Zápasy - Dorost 17. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

Šlágr kola pro Kladno. Dorostenci prohráli v prodloužení 3:4

Nadstavba o účast v dorosteneckých vyřazovacích bojích pokračovala na ledě Litvínova. Mezi prvními třemi týmy je pořádně těsno, protože bodové rozestupy jsou maximálně pět bodů. Severočeský útok na vedoucí příčku nevyšel, protože chemici padli po prodloužení s kladenskými Rytíři.

15. kolo, 17.02.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
3 4p
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 2:1 – 0:1
  • Střely na branku

    30:23
  • Vyloučení

    5:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    1:0

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 21. Horský (Šprynar), 43. Šprynar (Čech), 50. Bednařík (Peroutka)

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 19. J. Aschenbrenner (V. Aschenbrenner, Lev), 24. J. Aschenbrenner (Daníček, V. Aschenbrenner), 42. Lev (J. Aschenbrenner), 61. Holub (Mejtský)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4

  • Rozhodčí

    Vyštejn – Lauko, Goltsch

  • Sestava domácích

    Tuhý (Balík) – Síč, Vyhlídal, Bystřický (C), Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar (A), Peroutka, Koky, Čech (A).

  • Sestava hostů

    Tuláček (Punda) – Svoboda, M. Šátek, J. Aschenbrenner, Novák (C), Pražák, Marcinek, Rájek (A) – Lev, Mejtský, Daníček, Holeček, Kut, Kupčo, Petřík, Hlaváček, V. Aschenbrenner, Holub (A).


Reportáž

První pořádnou příležitost ke skórování měli domácí, poněvadž jeden z hostujících hráčů fauloval. Následná početní výhoda ale nešla podle představ. Po vyrovnání sil na ledě dokonce slavili Středočeši. Zapracovala bratrská souhra, na jejímž konci stál Jakub Aschenbrenner. Kladenský obránce poslal hosty do vedení minutu před první sirénou.

Chemici vstoupili do druhé třetiny s vervou a po nahrávce Šprynara překonal Tuláčka Denis Horský! Remízový stav vydržel jen tři minuty, protože znovu udeřil Jakub Aschenbrenner. V následujících chvílích měly oba mančafty k dispozici přesilové hry, ale ani jeden z týmů nedokázal fauly protihráčů potrestat.

Závěrečná dvacetiminutovka tak slibovala pořádné drama, protože výhra hostů by znamenala, že Kladno stále může pomýšlet na první příčku. V opačném případě by se Litvínov společně s Chomutovem osamostatnil na čele. Výrazný krok ke kladenskému scénáři udělal Jakub Lev, jenž na začátku třetí části navýšil vedení Rytířů.

Jenže Litvínov se jen tak nevzdal a bleskově reagoval. Čech vybídl ke skórování Jana Šprynara, a ten se nemýlil. Hosté se domnívali, že mají poslední minuty ve svých rukou, deset minut před koncem dokonce fauloval Horský. Oslabení zvládli chemici na výbornou, odměnou jim byl zásah Jakuba Bednaříka a cesta k infarktovému závěru.

Utkání nakonec dospělo až do prodloužení, v něm vystřelil hostům bonusový bod Pavel Holub.

Fanshop