Zápasy 04. 11. 2021, Vladislav Kollert, Ondřej Vlk

Litvínov ubránil závěrečný nápor Sparty a připisuje si tři důležité body

L i t v í n o v - Litvínov zvládl čtvrteční duel se Spartou a navzdory obrovskému náporu Pražanů v závěrečné části si připisuje tři body. Góly domácích vstřelili Michael Latta, Andrej Kudrna a Richard Jarůšek.

22. kolo, 04.11.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
3 2
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 0:1
  • Střely na branku

    27:26
  • Vyloučení

    5:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2630

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Latta (P. Svoboda), 16. Kudrna (Irving, Estephan), 37. Jarůšek (V. Hübl, F. Lukeš)

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 30. R. Horák (F. Chlapík, E. Thorell), 58. M. Řepík (A. Polášek)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Hodek, Svoboda – Gerát, Hynek

  • Sestava domácích

    Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Zeman, Baláž – Jarůšek, Estephan, Zdráhal – Straka, Hübl, Lukeš – Kudrna, Latta, Chalupa – Zygmunt, Gerhát, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Neužil – Mikliš, Moravčík, Pavelka, Polášek, Dvořák, Jurčina, Jeřábek – Thorell, Horák, Řepík – Konečný, Kaše, Doležal – Prymula, Chlapík, Forman – Šmerha, Hašek, Jandus.


Reportáž

Do první třetiny nevstoupila Verva dobře, protože hned v prvním střídání měli hosté velkou šanci, kterou zneškodnil betonem Godla. O pár minut později mohl přidat gól Řepík, ale slovenský brankář jeho pokus chytil do lapačky. Ve 4. minutě měla Verva výhodu přesilové hry, ale svěřenci Vladimíra Országha ji nesehráli dobře a prakticky si nevytvořili větší šanci. V 11. minutě zápasu si pěkně vybruslil Svoboda, který nahodil na branku a v brankovišti byl nejdůraznější Michael Latta, který překonal bezmocného Klimeše. Pro kanadského útočníka to byl první gól v litvínovském dresu.

Litvínov byl při chuti a ve 14. minutě měl gól na hokejce Hrbas, ale jeho střela skončila na tyči Klimešovy branky. Při vyloučení Horáka se Verva radovala podruhé. Irving křižnou nahrávkou našel Andreje Kudrnu, který usměrnil puk do sparťanské svatyně. Do konce třetiny si už ani jeden z týmů větší šanci nevytvořil a do kabin si Litvínov odnesl pohodlný náskok 2:0.

Do druhé třetiny trenér Jandač přeskládal sparťanské útoky, ale chemici nadále pokračovali v útočné hře, kterou se prezentovali od poloviny prvního dějství. Ve 23. minutě čelila Verva dvojnásobné přesilovce Sparty a pro litvínovské hráče to nebyly jednoduché chvilky. Vyznamenal se Denis Godla společně s bránícími hráči a několik nebezpečných pokusů hostů se jim podařilo eliminovat. Domácí si ale z předchozích vyloučení nepoučili. V polovině zápasu usedl na trestnou lavici Jarůšek a Sparta udeřila. Chlapík vypálil na Godlu, ten jeho pokus vyrazil před sebe, kde dorážel nikým nehlídaný Roman Horák.

Chemici za 40 vteřin od inkasované branky znovu usedli na trestnou lavici. Zaskvěl se opět maskovaný muž domácích, když dokázal skvělým zákrokem vychytat Pavelku, který měl před sebou odkrytou branku. Litvínov opět po inkasovaném gólu začal panikařit a málem z toho bylo zle. Klid na hole domácích hráčů ale přidal Richard Jarůšek, který po Hüblově přihrávce nedal Neužilovi šanci zasáhnout. Do třetí třetiny tak odcházeli domácí opět s dvoubrankovým náskokem. Varováním byla pro svěřence Vladimíra Országha častá vyloučení ve druhém dějství. Žlutočerní usedli na trestnou lavici celkem pětkrát v této třetině. 

Série vyloučení pokračovala také v poslední dějství. Ve 43. byl za podrážení vyloučen sparťanský útočník Zdeněk Doležal a Litvínov se tak opět usadil v útočném pásmu. Velkou šanci Estephana z pravého kruhu však vychytal Neužil, který se stihl včas přesunout do odkrytého prostoru. Domácím poté byla nabídnuta ještě další přesilová hra za sekání Řepíka, ani tu nicméně Chemici nevyužili.

Boj o veledůležité tři body pokračoval i nadále, Sparta se úporně snažila skóre srovnat. Pomohla jim obzvláště hra bez brankáře, ve které dvě minuty před koncem utkání dokázal srovnat Michal Řepík. Chemici nicméně udrželi jednogólový náskok a do tabulky, ve které se posunuli na jedenáctou příčku, si připsali tři body. Další utkání čeká Vervu v neděli, černožlutý celek vyrazí na poslední klání před reprezentační přestávkou do Plzně. 

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

"Prvních deset minut hrála Sparta velmi dobře, dostávala se do přečíslení a měli jsme s nimi problém. Poté nám pomohli dva rychlé góly, uklidnili jsme se. Důležitá pro nás byla druhá třetina, kterou jsme hráli téměř z poloviny v oslabení. To byly klíčové momenty, stejně tak, jako rychlá odpověď a opětovné zvýšení náskoku. Obětavostí jsme bránili výsledek, chlapci hráli všichni za jednoho." 


logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Jaroslav Hlinka

"Vstup do zápasu jsme neměli špatný, ale potom jsme dostali dva rychlé góly, které nás srazily do křeče. Tu jsme předváděli obzvláště ve druhé třetině o přesilové hry, které jsme nedokázali proměňovat. V této křeči jsme už dohráli celý zápas."

Fanshop