Zápasy 26. 10. 2021, Kamila Stříteská Ströer

Verva nestačila na lídra a doma padla 2:5

Chemici odehráli vyrovnaný zápas s Třincem, ve kterém ale museli od začátku dotahovat. V závěrečné dvacetiminutovce navýšili hosté svůj náskok a Verva už nezvládla odpovědět. K vítězství nepomohl Litvínovu ani návrat Andreje Kudrny.

18. kolo, 26.10.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
2 5
  • Třetiny

    1:1, 1:2, 0:2
  • Střely na branku

    24:28
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2345

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 14. Hrbas (Estephan), 27. Demel (P. Straka, V. Hübl)

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 12. P. Vrána (Marcinko, A. Nestrašil), 21. P. Vrána (Martin Růžička, Daňo), 33. Miloš Roman, 57. M. Adámek (Miloš Roman), 59. Dravecký (Marcinko, A. Nestrašil).

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 2:4, 2:5

  • Rozhodčí

    Kika, Svoboda – Gebauer, Hlavatý

  • Sestava domácích

    Godla – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Zeman, Demel – Jarůšek, Estephan, Zdráhal – Straka, Hübl, Lukeš – Kudrna, Gerhát, Svoboda – Zygmunt, Latta, Havelka.

  • Sestava hostů

    Mazanec – Musil, Kundrátek, Doudera, Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, Michálek – Daňo, Vrána, Růžička – Nestrašil, Roman, Kovařčík – Šedivý, Marcinko, Kofroň – Hrehorčák, Szturc, Dravecký.


Reportáž

První třetina byla velmi vyrovnaná. Velkou šanci měl hned ve 3. minutě Andrej Kudrna po nabídce Svobody, jeho střela však o milimetry minul ocelářskou klec. V 5. minutě musel zakročit také Denis Godla, který se vytáhl zákrokem proti Draveckému, který prověřil Godlovu pozornost střelou z levého kruhu. O tři minuty později zazněla tyč po střeleckém pokusu Hrbase, další velká šance patřila opět chemikům. Tentokrát vyslal František Lukeš ránu z mezikruží, hostujícímu brankáři vypadl kotouč, jehož se ujal Petr Straka, ale do prázdné třinecké klece zakončit nedokázal. V polovině prvního dějství byl Godla v permanenci, protože Přemysl Svoboda si počínal nedovoleně a usedl na trestnou lavici. 

Nejdřív Martin Růžička minul litvínovskou klec, ale poté se gólman černožlutých blýskl parádním zákrokem proti střele od modré čáře v podání Tomáše Kundrátka. Tlak Třince v početní převaze vyvrcholil, když z přesilovky sházelo posledních 5 vteřin. Marcinko poslal přesnou nahrávku na Petra Vránu, který z předbrankového prostoru doklepl kotouč za Godlova záda a otevřel tak skóre zápasu - 0:1. Chemici se nenechali zastrašit a pokoušeli se o rychlou odpověď. Recept na Marka Mazance se snažil najít Stříteský a po něm ještě Uvis Balinskis svou střelou z levého kruhu, ale hostující brankář byl na pokusy obou obránců dobře připravený. Litvínovští se nadále tlačili v útočné třetině a ve 14. minutě našel Estephan křižnou přihrávkou Marka Hrbase, který přesnou střelou od modré čáry vymetl pavučiny v Mazancově kleci - 1:1. Domácí se ještě snažili přidat další branku, ale to sem v první třetině už nepovedlo a po dvaceti minutách hry byl stav vyrovnaný 1:1.

Po jednadvaceti vteřinách  druhé třetiny musel Denis Godla lovit další kotouč ve své síti, když se po Růžičkově nahrávce prosadil Petr Vrána - 1:2. Ve 27. minutě se na Zimním stadionu Ivana Hlinky znovu měnilo skóre, když Patrik Demel zamířil z pravého kruhu do šibenice - 2:2. Následovala početní převaha Vervy, ve které měl velkou šanci Aaron Irving, který vyslal dělovou ránu od modré čáry, kterou musel Mazanec zlikvidovat. 

