil. Ani jeho gól ale na prohře Motoru nic nezměnil a Vladimír Růžička si připsal druhé domácí vítězství.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Zápas byl o chybách, my jsme ji také udělali a soupeř srovnal. Utkání bylo vyrovnané, jsme hrozně rádi, že se nám podařilo vyhrát. České Budějovice patří mezi nepříjemné týmy, které berou body. Dnes ale rozhodly spíše detaily.


logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jaroslav Modrý

Neodehráli jsme špatné utkání. Měli jsme dobré pasáže, ale udělali pár individuálních chyb, které nás stály body. Litvínov hrál na rozdíl od nás zodpovědněji.

Fanshop