Zápasy - Dorost 12. 02. 2022, Šimon Kadeřávek

Gólové hody a hattrick Šprynara! Dorost porazil PZ Kladno 9:1

Dorostenecká nadstavba o účast ve vyřazovacích bojích měla na programu jediné utkání. Litvínov na svém ledě přivítal PZ Kladno. Poslední celek tabulky vzdoroval Litvínovu až do druhé třetiny. V té brankář hostů čtyřikrát inkasoval, tři góly měl na svědomí Jan Šprynar. Útočník se prosadil i v posledním dějství, dařilo se i dalším hráčům. Čisté konto Balíka zrušil v poslední minutě Trojna.

7. kolo, 12.02.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PZ Kladno
HC VERVA Litvínov PZ Kladno
9 1
  • Třetiny

    0:0, 4:0, 5:1
  • Střely na branku

    74:7
  • Vyloučení

    4:7
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    115

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 21. Šprynar (Čech), 31. Šprynar (Peroutka, Ščislák), 37. Dufek (Liška, Šprynar), 39. Šprynar (Ščislák, Peroutka), 43. Čech (Šprynar), 48. Ščislák (Bednařík, Vyhlídal), 49. Bednařík (Liška), 52. Šprynar, 53. Bednařík (Peroutka, Ščislák)

    Branky a nahrávky PZ Kladno: 59. Trojna

  • Průběh zápasu

    9:0, 9:1

  • Rozhodčí

    Dyršmíd – Herles, Tichý

  • Sestava domácích

    Balík (Kokhanin) – Síč, Vyhlídal, Bystřický (C), Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Liška, Bednařík, Šprynar (A), Peroutka, Čech (A)

  • Sestava hostů

    Růžička (Semorád) – Burgr, Darsa, Frýda, Krátký, Trojna (A), Kollmann – Přibyl, Bauer, Hanáček, Sojka (C), Suk (A), Reckziegel, Šabada, Sém, Hasman.


Reportáž

Papírový i tabulkový favorit z Litvínova ale v první třetině marně dobýval kladenskou branku. Hosté si dokonce zahráli přesilovou hru, v níž však skórovat nedokázali. Stejně si počínali také Severočeši, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu. Ve druhém dějství stačilo chemikům pouhých 42 vteřin, na gólmana Růžičku totiž našel recept Jan Šprynar.

Po inkasované brance čekalo na PZ Kladno oslabení za sekání Darsy. I napodruhé Severočeši odmítli a znovu se prosadili až při vyrovnaném počtu sil na ledě. Druhý zásah Litvínova zajistil znovu Jan Šprynar, tentokrát se v roli nahrávače uplatnila Peroutka se Ščislákem. Aktivní chemici ale nedokázali proměňovat přesilové hry, což potvrdil Jan Dufek. Domácí útočník se radoval deset vteřin po návratu Krátkého z trestné lavice.

Těsně před druhou sirénou dokončil své výtečné představení Jan Šprynar, jenž v rámci jedné třetiny zkompletoval hattrick. Závěrečná dvacetiminutovka odstartovala vyloučením litvínovského Lišky, jenže ani to domácí nevykolejilo a gól si připsal Dominik Čech. Následovala pasáž, kterou odšpuntoval faul kladenského Přibyla.

Martin Ščislák přesilovou hru využil, poté se prosadil Jakub Bednařík a Jan Šprynar. Gólové hody zakončil druhou trefou Jakub Bednařík. Užuž to vypadalo, že Litvínov zvládne utkání bez ztráty květinky. V posledních minutách ale sudí vyloučil dva hráče chemiků. S nastalou výhodou se hosté popasovali dobře a zásluhou Josefa Trojny vstřelili jedinou branku.

Fanshop