Zápasy 18. 11. 2022, Daniel Tichý

Litvínov Hradci nevstřelil ani branku a vrací se bez bodů

V prvním utkání po reprezentační přestávce zajížděl Litvínov na led Hradce Králové. Verva v tomto utkání nedokázala skórovat a po třech obdržených brankách ve třetí třetině prohrála 0:3.

20. kolo, 18.11.2022, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 3:0
  • Střely na branku

    36:29
  • Vyloučení

    7:3
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4078

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Mountfield HK: 45. Cingel, 59. Okuliar (Cingel), 60. Lalancette (Jergl, Jank)

  • Průběh zápasu

    3:0

  • Rozhodčí

    Pražák, Obadal – Zíka, Rampír

  • Sestava domácích

    Kiviaho – Jank, McCormack, Pilař, Blain, Rosandić, F. Pavlík (A), Piegl – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák (C), Štohanzl, Doležal.

  • Sestava hostů

    Godla – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Helt, Havelka.


Reportáž

Domácí si hned v úvodu zápasu vypracovali dobrou střeleckou příležitost. Zachar zavezl kotouč do pásma po levém křídle a předložil pro Okuliara. Ten ale ze slotu zamířil jen do betonů brankáře Godly. V páté minutě přišla velká příležitost Hradce. Jergl obkroužil branku a naservíroval přesnou přihrávku na Rosandiče. Kapitán slovenské reprezentace na poslední akci ale neuspěl se střelou na vzdálenější tyč. O tři minuty později přišla i první šance hostů. Zdráhal ujížděl po pravém křídle a dostal se až před Kiviaha. Ten proti němu vytrčil hokejku a znepříjemnil útočníkovi jeho zakončení. Chvíli po polovině první části se do dobré šance dostali znovu domácí. Rosandič nabruslil na levý kruh a tvrdě vypálil. Střela se odrazila od ramena Godly před Lva. Obránci Vervy ale pomohli svému brankáři, jenž přikryl kotouč. V další pasáži hry se chemici konečně dostali do tempa a několikrát zahrozili. Zdráhal se nakonec nedostal po rychlém úniku k zakončení, Patrik Demel pro změnu chvíli na to našel odražený puk mezi kruhy, ale trefil pouze domácího brankáře. Ke konci první periody přišly dvě příležitosti Hradce. Nejdříve Okuliar našel osamoceného Janka v mezikruží. Toho ale skvěle vychytal Godla vyrážečkou. Dvacet vteřin na to Štohanzl ujel v oslabení sám na Godlu. Tváří v tvář gólmanovi zvolil zakončení střelou, jenže zamířil jen do postaveného gólmana v černém. Minutu před koncem první části mohla jít i Verva do vedení. Zygmunt to v situaci dva na jednoho vzal na sebe, jenže při pokusu o bekhendovou kličku mu sjel kotouč z čepele a nedokázal zakončit slibnou akci - 0:0.

Druhá třetina už z pohledu šancí nebyla tak zajímavá jako ta první. V druhé minutě druhé části se k zakončení dostal Kevin Klíma. Jeho střela ale opět skončila v Godlově výstroji. Chvilinku na to Zachar vyzkoušel střelu z ostrého úhlu, ale ani on nezapsal první dnešní gól. Litvínov poté dostal možnost osmdesáti vteřin dlouhé dvojnásobné početní převahy a Kiviaho předvedl parádní zákrok. Zdráhal pálil z pravého kruhu, ale finský gólman se bleskově přemístil a zasáhl proti prudké ráně. Do přesilovky se dostal také Hradec a ohrozil branku hostů tři minuty před koncem třetiny. Okuliar se z levého kruhu dostal až před Godlu, slovenský forvard však nadvakrát nedokázal přehodit natažený beton. Ke konci druhé třetiny se stejně jako v té první dostal do šance Litvínov. Zygmunt objel obránce a vypálil z vrcholu pravého kruhu. Kiviaho vyrazil jeho pokus do vzduchu, odkud ho zpět na branku zasáhl šikovně Zdráhal. Finský fantom ve službách Mountfieldu ale zvládl rychlý přesun a vykopl pravý beton - 0:0.

Třetí třetina začala a po pěti minutách jsme se dočkali první branky. Lukáš Cingel vzal kotouč ve vlastním pásmu, z pravého kruhu potáhl přes osu až na levý kruh, odkud překonal Godlu přesnou střelou na vzdálenější tyč. O dvě minuty později vypálil a pokusil se o vyrovnání Stránský, Kiviaho ale jeho pokus vyrazil. V polovině třetí části se Hradec zabydlel v útočném pásmu. Z toho pramenila střela Janka od modré čáry, Godla měl ale perfektní výhled a zasáhl lapačkou. Pár chvil na to Zachar znovu nakopl svoji motorku a z obranného pásma přebruslil všechny přítomné. Tváří v tvář brankáři ale skončil po souboji podruhé v utkání v posunuté litvínovské kleci. Poté Kevin Klíma nabral rychlost ve středním pásmu a podobně jako při gólu Cingela nabruslil přes osu. Jeho rána z levého kruhu však zamířila do plastronu brankáře. Mountfield mohl svoje vedení zvýšit v minutě osmapadesáté. Lalancette vybojoval puk za brankou a nahrál Jerglovi před poloodkrytou klec. Nejlepší hradecký střelec však bruslí nezpracoval těžkou přihrávku. Co se nepovedlo o akci dříve, tak se povedlo o minutu později. Verva odvolala Godlu a zkusila to v šesti, bohužel neúspěšně. Oliver Okuliar vybojoval puk v obranném pásmu u mantinelu, odkud ho rychle a přesně vyslal do opuštěné litvínovské branky. Litvínov to ještě zkusil znovu v šesti, ale se stejným úspěchem. Vyhozený kotouč dobruslil Jergl, jenž počkal na kanadského spoluhráče Christophera Lalancetta a ten se do odkryté klece nemýlil - 0:3

Sestřih

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Petr Svoboda

Do utkání jsme dobře vstoupili, měli dobrý pohyb. Strašně důležité bylo, že jsme ve druhé třetině ubránili oslabení 3na5. Tam jsme byli hodně nedisciplinovaní, udělali jsme spoustu faulů a dostali Litvínov do hry. Chtěl bych pochválit speciální týmy na oslabení, které odvedly opravdu dobrou práci jak ve třech, tak ve čtyřech, a daly nám šanci vyhrát. Výborně nám zachytal i gólman a byli jsme o gól šťastnější. Soupeř pak zkusil powerplay a my jsme dali další dvě branky. Moc si ceníme výkonu a toho, že byli kluci trpěliví a zápas dotáhli do vítězného konce.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Sluší se soupeři pogratulovat k vítězství. Utkání se podle mě odvíjelo už od úterka, kdy hrál Hradec s Färjestadem Ligu mistrů a velmi mu to pomohlo. Důkazem toho byl úvod zápasu, i když tam jsme ještě jakž takž pokrývali prostor v obranném pásmu a soupeř neměl nějaké tutovky. Naše nejhorší pasáž přišla paradoxně hned po první krátké přesilovce v závěru třetiny, tam měl Hradec tři čtyři tutové gólové příležitosti a gólman nás opravdu podržel. Druhá třetina byla velmi vyrovnaná a šlo se do třetí s tím, že kdo dá gól, vyhraje. Soupeř ho zkrátka dal, my jsme nedali žádný a zápas defacto skončil 1:0.

Fanshop