Zápasy 23. 09. 2021, Kamila Stříteská Ströer

Chemici se vrací z O2 areny bez bodového zisku

Ve čtvrteční předehrávce 7. kola padla Verva na sparťanském ledě 6:4. Litvínovští během celého zápasu museli dotahovat skóre a ve třetí třetině si domácí vytvořili náskok, který už Litvínov nedokázal dorovnat. V utkání zaznamenal trefu exsparťan Andrej Kudrna.

7. kolo, 23.09.2021, Praha, O2 arena
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
6 4
  • Třetiny

    2:1, 2:1, 2:2
  • Střely na branku

    37:35
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    4752

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 2. M. Forman (Vitouch, Buchtele), 20. R. Horák (Řepík), 32. E. Thorell (Řepík), 40. Řepík (Moravčík, D. Kaše), 48. E. Thorell (M. Jandus), 52. Z. Doležal (D. Kaše)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 5. Irving (Jarůšek, Hrbas), 29. Estephan (Balinskis, Jarůšek), 46. Kudrna (P. Zdráhal), 55. Pospíšil (V. Hübl, Balinskis)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3, 5.3, 6:3, 6:4

  • Rozhodčí

    Pešina, Hejduk – Frodl, Komárek

  • Sestava domácích

    Salák – Moravčík, Mikliš, Němeček, Jandus, Dvořák, Jeřábek, Tomek – Thorell, Horák, Řepík – Sobotka, Kaše, Chlapík – Buchtele, Vitouch, Forman – Doležal, Zikmund, Prymula.

  • Sestava hostů

    Zajíček – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Zeman – Pospíšil, Hübl, Lukeš – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Straka, Jícha, Jarůšek – Stehlík, Havelka, Zygmunt.


Reportáž

Už po necelých dvou minutách se Spartě podařilo otevřít skóre, kdy Miroslav Forman najel do prostoru před brankou, odkud pohotovou střelou poslal puk do litvínovské branky. Hosté se ale nenechali zastrašit. Ve 4. minutě byl blízko ke skórování exsparťanský hráč Andrej Kudrna, který se pokoušel v brankovišti nasměrovat puk za Alexandra Saláka, ale ke štěstí domácím se mu to nepovedlo. Ovšem další pokus litvínovských hokejistů byl úspěšný, Aaron Irving se napřáhl na pravém kruhu a hbitou střelou poslal puk do pražské klece. V 9. minutě vyslal dělovou ránu od modré čáry Matěj Stříteský, který nastoupil do svého 600. utkání v extralize. V 11. minutě se do samostatného úniku prosmíkl Jícha, ale v zakončení proti Salákovi neuspěl. O chvilku později si Verva zahrála první oslabení v zápase, kdy na trestnou lavici usedl Martin Havelka, v početní výhodě se Sparta neprosadila. 14 vteřin před sirénou signalizující konec prvního dějství poslal domácí do jednobrankového vedení Roman Horák a střelou mezi betony překonal Šimona Zajíčka.

Po pěti odehraných minutách ve druhé třetině se Sparta dostala do šance, když Jandus prověřil litvínovského brankáře střelou, kterou ale Zajíček zlikvidoval. Krátce před polovinou třetiny Verva vyrovnala. Balinskis posunul kotouč na levý kruh, kde byl připravený Giorgio Estephan, jenž rychlou střelou nedal Salákovi příležitost k zásahu. Ve 32. minutě si domácí vzala vedení zpět. Erik Thorell vybruslil od mantinelu až před Šimona Zajíčka, kterého pohotovou střelou překonal. Vyrovnání měl na holi Patrik Zdráhal, jehož střelecký pokus mezi betony nepřekonal sparťanského brankáře. Necelou minutu před koncem druhé třetiny se v přesilové hře prosadil Michal Řepík, který tvrdou ranou z levého kruhu překonal hostujícího gólmana. 

Do poslední dvacetiminutovky vstoupila Verva lépe a brzy se dostala do první větší šance. Estephan vyslal svižnou střelu zápěstím z pravé strany, ale Salák byl připravený k zákroku. Ve 46. minutě našli hosté recept na sparťanského maskovaného muže. Po zmatcích v předbrankovém prostoru doklepl kotouč za brankovou čáru Andrej Kudrna. Poté mohl Kudrna přidal další branku, když ujel domácí obraně, ale proti Salákovi byl krátký. Nedáš, dostaneš. Erik Thorell zaznamenal druhou branku v zápase, když střelu Janduse nasměroval za záda Zajíčka. V polovině třetí třetiny byl v dobré palebné pozici Jícha, ale střelou z mezikruží nedokázal prostřelit Saláka. V 52. minutě přihrával Zdeněk Doležal z levé strany na brankoviště, odkud si kotouč doklepl do brány Stříteský. V 55. minutě poslal Hübl puk křižnou přihrávkou na Tomáše Pospíšila, jenž střelou z první upravil skóre na konečných 4:6 pro Spartu. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Josef Jandač

Pro nás to bylo čtvrté utkání obden a chtěli jsme navázat na dobrý výkon, který jsme předvedli proti Mladé Boleslavi. Myslím si, že podstatné jsou pro nás body. Vstřelili jsme hodně gólů, což je dobré, ale musíme zapracovat na defenzivě, protože inkasovat 4 branky, to je vysoké číslo. Možná se to líbí divákům, ale pro nás to dobré není. Podstatné pro vývoj utkání byly vstřelené góly do šatny, ať už to bylo v první třetině, kdy jsme navíc ubránili dlouhé čtyřminutové oslabení a dali jsme pak gól. Ve druhé třetině v poslední minutě se nám podařilo využít přesilovou hru a odskočili jsme na dva góly, a to pro nás byly rozhodující momenty.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Országh

Prohra nás samozřejmě mrzí, také to, že jsme inkasovali opět hodně gólů, které byly úplně zbytečné. Kluci bojovali, ale v zápase bylo spoustu individuálních a taktických chyb. Stále jsme něco doháněli. Srazili nás branky, které jsme inkasovali hned na začátku nebo na konci třetin. Klukům slouží ke cti, že bojovali až do konce utkání, ale stále je to málo. Vstřelili jsme na venkovním zápase 4 branky a nějaké body jsme měli získat, ale na Spartu to nestačilo.

Fanshop