Zápasy 09. 08. 2022, Kamila Stříteská

Výhra před domácím publikem, Verva porazila karlovarskou Energii

První přípravné klání na domácí půdě odehrála Verva s karlovarskou Energií. Byť úvod zápasu byl spíše v režii Energie, střelecky se od začátku dařilo domácím. Litvínov v téměř kompletní sestavě porazil Karlovy Vary 5:2.

2., 09.08.2022, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
5 2
  • Třetiny

    2:0, 2:2, 1:0
  • Vyloučení

    7:6
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    654

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Zdráhal (Estephan), 19. Estephan (Abdul), 31. Fronk (Berka), 37. Zdráhal (Abdul), 53. Straka (Freibergs, Stránský)

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 29. Kofroň (Sapoušek, Koblasa), 40. Baláž (Redlich)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2

  • Rozhodčí

    Čáp, Petružálek – Kokrment, Pěkný

  • Sestava domácích

    Godla – Zile, Zeman, Šalda, Freibergs, Demel (A), Strejček, Kolář – Abdul, Estephan, Zdráhal, Straka (C), Stránský, Hlava, Kudrna, Sukel´, Svoboda, Chalupa, Berka, Fronk

  • Sestava hostů

    Habal - Plutnar, Krajčík, Bernad, Dlapa, Havlín (A), Pulpán, Bulka – Rachůnek, Gríger, Baláž (C), Koblasa, Černoch, Kohout, Redlich, Jiskra, Kofroň, Kružík (A), Sapoušek, Šmajda


Reportáž

Brzy po začátku zápasu se kotouče zmocnil Dávid Gríger, po jehož akci se ještě pokoušel šanci dotáhnout Tomáš Rachůnek, ale karlovarské pokusy byly marné. Úvod byl celkově spíše v režii v energetiků, kteří Godlu řádně zaměstnávali. Přesto gólový účet otevřeli chemici. Ve 12. minutě se ve středním pásmu zmocnil kotouče Estephan, který nahrávkou před branku našel Patrika Zdráhala a ten poslal puk za záda Vladislava Habala a využil tak přesilovou hru - 1:0. O čtyři minuty později se pokoušel srovnat Tomáš Rachůnek, ale Godla měl betony připravené ve správné pozici. V 19. minutě prokličkoval nováček v litvínovském dresu Abdul do útočné třetiny a naše Giorgio Estephana, jenž dělovkou zamířil do poloprázdné karlovarské brány - 2:0. Do kabin si Verva odnesla dvoubrankové vedení.

Chemici se do druhé třetiny pustili s plnou vervou. Na začátku několikrát prověřil Habalovu pozornost Patrik Demel, ale brankář Energie byl vždy pozorný. Ve 29. minutě dokázali karlovarští využít přesilovou hru, kdy po kombinaci v útočném pásmu přesně zakončil Petr Koblasa a snížil gólové manko hostů - 2:1. Odpověď Litvínova přišla o dvě minuty později, kdy Berka poslal kotouč Jiřímu Fronkovi, jehož dělovku z úniku nestačil Habal lapit - 3:1. Ve 34. minutě měly Karlovy Vary k dispozici početní převahu, kterou však nedokázaly využít. Ovšem po oslabení se Verva velmi tlačila do brankoviště, z čehož vznikla také čtvrtá trefa domácích. Z tlaku přinesl ovoce v podobě gólu Patrik Zdráhal - 4:1. Ve 40. minutě ujel litvínovské obraně Dávid Gríger, nakonec mu jeden z domácích hráčů stačil kotouč vypíchnout než došlo k zakončení, kotouč do brány dopravil Jozef Baláž - 4:2. 

Třetí třetinu začala velká akce na straně chemiků, kdy měl před sebou volný prostor Andrej Kudrna, který pálil od modré čáry, ale o jeho pokus se postaral Vladislav Habal. V přesilové hře se v 50. minutě prosadit Gríger s Rachůnkem, ale jejich akci zbrzdila nepřesné rozehrávka, které se zmocnil litvínovský obránce. V 53. minutě se v nepřehledné situaci dobře zorientoval Petr Straka a zvýšil náskok chemiků na konečných 5:2. 

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Vladimír Růžička

Bylo to první utkání na domácím ledě a je to stále příprava. Obě mužstva ukázala svou tvář. Zápas byl poměrně vyrovnaný. Měli jsme několik šancí a podařilo se nám v první třetině vstřelit dva góly. Karlovy Vary měly také nějaké šance, ale nepodařilo se jim je proměnit. Ve druhé třetině jsme měli špatný nástup a soupeř nás zaskočil tím, jak po nás intenzivně šel. Zatlačili nás a zhruba sedm minut nebylo z naší strany ideálních. Pak se to zlepšilo. Myslím si, že třetí třetinu jsme už zejména dohrávali a podařilo se nám vstřelit ještě pátý gól. Jsem rád, že nám hra na zmenšeném kluzišti docela sedí a vyhovuje. Doufám, že v dalších trénincích a zápasech budeme potvrzovat, že se odsud nebudou snadno vozit body. Zápas zvládli kluci velice dobře a jsme rádi, že jsme v tomto přípravném utkání zvítězili.


logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Jakub Grof

Je to pro nás dobrý materiál do následujících týdnů. Viděli jsme v systému nové hráče. Postupně si to bude celé sedat. Z výsledku neděláme žádnou vědu, ale do další práce máme dostatek materiálu.

Fanshop