Zápasy 27. 08. 2021, Vladislav Kollert

Litvínov otočil dopolední zápas s Litoměřicemi a zvítězil 6:2

L i t v í n o v - Litvínov dokázal šesti rychlými góly otočit nepříznivý stav zápasu s Litoměřicemi a zvítězil 6:2. O branky Chemiků se postarali Jarůšek, Pospíšil, Straka, Zdráhal, Lukeš a Sukeľ.

přát., 27.08.2021, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Litoměřice
HC VERVA Litvínov HC Litoměřice
6 2
  • Třetiny

    0:1, 2:1, 4:0
  • Diváků

    498

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 36. Jarůšek (Stříteský), 39. Pospíšil (Lukeš, Hübl), 48. Straka (Jarůšek, Sukel), 51. Zdráhal (Kudrna), 58. Lukeš (Stříteský), 60. Sukel (Hrbas, Stříteský)

    Branky a nahrávky HC Litoměřice: 7. Havelka (Holý, Gerhát), 33. Smola (Kylnar)

  • Průběh zápasu

    0:2, 6:2

  • Rozhodčí

    Petružálek – Hlinka, Goltsch – Klika

  • Sestava domácích

    Godla (Zajíček) – Demel, Irving, Stříteský, Hrbas, Kolář, Klikorka, Strejček – Pospíšil, Hübl "C", Lukeš "A", Kudrna, Estephan, Zdráhal, Straka, Sukel, Jarůšek

  • Sestava hostů

    Král (Sklíba) – Baláž, Zeman, Marcel, Černohorský, Holý, Jebavý, Háva – Svoboda, Gerhát, Havelka, Berka, Sihvonen, Procházka, Jícha, Roucha, Kylnar, Smola, Daniel


Reportáž

Po zrušených zápasech s Plzní se litvínovské vedení domluvilo na náhradním přátelském utkání s prvoligovými Litoměřicemi. Vzhledem k náročnému programu Kališníků nastoupili hosté v obměněné sestavě, včetně několika litvínovských hráčů - litoměřický dres oblékli Ondřej Baláž, Denis Zeman, Přemysl Svoboda, Martin Havelka a František Gerhát. 

Litvínov do utkání vstoupil aktivněji, litoměřický brankář Král musel zasahovat proti nebezpečné dělovce Stříteského hned po třech minutách hry. Litvínovský navrátilec Stříteský byl z kraje utkání při chuti a o pár minut později pozlobil Krále po kombinaci s Jarůškem, ten však zůstal v první třetině nepřekonán. Gólového slova se naopak ujali Kališníci. Prvním střelcem utkání se stal Martin Havelka, který nekompromisní střelou nedal Godlovi šanci - 0:1. 

Chemici se nicméně nenechali zaskočit a stále dobývali branku Krále. Ten byl však neprůstřelný a vychytal jak kapitána Hübla, tak kanadskou kombinaci Estephana s Irvingem. Na brankáře Kališníků nevyzrál ani Richard Jarůšek, který o malý kousek minul. 

Druhá třetina probíhala v podobném kontextu. Král opět zmařil nadějné pokusy Kudrny a Zdráhala a udržel tak čisté konto - po třiceti minutách byl totiž vystřídán druhým brankářem Sklíbou. Navzdory velkým šancím domácích se gólově prosadili opět hosté. Smola v mezikruží dostal kotouč od Kylnara a přesnou střelou donutil Godlu kapitulovat podruhé - 0:2.

Poté už byl zápas v režii Vervy. Kombinace Stříteský-Jarůšek se celý zápas ukazovala jako velmi efektivní, ve druhé třetině se navíc přidalo i gólové štěstí. Druhý jmenovaný totiž ve 36. minutě propálil Sklíbu - 1:2. O dvě minuty později se litvínovští fanoušci mohli radovat podruhé - František Lukeš na Sklíbu sice nevyzrál, ale k doraženému kotouči se dostal Tomáš Pospíšil a srovnal skóre zápasu. 

Ve třetí třetině již Litvínov dominoval. Sedm minut po začátku posledního dějství se na modré čáře postavil ke střele Petr Straka, který po Jarůškově nahrávce dokázal vsítit svůj první gól v litvínovském dresu - 2:3. V 50. minutě se mohli domácí radovat již počtvrté. Uvolněný Patrik Zdráhal dokázal zamířit přesně a našel mezeru mezi Sklíbou a brankovou sítí - 2:4. 

Vzhledem ke dvěma vyloučení hostů se Litvínov opět usadil v útočném pásmu a Sklíba měl plné ruce práce. Nejdříve přesně zamířil dělovkou od modré František Lukeš, o minutu později se prosadila jedna z nejnovějších posil, Matúš Sukeľ. 

Litvínov dokázal vývoj zápasu otočit a zvítězil pohodlným čtyřbrankovým rozdílem. Další utkání je na plánu v úterý 31. srpna v Českých Budějovicích. 

Fanshop