Zápasy - Junioři 02. 04. 2022, Šimon Kadeřávek

Komplikace v boji o juniorskou extraligu. Litvínov padl v Přerově 2:3

Litvínovští mohli dotáhnout boj o extraligovou příslušnost do vítězného konce. Začátek zápasu ale nepatřil mezi ideální, protože po prvním dějství mladící prohrávali už o dvě branky. Hrozivé manko sice stáhly, jenže hosté v samotném závěru překonali Čermáka a vynutili si třetí rozhodující zápas.

2. kolo, 02.04.2022, Přerov
logo HC ZUBR Přerov
logo HC VERVA Litvínov
HC ZUBR Přerov HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    2:0, 0:1, 1:1
  • Střely na branku

    26:34
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    1120

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC ZUBR Přerov: 7. Gréč (Holík), 9. Hradil (Fencl), 50. Holík (Hradil, Gréč)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 24. Slavík (Stehlík, Skuhrovec), 44. Kroupa (Bednařík, Beran)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 3:2

  • Rozhodčí

    Obadal, Grygera – Vašíček, Blažek

  • Sestava domácích

    Postava (Žurek) – Hanák (C), Němec, Gréč, Holík, Billa, Nesvadba – Šilhavý, Kolařík (A), Kleniar, Halík, Hradil, Fencl, Švejda, Štíbr, Brázda, Buršík, Hyža

  • Sestava hostů

    Čermák (Klika) – Hora, Baláž, Hocelík, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík (C), Beran, Vopat, Limanovský (A), Bednařík, Maštalířský, Skuhrovec, Slavík


Reportáž

První velká příležitost šla na vrub domácích Zubrů, Halík totiž zkoušel překvapit Čermáka. Litvínovský brankář ale dokázal hbitě máchnout svou lapačkou. Přerov byl při chuti, což podpořilo vyloučení Bednaříka, jenže první početní výhoda vyzněla na prázdno. Skóre se měnilo až po té druhé, kdy Matyáš Gréč potrestal hosty za příliš mnoho hráčů na ledě. Domácí ucítili šanci, které se nechtěli vzdát.

Touha je hnala vpřed a byl z toho rázem druhý zásah. Tentokrát se úspěšným zakončovatelem stal Radim Hradil, gólmana Čermáka zaskočil blafákovým výpadem. Po překvapivém vedení sáhla lavička chemiků po oddychovém čase a rázem se dostavilo zlepšení. Maskovaného muže Zubrů protáhl Danielčák se Stehlíkem. Severočechy i nadále srážela nedisciplinovanost, vyloučení Kroupy se sice odehrálo v prvním dějství, z větší části ale pokračovalo do druhé dvacetiminutovky. Ve výhodě hrozil znovu Gréč, ale Čermák zasáhl svým betonem.

Litvínov začal tahat za nitky zápasu, Beran zamířil k Postavovi, ale byl faulován. Sudí rozhodli o trestném střílení, k němuž se rozjel Skuhrovec. Jeho pokus ale vykryl domácí gólman. Poté zamířil mezi časoměřiče přerovský Brázda, čehož hosté okamžitě využili. Jen čtrnáct vteřin trvalo, než Marek Slavík propasíroval puk do sítě a vstřelil kontaktní branku.

Trend pokračoval i v dalších minutách, oba mančafty měly k dispozici početní výhody, ale ani jeden nedokázal využít ku svému prospěchu. Začátkem třetí části hry orazítkoval Limanovský přerovskou branku a vyrovnání bylo doslova cítit ve vzduchu. Šťastlivcem se stal nakonec Jakub Kroupa, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Připomněli se i domácí, například Hradil znovu narazil na mrštnost Čermákových betonů.

Deset minut před koncem ale vrátil Zubrům vedení Adam Holík, jeho přesná razantní trefa skončila za zády litvínovského Čermáka. Litvínov sice v posledních minutách domácím zatápěl, branka z toho však nebyla.