Zápasy - Dorost 27. 01. 2022, Šimon Kadeřávek

Neúspěšná odveta s Chomutovem. Dorostenci ztratili vedení a prohráli 1:5

Dorost se vrátil do zápasového tempa na ledě prvního Chomutova. Pirátům chtěli chemici vrátit porážku, kterou utrpěli v posledním vzájemném zápase. Litvínovské naděje sice krátce vedly, poté ale kraloval domácí Daniel Badinka, který zaznamenal hattrick.

11. kolo, 27.01.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 3:0
  • Střely na branku

    36:25
  • Vyloučení

    3:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky
  • Rozhodčí

    Vyštejn – Lauko, Tichý

  • Sestava domácích

    Perůtka (Hrůza) – Pašek, Záhorec, F. Hynek, Ibl, Dominik Badinka, Žižka – Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Pospíšil, Mišovic, Daniel Badinka, F. Novák, Čihař.

  • Sestava hostů

    Tuhý (Balík) – Mrázek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Nikolov, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Šprynar, Peroutka, Tůma, Koky, Čech.


Reportáž

V úvodu sice ani jeden tým pořádně nevystřelil, jenže opatrnost přerušili hosté. Ve 2. minutě poprvé prověřili brankáře Jan Šprynar a hned slavil gól! Velký podíl na skórování měl Tůma, jenž našel svého spoluhráče, a ten na první dobrou propasíroval kotouč do sítě. Chomutov reagoval několika šancemi, ale byli to zase hráči Litvínova, kdo si připsal výraznější šanci. Tentokrát benjamínek Koky obkroužil Perůtkovu svatyni a snažil se zastrčit puk do brány.

Předzvěst změny skóre měl na svědomí Klobouček, Tuhého však překonat nedokázal. Až o pár minut později zvedal ruce nad hlavu Daniel Badinka. Chomutovský hráč se vymanil ze Síčova sevření a díky bekhendové kličce vyrovnal. Domácí byli aktivnější a ještě v první třetině šli do vedení. Za trefou stál opět Daniel Badinka, který se nejlépe zorientoval v chaosu před brankovištěm.

Prostřední dvacetiminutovka mohla začít jako ta první, protože Perůtka hazardně vyjel z brankoviště. Nepovedené rozehrávky se zmocnil Čech, který však trefil právě chomutovského maskovaného muže. Chemici záhy nedokázali využít ani početní výhodu, a tak se jali útočit Piráti. Stejskal však tváří v tvář Tuhému selhal. Ve druhé části nakonec branka nepadla, přestože oba mančafty měly k dispozici přesilové hry.

Jenže domácí jako by chtěli ztracenou třetinu dohnat. Dalšímu gólu předcházelo vyloučení Dominika Badinky. Faul ho však nemusel mrzet, protože v oslabení se prosadil Daniel Badinka, dvojče zmíněného hříšníka. Aby toho nebylo málo, tak právě Dominik Badinka zvýšil náskok po návratu z trestné lavice. Využil návratu na led a v samostatném úniku propálil litvínovského brankáře.

Zaskočený Litvínov chtěl sice svého regionálního rivala dohnat, veškeré šance ale zastavil chomutovský Perůtka. Pověstného „bůra“ domácím vystřelil Samuel Stejskal, který deset vteřin před koncem trefil šibenici.