Zápasy 27. 11. 2022, Daniel Tichý

Verva neudržela tříbrankové vedení a vrací se z Mladé Boleslavi bez bodů

Verva se v dalším utkání této sezóny utkala na ledě Mladé Boleslavi. Chemici začali parádně a po první třetině vedli dokonce už o tři branky. Domácí to ale nevzdali a díky čtyřem brankám v poslední třetině dokonali obrat.

23. kolo, 27.11.2022, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
6 4
  • Třetiny

    0:3, 2:1, 4:0
  • Střely na branku

    47:21
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2643

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 31. Kantner (Lintuniemi, P. Kousal), 34. Pýcha (Šťastný), 48. P. Kousal (Kantner), 51. Pýcha (P. Kousal), 58. Fořt, 59. O. Najman (J. Stránský, P. Kousal).

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 6. Hlava (Demel), 15. Š. Stránský (Freibergs), 17. Š. Stránský, 38. Kudrna (Abdul).

  • Rozhodčí

    Hejduk, Veselý – Kajínek, Svoboda

  • Sestava domácích

    Krošelj (41. Novotný) – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Štich – Lantoši, O. Najman (A), Åberg – Kantner, Závora, P. Kousal – M. Beránek, Fořt, J. Stránský (C) – Kotala, Bičevskis, Šťastný.

  • Sestava hostů

    Godla – Zile, Zeman, Strejček, Jaks, Demel (A), Wesley, Freibergs – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Hlava – Zygmunt, Berka, Havelka.


Reportáž

Po začátku zápasu jsme mohli vidět vyrovnané utkání. První změna stavu přišla v šesté minutě. Nicolas Hlava obdržel před modrou přihrávku a díky rychlosti projel osamocen až ke Krošeljovi, kterého bezproblémově střelou pod ruku překonal. Severočeši se málem hned po vstřelené brance dostali do dvoubrankového trháku. Tentokrát ale rozvlnili pouze boční síť. Domácím se poté naskytla dvakrát možnost přesilové hry, ale nic z ni nevytěžili. Domácí zkoušeli překonat Godlu, konkrétně Kousal s Pláňkem, ale ani jedna z jejich střel se neujala a Denis Godla držel svůj tým. Přišla patnáctá minuta a Verva se mohla radovat podruhé. Parádní akci vzal na sebe Šimon Stránský, který od mantinelu projel kolem modré čáry až k levému kruhu, odkud zkusil své štěstí a přesnou střelou uspěl. Krošelj měl zakrytý výhled a nestihl na střelu reagovat. Uběhly pouhé dvě minuty a náskok Severočechů se zvýšil na tři. Šimon Stránský vystihl úmysl Martina Beránka a jeho přihrávku zachytil. S pukem ujel nehlídán až ke Krošeljovi, kterého blafákem přes levý beton překvapil a připsal si druhou branku v utkání – 0:3!

Boleslavští mohli ihned zkraje druhé části snížit. Róbert Lantoši zpoza brány přihrával mezi kruhu na Ondřeje Najmana, který se pokusil procpat puk mezi Godlovy betony. Litvínovský strážce ale secvakl včas. O pár minut později přišla další slibná šance Mladé Boleslavi. Maris Bičevskis stínil Godlovi a čekal na letící puk, který by mohl tečovat. Dokonce se mu povedlo připravenou holí pryž zasáhnout, ale do odkryté klece už ji nedokázal nasměrovat. Dvě minuty na to bylo ale sníženo. Lintuniemi poslal křižnou přihrávku na Matyáše Kantnera, který se ocitl sám u pravé tyče a nekompromisně překonal Godlu. Netrvalo dlouho a Litvínov vedl už pouze o jednu branku. Pavel Pýcha přesnou střelou k tyči rozvlnil síť za Godlou a snížil na rozdíl jedné branky. Litvínov se ale v minutě osmatřicáté dostal znovu do dvoubrankového vedení. Do brejkové situace se dostal Jindřich Abdul, který nahrál na Andreje Kudrnu. Litvínovský útočník vypálil na Krošelje, kterému puk prošel mezi levou rukou a tělem. Ještě chvíli před koncem druhé části se do šance dostal Matúš Sukeľ, ale ten nedokázal mladoboleslavského gólmana prostřelit. Druhá část skončila vedením chemiků 2:4.

Na začátku třetí periody mohla přijít pátá branka Litvínova. Andrej Kudrna se ocitl sám před Novotným, ale nezamířil přesně. Jeho pokus se opřel o zadní mantinel. O dvě minuty později vznikl před Godlou obrovský závar. Hostující gólman neměl puk pod kontrolou, ale Lintuniemi z nulového úhlu napálil tyč. V minutě sedmačtyřicáté mohl snížit Pláněk, jeho střela skončila vedle. Minutu na to se ale Mladá Boleslav dotáhla na rozdíl jedné branky. Pavel Kousal se z levého kruhu napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Jeho pokus proplul k bližší tyči. O pár chvil později se domácím podařilo srovnat. Kotouč se dostal na modrou k Pavlu Pýchovi, který dělovkou pod horní tyč překonal Godlu. Po vyrovnávají brance se mohl k dobré šanci dostat Jan Stránský, ale neměl dostatečnou podporu. Domácím se naskytla přesilová hra a přišel obrat. Před Godlou byl velmi důrazný Tomáš Fořt, a ten z bezprostřední blízkosti překonal litvínovského gólmana, který neměl puk pod kontrolou. Středočeši poté byli v laufu a přidali šestou branku. Ondřej Najman se dostal ke kotouči a po přesné ráně zvýšil vedení - 6:4! 

Sestřih

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Petr Haken

Navážu na kolegu, my jsme určitě na začátku ve své kůži nebyli, protože si myslím, že Litvínov je teď v mnohem lepší formě než třeba Kometa. My jsme tento zápas možná ještě hráli v tom Brně a začátek nám utekl. Byli jsme potrestaní. Viděli jsme, že snaha byla obrovská, ale ve druhé třetině nám soupeř opět uskočil o dvě branky z jediného protiútoku, kdy jsme propadli. Musím vyzdvihnout celé mužstvo, že bylo schopné až do poslední minuty hrát a chtělo otočit ten zápas. Obrovská síla a musím všem do šatny pogratulovat.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Pro nás to bylo specifické utkání; trochu jiné rozměry a trochu jiný charakter hokeje než na našem hřišti. Hráče jsme na to připravovali v průběhu dnešního dne. Měli jsme solidní vstup do utkání a myslím si, že to bylo dané tím, že domácí nebyli ve své kůži. Pak bylo jasné, že se svou hrou trochu něco udělají a my jsme měli pět vyloučených hráčů na útočné polovině. K tomu nevím, co dodat. Takový zápas se pak asi nedá úplně ukopat.

Fanshop