Zápasy 19. 11. 2021, Kamila Stříteská Ströer

Vladimír Růžička si připsal vítěznou premiéru. Litvínov rozdrtil bruslaře a Godla vychytal čisté konto

Po reprezentační přestávce se pod vedením Vladimíra Růžičky vrátila Verva do zápasového módu v plné parádě. Z pěti vstřelených gólů se čtyřikrát radovala v přesilové hře a Denis Godla zaznamenal druhé čisté konto v sezoně. Kaňkou bylo pouze nedohrání Richarda Jarůška, jenž inkasoval tvrdou střelu od Aarona Irvinga. Litvínov rozdrtil Mladou Boleslav 5:0.

24. kolo, 19.11.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
5 0
  • Třetiny

    2:0, 3:0, 0:0
  • Střely na branku

    27:18
  • Vyloučení

    3:7
  • Využití

    4:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4038

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 16. Balinskis (Estephan, P. Zdráhal), 17. Hrbas (Stříteský, M. Chalupa), 23. Estephan (Balinskis), 31. Irving (P. Svoboda, Zygmunt), 40. V. Hübl (P. Zdráhal)

  • Průběh zápasu

    1:0, 2:0, 3:0, 3:0, 5:0

  • Rozhodčí

    Hradil, Sýkora – Kis, Lučan

  • Sestava domácích

    Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Zeman, Baláž – Straka, Estephan, Zdráhal – Chalupa, Hübl, Lukeš – Kudrna, Sukeľ, Jarůšek – Svoboda, Gerhát, Zygmunt.

  • Sestava hostů

    Krošelj (Růžička) – Pýcha, Ševc, Jánošík, Lintuniemi, Moravec, Pláněk, Šidlík – Lunter, Fořt, Kelemen – Kotala, Claireaux, Dufek – Kousal, Najman, Pospíšil – Eberle, Bicevskis, Stránský.


Reportáž

Poprvé pod novým trenérem a současně po více než týdenní reprezentační přestávce se Litvínov představil na domácí půdě, kde hostil Mladou Boleslav. Ještě před úvodním vhazováním se gratulovalo Vladimíru Růžičkovi k 1 000 zápasu v základní části extraligy. Do utkání se po zranění, které utrpěl ihned v prvním zápas, vrátil Matúš Sukeľ. V prvních okamžicích Verva chybovala, konkrétně Giorgio Estephan chyboval na modré čáře a prostor na puku tak dostal Tomáš Fořt, jehož střelecký pokus zblízka pohotově zlikvidoval Denis Godla. První šanci si Litvínov vytvořil až v 8. minutě, kdy se na mladoboleslavského brankáře řítil Viktor Hübl, jeho pokus ale okamžik zastavil Krošelj. O čtyři minuty později se znovu pokoušeli prosadit hosté, od modré čáry poslal dělovou ránu Martin Ševc, jenž orazítkoval litvínovskou svatyni. 

Tyč zněla také na druhé straně, když se opřel do střely Marek Hrbas. V 15. minutě se Mladá Boleslav dvakrát provinila nedovoleným zákrokem a chemici si zahráli dvojitou přesilovou hru. Estephan poslal přihrávku na levý kruh, odkud se napřáhl Uvis Janis Balinskis, který svou trefou otevřel gólový účet zápasu - 1:0. Početní převaha domácích pokračovala a navýšit skóre se pokoušel ze stejné pozice Matěj Stříteský, ale rána mu příliš nesedla. Posléze ale Stříteský dobře načasoval přihrávku na Marka Hrbase, který střelou z vrcholu levého kruhu poslal Vervu do dvoubrankového vedení - 2:0. V poslední půlminutě první třetiny měl ještě velkou příležitost František Lukeš, který střelou překonal brankáře hostů, ale kotouč se zastavil těsně před brankovou čárou. Po první dvacetiminutovce tak Litvínov vedl nad Mladou Boleslaví 2:0.