Ve 32. minutě usedl na trestnou lavici pro změnu Martin Havelka a Denis Godla byl opět pod ocelářským tlakem. Od modré čáry se ho pokoušel překonat Milan Doudera, ale jeho pokus schoval do své výstroje. Posléze nastal v předbrankovém prostoru velký závar, ve kterém se jako první zorientoval Miloš Roman a poslal kotouč za bezbranného brankáře Litvínova - 2:3. Po inkasovaném gólu si gólman domácích zvedl reputací parádním zákrokem proti samostatnému úniku Martina Růžičky. 39. minutu rozezněla tyčka v podání Františka Gerháta, k větší šanci do sirény nedošlo a Verva si tak odnesla jednobrankové manko do závěrečné dvacetiminutovky. 

Začátek třetí třetiny se Oceláři radovali, když si mysleli, že se jim povedlo znovu překonat litvínovského brankáře, ale sudí je vyvedl z omylu, trefili pouze břevno. Na další větší šanci se muselo dlouho čekat, týmy se střídaly na kotouči a pokoušely se získat útočné pásmo, ale hra se přelévala ze strany na stranu. Od poloviny třetí třetiny se delší čas hrálo u Godlovy svatyně, například Kundrátek se pokoušel prosadit střelou od modré čáry, kterou ještě tečoval třinecký hráč, ale puk změnil trajektorii a do litvínovské brány nezapadl. 

V 52. minutě Pawel Zygmunt vypálil na druhé straně od modré čáry, ale střela mířila nad klec Třince. V 57. minutě šli třinečtí hokejisté do dvoubrankového vedení, když se po střele Miloše Romana dostal kotouč k Marianu Adámkovi, který poslal kotouč do odkryté litvínovské klece - 2:4. Když se Verva pokoušela prosadit se šesti bruslaři v poli, tak poslal kotouč do prázdné sítě Vladimír Dravecký - 2:5.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Myslím si, že první třetinu jsme zvládli celkem obstojně a bylo to vyrovnané. Zhruba do poloviny zápasu jsme se nějakým způsobem drželi. Největší rozdíl byl v přesilovkách a v oslabeních. Měli jsme tři oslabení a dostali jsme dva góly a v našich přesilových hrách jsme se téměř nedostali do pásma, což byly zlomové momenty. Ve třetí třetině soupeř střežil střední pásmo, byl agresivnější a první na kotouči. My jsme se absolutně k ničemu nedostali. Oceláři čekali na naše chyby, které přicházely. Ve hře nás držel brankář Denis Godla, ale v závěru přišly další chyby, díky kterém nám soupeř odskočil a dnes zaslouženě vyhrál.


logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Marek Zadina

Všechny třetiny byly naprosto odlišné, vyvedl se nám vstup do zápasu, kdy jsme proměnili přesilovou hru. Hra ale neodpovídala tomu, co jsme chtěli. Litvínov hrál velmi dobře, napadal nás, forčekoval a měl skvělý pohyb. Museli jsme na to nějak zareagovat. Po první třetině bylo skóre 1:1. Poté se nám povedl vstup do druhé části, kdy se nám hned z prvního střídání podařilo vstřelit gól, což nás trochu uklidnilo. Naše hra ale stále nebyla optimální.Byli jsme druzí v osobních soubojí, většinou také v našem obranném pásmu jsme byli druzí. Prohrávali jsme osobní souboje a z toho pramenily naše chyby. Soupeř se tím dostal do nějakých šancí, tudíž jsme si k tomu něco málo řekli před třetí třetinou. Poslední část už vypadala podle našich představ a hráli jsme takový hokej, jaký bychom si představovali. Dali jsme dvě branky a dotáhli jsme zápas do vítězného konce, což je pro nás skvělé. Venkovní trip jsme kompletně zvládli a s Litvínovem jsme odehráli dobré utkání.