Zápasy - Dorost 05. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

Pět gólů za čtyři minuty! Dorost porazil pražskou Hvězdu 6:1

Sobotní klání na pražském ledě začalo opatrně, protože v úvodních dvaceti minutách žádná branka nepadla. Po pár vteřinách druhé třetiny však rozvlnil síť litvínovský Čech. Chemici nakonec utkání dotáhli do vítězného konce, protože v závěrečném dějství nasázeli Hvězdě pět gólů! Domácí reagovali jediným zásahem.

14. kolo, 05.02.2022, Praha - Hvězda, Zimní stadion HC Hvězda Praha
logo HC Hvězda Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Hvězda Praha HC VERVA Litvínov
1 6
  • Třetiny

    0:0, 0:1, 1:5
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    0:8
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Hvězda Praha: 57. Ivanovič

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 21. Čech (Vyhlídal), 41. Síč (Šprynar, Vyhlídal), 42. Peroutka (Bednařík), 42. Síč (Horský, Šprynar), 44. Čech (Horský, Šprynar), 44. Bednařík (Ščislák, Prokeš)

  • Průběh zápasu

    0:6, 1:6

  • Rozhodčí

    Ovsík – Dědek, Hlinka

  • Sestava domácích

    Zavoral (Hrabák) – Hulej, Jarabko, Bartheldy, Richtr, Mrázek, Kubata, Beňo – Dohnal, Jaroš, Ivanovič, Roule, Niederhafner, Spěváček, Topol, Ducháček, Václavek.

  • Sestava hostů

    Tuhý – Mrázek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Liška, Bednařík, Šprynar, Peroutka, Čech.


Reportáž

Střetnutí tabulkových sousedů začalo zhurta, protože sudí vyloučil za hrubost hostujícího Bednaříka. Hvězda nedokázala příležitosti využít, podobně dopadli i chemici, když na trestnou zamířil Richtr. Ledy prolomil faul Spěváčka v závěru bezbrankového prvního dějství. Početní výhoda totiž přesáhla do prostřední třetiny.

Po návratu z kabin už Litvínov na nic nečekal a zásluhou Dominika Čecha se ujal vedení. Následovala pasáž, která byla plná nedovolených zákroků, a to z obou stran. Vypjatému klání dodával náboj také hubený náskok hostí. Jenže ani jeden tým nevyužil přesilovou hru, a tak se tuhý boj čekal i od poslední části hry.

Jenže mladí chemici zabrali a v rozmezí čtyř minut překonali domácího gólmana celkem pětkrát! Kanonádu odstartoval Lukáš Síč, jemuž asistoval Šprynar s Vyhlídalem. Své spoluhráče napodobil Jan Peroutka, tomu pro změnu nahrával Bednařík. Dvě minuty po začátku třetiny zvedal ruce nad hlavu Lukáš Síč, litvínovský obránce svou trefou nasměroval Severočechy za ziskem bodů.

Opařený soupeř však ještě dvakrát inkasoval, nejdříve z hole Dominika Čecha, poté si gólové ovace užíval Jakub Bednařík. Potupnou nulu z výsledkové tabule vymazal domácí Minja Ivanovič, který tři minuty před koncem rázně odstřelil Tuhého čisté konto.