Zápasy - Dorost 02. 12. 2021, Šimon Kadeřávek

Úspěšný vstup do dorostenecké nadstavby! Litvínov porazil Chomutov 5:4

Zatímco extraligová sezona je v plném proudu, její dorostenecká sestřička pomalu přechází ve vyřazovací část. Do nadstavby zasáhl i Litvínov, mladí chemici v úvodním duelu porazili nedaleký Chomutov. Přestože vedli už o tři branky, nakonec se o výhru strachovali.

N1, 02.12.2021, Chomutov
logo KLH Chomutov
logo Litvínov mládež
KLH Chomutov Litvínov mládež
4 5
  • Třetiny

    0:3, 2:2, 2:0
  • Střely na branku

    27:42
  • Vyloučení

    3:4
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    50

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky KLH Chomutov: 24. Titlbach (Čihař, Hynek), 27. Titlbach, 47. Grosskopf (Stejskal), 52. Titlbach (Hynek)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 2. Tůma (Prokeš, Bednařík), 7. Dudáček (Raichl), 15. Peroutka (Tůma, Bystřický), 32. Čech (Maštalířský, Vyhlídal), 39. Ščislák (Tůma, Raichl)

  • Průběh zápasu

    0:3, 2:3, 2:5, 4:5

  • Rozhodčí

    Hrdlička – Bernard, Kučera

  • Sestava domácích

    Perůtka (Štěrba) – D. Svoboda, Pokorný, F. Hynek, Ibl, Žižka – Kokman, Klobouček, Stejskal, Grosskopf, Titlbach, Mišovic, Vaněk, Čihař

  • Sestava hostů

    Tuhý (Kokhanin) – Souček, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Peroutka, Tůma, Čech


Reportáž

Černožlutí na nic nečekali a po vhazování zaujali pozice před chomutovským brankářem. Po dvou minutách už se měnilo skóre, Lukáš Tůma si s ledovým klidem položil brankáře na zem a zasunul kotouč do klece. Chemici se zdáli být při chuti a domácí Piráty prakticky k ničemu nepustili. Okupační strategii potvrdilo několik střel od modré.

Dorostenci z Litvínova znovu udeřili ještě v první polovině úvodního dějství. Po výborném napadání skončil kotouč na hokejkách hostů. Raichl našel v mezikruží volného Petra Dudáčka, a ten hbitě skóroval. Přítomnost Pirátů připomněl několika dorážkami Klobouček, vylámal si však zuby na brankáři Tuhém. V 15. minutě fauloval Hynek a domácí čekalo oslabení. Chomutovský hráč zůstal na trestné je několik vteřin.

Přesilovku chemici okamžitě využili. Po akci lahodící oko zvedal ruce nad hlavu Jan Peroutka, tomu stačilo pouze nastavit hůl. V samotném závěru první třetiny mohli černožlutí vedení navýšit, ale Raichl v trestném střílení zklamal.

Domácí fandové doufali, že se jejich oblíbenci ve druhém dějství zvednou. Pauza v šatnách Pirátům skutečně pomohla, protože zkraje se prosadil Adam Titlbach. První branku chomutovského týmu vstřelil bekhendovým blafákem. Po dalším oslabení slavili domácí znovu a i tentokrát u toho byl Adam Titlbach. Na Tuhého si zkušeně počíhal a trefil mezeru mezi betony.

Na litvínovské střídačce zavládl zmatek, protože tým už několikrát ztratil dobře rozjeté utkání. Komplikacím učinil přítrž Dominik Čech, jehož pokus se štěstím doplachtil do sítě. Ještě před sirénou slavili hosté znovu. Martina Ščisláka našel šikovnou nahrávkou Tůma a chemici šli do třígólového trháku.

Nic netrvá věčně, opět zapracoval efekt přestávky v kabině a Chomutov začal kousat. V čase 46:38 vystřelil domácím naději David Grosskopf, pálil bez přípravy a okamžitě. O několik chvil později zkompletoval hattrick jeho spoluhráč Adam Titlbach. Piráti sice měli několik příležitostí, ale na kýženou vyrovnávací branku už nedosáhli. 

Fanshop