Zápasy - Junioři 14. 10. 2022, Barbora Kaftanová

Litvínovští junioři odjíždějí z Prahy s prázdnou

P r a h a - Páteční zápas se Litvínovu ale vůbec nepodařil, z Prahy odjíždí s prázdnou. Chvílemi tam byly veliké šance, avšak junioři se nedokázali ubránit a podlehli 0:5.

13. kolo, 14.10.2022, Praha - Holešovice, Sportovní hala Fortuna
logo HC Sparta Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Sparta Praha HC VERVA Litvínov
5 0
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 2:0
  • Střely na branku

    37:36
  • Vyloučení

    2:1
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    67

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 11. Václavík (Vašíček, Hauser), 26. Červenka (Hamršmíd), 34. Hauser (Böhm, Václavík), 42. Mácha (Hauser), 51. Senčák (Fábry, Hrabík)

  • Průběh zápasu

    5:0

  • Rozhodčí

    Jaroš, Glanc – Svoboda, Tuháček

  • Sestava domácích

    Lokajíček – Pavlák, David, Červenka, Ducháč, Böhm, Bartoň, Höll – Vašíček, Bareš, Mácha, Hauser, Hrabík, Senčák, Hrabovetskyi, Fábry, Stepanchuk, Václavík, Hamršmíd, Žmola.

  • Sestava hostů

    Klika – Hora, Prokeš, Vyhlídal, Werner, Janda, Dudáček, Bystřický – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Vopat, Bednařík, Ščislák, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.


Reportáž

Aktivněji začali hosté, avšak první útok vyšel ze strany domácích. Klika dokázal střelu odvrátit a i po dalších útocích opět zabodoval a udržel branku bez gólu. To se ale otočilo v jedenácté minutě, kdy se hosté prosadili a dáli první gól: Tomáš Václavík s asistencí Vašíčka a Hausera –1:0.

Pár minut po gólu domácích se Litvínov dostal do přesilovky, kterou bohužel nedokázal aktivněji využít, tudíž jsme neviděli ani jednu střelu k bráně Sparty. První třetina skončila střelou Svobody do ochranné sítě.

Druhou třetinu začali hosté u brány domácích, to moc dlouho ale nevydrželo a puk se dostal opět do pásma hostů. Litvínov se těžce snažil udržet v pásmu domácích. Vše se ale změnilo po rychlém útoku Sparty a Litvínov v páté minutě dostal gól: Hamršmíd poslal puk Jakubovi Červenkovi, jehož střela se odrazila od tyče až za brankovou čáru – 2:0. Po osmi minutách dostává Litvínov opět gól: Böhm s nahrávkou Václavíka přihrál Petrovi Hauserovi a ten dal gól – 3:0. Ke konci druhé třetiny si pak Litvínov prošel oslabením, se kterým si dokázal poradit velmi dobře.

Ve třetí třetině začal Litvínov mnohem aktivněji, to ale nestačilo na rychlého soupeře a Litvínov v první minutě dostal čtvrtý gól: Adam Mácha s asistencí Hausera připisuje další gól Spartě – 4:0. Hosté se chvíli dokázali udržet mimo své obranné pásmo, ani jeden tým tedy neměl střeleckou šanci.

V jednapadesáté minutě dává Sparta svůj finální úder: Hrabík a Fábr připravili střelu pro Davida Senčáka a ten dává konečný gól – 5:0. Pro Litvínov bylo velice těžké se dostat po této střele z obranného pásma. V posledních minutách se litvínovští nevzdávali a opakovaně zkoušeli své šance před branou Lokajíčka. Ani domácí už do konce zápasu další gól nevstřelili, Klika vše dokázal pochytat.

Fanshop