V úvodu druhé třetiny hosté zatopili před bránou Denise Godly, ale vzápětí se na opačné straně snažil poradit Patrik Zdráhal, jenž se napřáhl zblízka, ale gólman bruslařů poslal Zdráhalův pokus nad svou branku. Ve 22. minutě si Verva vysloužila třetí početní převahu. Mladá Boleslav dokázala zahrozit v oslabení, kdy se před litvínovskou bránou objevil Mário Lunter, jeho střelecký pokus byl ale nepřesný. Verva po této akci ukázala, že přesilové hry byly v zápase dominantou domácího týmu. Balinskis viděl dobře postaveného Giorgia Estephana na pravém kruhu a ihned poslal puk do horního rohu Krošeljovy svatyně - 3:0. Ve 27. minutě se přesilové hry dočkala také Mladá Boleslav. Velkou příležitost měl Claireaux, jenž pálil z první, ale Denis Godla čaroval v litvínovské kleci a udržel si čisté konto. 

Před polovinou druhého dějství našel Stříteský šikovně Sukeľa, který byl ale v koncovce nepřesný. Poté našel cestu za záda mladoboleslavského brankáře Aaron Irving střelou k protější tyči a potvrdil tak produktivitu litvínovských beků - 4:0. Na levé strašně se později do nebezpečného zakončení dostal navrátilec do sestavy Matúš Sukeľ, ale Krošelj vytěsnil prostor u své pravé tyčky. Na zimní stadionu Ivana Hlinky ztichlo, když po Irvingově střele zůstal na ledové ploše ležet kanonýr Richard Jarůšek, který ihned zamířil do kabiny za pomoci lékaře. Ve 33. minutě měl Litvínov k dispozici další početní převahu, ale Mladá Boleslav ukončila stoprocentní úspěšnost domácích v dnešních přesilových hrách. O tři minuty později rozezněl Patrik Zdráhal tyč hostující klece. V poslední minutě využil další přesilovou hru chemiků kapitán Viktor Hübl, který si dvakrát vyměnil kotouč se Zdráhalem a nakonec propálil mladoboleslavského maskovaného muže střelou z pravého kruhu - 5:0. Po čtyřiceti minutách vedla Verva nad bruslaři 5:0. 

V brance bruslařů došlo ke střídání a Krošelja vyměnil Jan Růžička. Třetí dějství začali chemici vyloučením Aarona Irvinga a Mladá Boleslav tak měla šanci na snížení gólového náskoku. Domácí brankář měl plné betony práce s pobytem hostů v útočné třetině, ale za svá záda žádný z mladoboleslavských pokusů nepustil a Litvínov si nadále držel pětibrankový náskok. Tým Vladimíra Růžičky se do zápasového módu vrátila v plném nasazení. Do třetí třetiny nezasáhl Richard Jarůšek, jenž inkasoval tvrdou střelu od Irvinga v druhém dějství. 

V polovině závěrečné dvacetiminutovky se do akce pustil Jan Stránský, který operoval před domácí brankou a poslal nebezpečný projektil na Godlu, jenž si připsal další úspěšný zákrok. Osm minut před koncem řádné hrací doby inkasoval Pawel Zygmunt od sudích narozeninový dárek v podobě dvou minut odpočinku na trestné lavici. Oslabení Verva přečkala bez újmy. Poté překonal litvínovskou obranu Stránský, který následně rozhodil Denise Godlu, ale v koncovce předvedl domácí brankář bravurní rozštěp, kterým zabránil své kapitulaci. Zápas dohrála Verva ve dvojité přesilové hře, kdy Mladá Boleslav měla 48 vteřin před koncem utkání tři hráče na trestné lavici. Z kruhu pálil Aaron Irving, ale Jan Růžička zasáhl lapačkou. 

Verva v premiéře Vladimíra Růžičky porazila Mladou Boleslav a Denis Godla vychytal druhou extraligovou nulu v letošní sezoně. Litvínov zvítěžil nad bruslaři vysoko 5:0. Další utkání je na plánu v neděli, kdy Verva zavítá na led brněnské Komety.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Zápas vypadal tak jako vypadají všechny zápasy po reprezentačních přestávkách. Rozhodla vyloučení na začátku zápasu, v té chvíli se nám podařilo vstřelit dva góly a mužstvo se tím hodně uklidnil. Drželo se to po celý zbytek utkání.


logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Radim Rulík

Domácí byli lepším týmem. Pomohla jim využitá přesilová hra pět na tři, následně pět na čtyři. V této fázi zápasu vstřelili dva góly, uklidnili se ovládli hru. Potom jsme už neměli šanci. Jednoznačně byli lepší a zaslouženě vyhráli.

Fanshop