Zápasy - Junioři 21. 11. 2022, Věra Procházková, foto: Helena Hegeďová

Dva body z Brna! Junioři udolali Kometu v nájezdech

B r n o - Zprvu se více dařilo Litvínovu, po první třetině odjížděl do kabin s vedením 0:1. Na začátku druhé třetiny přidal ještě jeden gól. V polovině zápasu se do tlaku dostali domácí, kteří stav snížili a ve třetí třetině se jim podařilo vyrovnat. V základní hrací době ani v prodloužení se o vítězi nerozhodlo, a tak zápas přešel k nájezdům. Při nájezdech se podařilo skórovat jen hostujícím chemikům, zápas tedy nakonec vyhráli.

24. kolo, 21.11.2022, Brno, Winning Group Arena
logo HC Kometa Brno
logo HC VERVA Litvínov
HC Kometa Brno HC VERVA Litvínov
2 3sn
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:0 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    39:46
  • Vyloučení

    2:2
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    78

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Kometa Brno: 33. Masař (Horváth), 47. Rakus (Němec)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 9. Maštalířský (Danielčák, Slavík), 22. Bendařík (Postl, Svoboda), rozh. náj. Svoboda

  • Průběh zápasu

    0:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Vrba, Grygera – Komínek, Smetková

  • Sestava domácích

    Kavan (Maleček) – Řehák, Fajmon, Eich, D. Svoboda, Ulbricht, Němec – Rakus, Zembol, Otava, Šantora, Cakl, Masař, Bělohlav, Harmim, Nesvadba, Boltvan, Horváth, Horký, Linka.

  • Sestava hostů

    Klika (Čermák) – Dudáček, Vyhlídal, Werner, Hocelík, Janda, Bystřický, Hynek – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Maštalířský, Vopat, Čech, Bednařík, Špaček, Skuhrovec, T. Svoboda.


Reportáž

Úvodní třetina byla v režii Litvínova, chemici naskočili led ve svižném tempu. Již od začátku zápasu nedali domácím moc šancí a jeden za druhým zkoušel své štěstí při střelbě na branku. Po přihrávce Slavíka a pokusu Danielčáka zakončil akci střelou Matěj Maštalířský, který tak dostal litvínovský celek do vedení - 0:1. K zajímavé šanci se dostal Ekrt, jenž si pohrál s brněnskou obranou a svižně vystřelil. Jeho ránu ale domácí gólman ramenem vyrazil. Ve druhé polovině třetiny byl za podražení vyloučen Vopat. Do větší střelecké akce se ale Brno nedostalo, naopak se v oslabení ke střele odhodlal Postl, jehož ránu Kavan vychytal.

Druhá třetina byla otevřena rychlým gólem Jakuba Bednaříka, který s asistencí Postla a Svobody dobře mířenou střelou trefil roh brněnské branky - 0:2. Po deseti minutách se na tento gól dostalo odpovědi. Skóre snížil Jakub Masař, který po přihrávce zvedl puk přímo lapačku hostujícího Kliky - 1:2. Tato trefa domácí nabudila, a tak od modré čáry vystřelil Eich. Klika se nedal a puk před sebe vyrazil, k dorážce se dostal ještě Zembol, ale ani tomu se nepodařilo puk do brány dostat.

Do třetí třetiny kometa nastoupila razantně, usadila se v útočném pásmu a nenechala se obrat o žádnou střeleckou šanci. Klika měl plné ruce práce, ale podařilo se mu všechny rány vykrýt. Až do 46. minuty, kdy se k samostatnému úniku dostal Robin Rakus a parádní kličkou poslal puk do Klikovy sítě - 2:2. Pár minut před koncem základní části byl stav byl vyrovnán, brankáři byli od této chvíle v nejvyšší pohotovosti. Tlak obou týmů byl silný, předvedli ještě několik zajímavých akcí, ale nikomu z hráčů se nevedlo zakončit, ani jeden z brankářů nechtěl vidět puk za čárou. Vyrovnaný stav na konci zápasu značí jediné = bude se prodlužovat.

Jelikož byl na konci třetí třetiny ještě za podražení vyloučen Boltvan, Litvínov začal prodloužení přesilovkou. Aby svoje šance zvýšil, odvolal i brankáře Kliku. Boj v útočném pásmu gól nepřinesl, ale Kavan musel odolávat hned dvěma obtížným zákrokům. Do konce pětiminutovky se k útoku žádný hráč nedostal, a tak si týmy poměřily síly při nájezdech. Ve druhé a třetí sérii se prosadili Svoboda a Čech, čímž připsali výhru Litvínovu.