Zápasy - Dorost 04. 12. 2021, Šimon Kadeřávek

Přesilové hry klíčem k úspěchu! Dorostenci deklasovali PZ Kladno 9:1

Ve druhém utkání dorostenecké nadstavby narazili chemici na kladenské Pracovní zálohy. Středočeši v úvodním duelu schytali debakl od Hvězdy, a tak měli co napravovat. Tahali za kratší konec a to kvůli častým vyloučením, které dokázali hosté tvrdě trestat. Za zmínku stojí výkon Jakuba Bednaříka, který se blýskl hattrickem.

N2, 04.12.2021, Kladno
logo PZ Kladno
logo Litvínov mládež
PZ Kladno Litvínov mládež
1 9
  • Třetiny

    1:2, 0:4, 0:3
  • Střely na branku

    11:57
  • Vyloučení

    10:4
  • Využití

    0:4
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    60

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PZ Kladno: 13. Šabada (Suk, Sojka)

    Branky a nahrávky Litvínov mládež: 10. Raichl (Koky, Dudáček), 16. Bednařík (Peoutka, Čech), 24. Čech (Soušek, Maštalířský), 29. Peroutka (Bystřický, Bednařík), 32. Bednařík (Bystřický, Ščislák), 34. Kladivo (Raichl, Liška), 43. Kladivo (Maštalířský, Síč), 45. Liška (Dudáček, Dufek), 58. Bednařík (Dufek, Peroutka)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:9

  • Rozhodčí

    Matoušek – Zedníková, Maňák

  • Sestava domácích

    Růžička (Menc) – Burgr, Darsa, Novák, Frýda, Trojna (A), Kollmann – Vančura, Sojka (C), Suk, Reckziegel, Šabada, Sém, Hasman.

  • Sestava hostů

    Tuhý (Kokhanin) – Souček, Síč, Vyhlídal, Bystřický (C), Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Peroutka, Koky, Čech (A).


Reportáž

Hosté mají s kladenským celkem povedenou bilanci vzájemných zápasů. Oba týmy na sebe v letošní sezoně narazily dvakrát a pokaždé z toho byla litvínovská exhibice. Chemici dokázali nastřílet 27 gólů, zatímco jen dvakrát inkasovali. Střetnutí odstartovalo vyloučení domácího Suka, s nastalou výhodou se ale Litvínov poprat nedokázal.

V 8. minutě sudí poslali na trestnou lavici Síče, oslabení chemici se paradoxně prosadili ve vlastním oslabení. Mladý Koky našel Václava Raichla, který si připsal úvodní branku. Kladno reagovalo o pár chvil později a zásluhou Alexe Šabady srovnalo. Poslední slovo v první třetině ale měli hosté z Litvínova. Jakub Bednařík těžil ze spolupráce s Peroutkou a vrátil černožluté do vedení.

Gólové hody odstartovaly až s prostředním dějstvím. Tvrdou ranou překonal Růžičku útočník Dominik Čech, jeden z nejproduktivnějších hráčů Litvínova. Následovala série dvouminutových trestů, na jejímž konci byl kotouč v sítí domácího Kladna. Tentokrát měl přesnou mušku Jan Peroutka. Jeho spoluhráči tvrdě trestali jakýkoliv prohřešek Pracovních záloh.

Po faulu Frýdy zužitkoval početní výhodu Jakub Bednařík. Domácí se neponaučili a záhy fauloval střelec první branky Šabada. Také jeho nedisciplinovanost dokázal Litvínov potrestat, v roli mstitele byl Jan Kladivo. Do konce druhé dvacetiminutovky seděli mezi časoměřiči další dva hráči Kladna, Litvínovu ale došel střelný prach.

I do závěrečné části hry vstoupili lépe hosté, na svou trefu navázal Jan Kladivo, jemuž asistoval Maštalířský. Další zvládnutou početní výhodu měl na svědomí Jan Liška. Mladý útočník si připsal první letošní branku. Kladno mohlo mírnit škody litvínovského uragánu ve 45. minutě, kdy vyfasoval trest Čech. Jejich snahy ale vyšly naprázdno.

Deset minut před koncem vyloučil rozhodčí domácího Hasmana, chemici sice faul nepotrestali, přesto slavili branku. Dufek vybídl ke skórování Jakuba Bednaříka a útočník Litvínov zkompletoval hattrick. 

Fanshop