Zápasy - Dorost 13. 03. 2022, Šimon Kadeřávek

Prokletí mladoboleslavského ledu trvá. Dorost po vysoké prohře v play-off končí

Díky úspěchu ze druhé zápasu Litvínov zdramatizoval celou sérii, a tak se o postupu rozhodovalo na ledě Středočechů. Během první třetiny slavili dvakrát domácí. Bruslaři přidali další zásahy i v následujících třetinách a chemické naděje v play-off končí.

OF3, 13.03.2022, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
7 1
  • Třetiny

    2:0, 3:0, 2:1
  • Střely na branku

    48:17
  • Vyloučení

    8:6
  • Využití

    4:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    123

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 8. Gron (Šachl, Hradec), 18. Lisler (Vítek, Hradec), 24. Hradec (Hlinský, Vítek), 27. Vítek (Vlasák, Gron), 33. Moyseyev (Hradec), 41. Steklý (Král, Hlinský), 54. Vítek (Hradec, Lisler)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 56. Prokeš (Bystřičký, Bednařík)

  • Průběh zápasu

    7:0, 7:1

  • Rozhodčí

    Šmika – Kučera, Thuma

  • Sestava domácích

    Hora – Skok, Sypecký, Vochvest, Hlinský, Kubíček, Vlasák, Průšek – Šachl, Hasman, Hradec, Steklý, Moyseyev, Král, Vítek, Gron, Šindelář, Lisler.

  • Sestava hostů

    Tuhý (Kokhanin) – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Dufek, Liška, Bednařík, Šprynar, Peroutka, Koky, Čermák, Čech.


Reportáž

Vhazování vyznělo pro domácí, ti se jali okamžitě útočit. Jejich snaha ztroskotala na litvínovských obráncích. Hrálo se opatrně, protože jakákoliv chyba mohla vést ke gólu, a ten by tým přiblížil k vyřazení či postupu. Po třech minutách odbruslil na trestnou Dudáček, mladoboleslavská přesilovka se však nekonala, jelikož jeden z domácích pykal za nafilmovaný pád. Jednu z prvních šancí si připsal Sypecký, jeho pokus však Tuhý s klidem zlikvidoval. Na druhé straně zápolil Bystřický, ale jeho snaha nedopadla úspěchem.

Následovalo přečíslení domácích, které nastartoval Hradec. Kotouč putoval na hůl Šachla, ten následně vybídl ke skórování Stanislava Grona. Mladoboleslavský útočník mířil z levého kruhu přesně a zaznamenal úvodní gól. Litvínov chtěl srovnat, proti se postavil domácí tým a většina ataků skončila na hrané středního a útočného pásma. Více práce měl na druhé straně Tuhý, který musel řešit komplikovanou střelu Hradce. Následovala rychlá akce Průška, ale gólman chemiků zasáhl vyrážečkou. Ještě před odchodem do kabin slavili domácí znovu. Tentokrát zvedal ruce nad hlavu Oskar Lisler, jenž zužitkoval přihrávku zpoza branky.

Na začátku druhého dějství ozkoušel tvrdost Horových betonů Bystřický, domácí brankář ale nedal litvínovskému útočníkovi šanci. Na opačné straně kluziště kapituloval Tuhý, jehož překonal Vojtěch Hradec. Forvard šikovně tečoval ránu Hlinského. Dalšímu zásahu předcházelo vyloučení Šprynara. To totiž záhy potrestal Jakub Vítek, jenž se nejlépe zorientoval před Tuhým a doklepl kotouč za jeho záda.

Zatímco domácí hráli bez faulů, Litvínov se bez nich neobešel. Po držení Dudáčka zamířili hosté do čtyř a sen o dalším kole se postupně vzdaloval. Oslabení chemici sice zvládli, ale čtyři vteřiny po srovnání sil na ledě proměnil šanci Nikita Mojsejev. Realizační tým Severočechů reagoval a Tuhý zamířil na střídačku. Jeho místo zaujal Kokhanin. Čerstvý maskovaný muž musel řešit mladoboleslavský nápor. Litvínovští chtěli vstřelit alespoň jednu branku, ofenziva si však vylámala zuby na brankáři Horovi.

Třetí dějství poznamenal trest pro Bystřického a bruslaři poprvé v utkání překonali také Kokhanina. Král nabídl příležitost Vojtěchu Steklému, a ten neváhal. Další pasáž přinesla především trestné minuty, po tvrdém zásahu Bednařík zůstal na ledě ležet Vlasák. Na trestné se postupně vystřídalo celkem pět hráčů, pykali hosté i domácí. Litvínov si zahrál dvě přesilové hry v rychlém sledu, ale vymazání potupné nuly se nedostavilo.

Po neproměněné příležitosti se připomněli domácí a Jakub Vítek změnil utkání definitivně v exhibici. Pět minut před závěrečnou sirénou si nedovoleně počínal Skok, chemiků stačilo deset vteřin nato, aby se poprvé v zápase prosadili. Od modré vyslal dělovku Daniel Prokeš. To však bylo z obou stran všechno a Mladá Boleslav postoupila do dalšího kola.

Fanshop