Zápasy - Junioři 11. 12. 2023, Vojtěch Honzík

Junioři ve Zlíně slaví po povedeném obratu

Mladí hráči Vervy se ve Zlíně nezalekli ani dvoubrankového vedení soupeře a nakonec slaví vítězství po samostatných nájezdech.

3. kolo, 11.12.2023, Zlín, Trinity Bank Arena Luďka Čajky
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
3 4sn
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 2:3 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    33:39
  • Vyloučení

    7:5
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    76

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 35:09 Zavřel (Holba, Klimek, 5/4), 41:01 Holba (Pražan, Zavřel, 5/5), 54:07 Holba (Laciga, Klimek, 5/4)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 53:10 Slavík (Svoboda, Postl, 5/5), 55:37 Scafari (Bednařík, Peroutka, 5/5), 59:05 Bednařík (Prokeš, Slavík, 5/5), rozh. náj. Slavík.

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 3:4

  • Rozhodčí

    Cabák, Gebauer – Hanzlík, Tvrdý

  • Sestava domácích

    Uherek – Šišák, Špaňhel, Lukaštík, Nábělek, Mikel, Burian, Zavřel – Holba, Heš, Kaláč, M. Horský, Laciga, Klimek, Pešák, Nekvapil, Pražan, Urban, Vaculík, Čechmánek.

  • Sestava hostů

    Kubík – Soušek, Kubíček, Prokeš, Werner, Hora, Vyhlídal – Ducháček, Postl, Svoboda, Slavík, Tomaník, Dohnal, Peroutka, D. Horský, Dej, Scafari, Bednařík, Vishneuski.


Reportáž

Litvínov si poměrně brzy v utkání vybojoval přesilovou hru, leč Uherek byl prakticky bez práce. Avšak jen co se dostali hosté do plného stavu, natlačil se ze strany až k tyči Werner a zlínský brankář musel rázem zasahovat. Přesilovou hrou pohrdli i Berani a úvodní trefa duelu se neurodila ani z trestného střílení. Vaculík zkusil kličku do bekhendu, ale skórem nepohnul. O první přestávce tak na kostce nad ledem svítilo stejné skóre jako na začátku duelu.

Prostřední dějství odšpuntoval Klimek z mezikruží, jenž obdržel příhru zpoza branky, leč nemířil přesně. Po chvilce Laciga našel ze strany na brankovišti osamoceného Čechmánka, ten mířil jen do připraveného Kubíka. Nakonec se ujala až přesilovková rána Matěje Zavřela, který si na modré popojel směl brána a zavěsil do horního levého růžku. Rychle odpovědět mohl z mezikruží Postl, leč pálil mimo. Drama tak mělo vygradovat v poslední dvacetiminutovce.

A také, že ano. Nejprve domácí zastavili na obranné modré útok Litvínova, rychle otočili hru a v přečíslení dva na jednoho po příhře Pražana z první zavěsil Martin Holba. Jenže Verva se nehodlala vzdát. Nahození dojel za brankou Beranů Svoboda, rychle přihrál na brankoviště, odkud z první trefil gól naděje Marek Slavík. Avšak za necelou minutu vlétl do pásma po levé straně Laciga, hezkou stahovačkou se na levém kruhu zbavil svého strážce a předal křižně na Martina Holbu, který opět dodal na hokejky Zlína klid. Jenže brzy na to se mezi beky protáhl k levé tyči Antonín Scafari a znovu dostal svůj tým na dostřel. Naději v bodový zisk 55 vteřin před závěrečnou sirénou proměnil Jakub Bednařík, který nejprve před Uherkem tečoval pokus Prokeše od modré a následně i puk dorazil do sítě.

Prodloužení na vítěze neukázalo, na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich až v sedmé sérii rozhodl Marek Slavík, který zamíchal kotoučem a následně rychle zavěsil k pravé tyči.