Zápasy - Dorost 05. 03. 2022, Šimon Kadeřávek

Těsně, ale přece! Dorost porazil kladenské Rytíře a míří do play-off

Boj o všechno, tak by se dal nazvat poslední zápas nadstavby litvínovského dorostu. V závěrečném kole museli chemici vyhrát, aby si zajistili postup do vyřazovacích bojů. Zhruba stovka fanoušků viděla drama až do samého závěru, protože Kladno ve druhé třetině sahalo po vyrovnání. Dorostenci si však vedení pohlídali a obsadili první příčku!

20. kolo, 05.03.2022, Kladno, ČEZ STADION Kladno - malá hala
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    0:1, 3:3, 0:0
  • Střely na branku

    28:30
  • Vyloučení

    3:3
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 28. Mejtský (Holub), 37. Rájek (Holub), 38. V. Aschenbrenner (Daníček)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. Ščislák (Jakub Bednařík), 23. Liška (Kladivo), 23. Síč (Šprynar, Vyhlídal), 32. Koky (Horský, Síč)

  • Průběh zápasu

    0:3, 1:3, 1:4, 3:4

  • Rozhodčí

    Čáp – Frodl, Komárek

  • Sestava domácích

    Tuláček (Stránský) – Svoboda, M. Šátek, O. Šátek, Novák (C), Pražák, Marcinek, Rájek (A) – Lev, Mejtský, Daníček, Holeček, Kut, Kupčo, Petřík V. Aschenbrenner, Holub (A), Šíma.

  • Sestava hostů

    Tuhý (Balík) – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický (C), Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Liška, Bednařík, Šprynar (A), Peroutka, Koky, Čech (A).


Reportáž

Soupeřem Severočechů bylo Kladno, které rovněž usilovalo o play-off. Rytíři měli dokonce výhodu domácího publika, do vedení však šli chemici. Už po šesti minutách rozjásal hostující střídačku Martin Ščislák, jemuž přihrával produktivní Bednařík. Následovaly horké chvilky, protože Litvínov šel dvakrát za sebou do čtyř hráčů. Nejdříve seděl na trestné lavici Kladivo, poté Liška. Druhý jmenovaný pykal za prohřešek hráčské lavice.

Rytíři nedokázali ani jednu početní výhodu využít a koncem třetiny dokonce sami faulovali. Jenže ani černožlutí nezvládli přesilovou hru proměnit v úspěšnou.

Skóre se znovu měnilo až ve druhém dějství. A jako na potvoru u branky byli oba hráči, kteří předtím seděli mezi časoměřiči. Kladivo totiž vybídl ke střele Jana Lišku, a ten se nemýlil. Po další deseti vteřinách šel Litvínov do třígólového trháku! Na vině byl tentokrát Lukáš Síč. Zaskočené Kladno ale nechtělo nechat svou kůži lacino a zápletku vytvořil Matyáš Mejtský.

Pohodlné vedení vrátil hostům Jindřich Koky, mladičký forvard díky Horskému a Síčovi využil výhodu po faulu Kuta. Také na druhé straně si nebezpečně počínal Šprynar a sudí mu za to udělili dvouminutový trest. Stejně jako se hosté radovali v krátkém časovém horizontu, hokejová štěstěna se usmála také na Rytíře. Štěpán Rájek totiž potrestal nedisciplinovanost chemiků. Zhruba minutu poté rozvlnil síť Vojtěch Aschenbrenner.

Do závěrečné třetiny tak nastupoval Litvínov s hubeným vedením, útěchou byla početní výhoda – Rájek fauloval v posledních vteřinách prostřední dvacetiminutovky. Chemici však byli ve hře 5 na 4 neúspěšní, ale nemuselo je to mrzet, protože minimální náskok udrželi a se ziskem 71 bodů postupují do vyřazovací části!

Fanshop